Malutki pod lasem
17:24, 02 kwi 2022
Słuchajcie, przestrzeń przed płotem prawie ucywilizowana, panowie powiększyli podjazd na szerokość nowej bramy, przedłużyli go też do ulicy. Wzdłuż ulicy zamontowaliśmy krawężniki, żeby woda z piachem nie wpływała na nasz parking kamyczkowy, bo później wygląda to okropnie, nie widać kamyków, bo są w piachu. Między bramą a furtką mam poletko gliniaste 2 na 5,5 metra. Chcę tam zadbać o glebę i wsadzić seslerię heuflerianę, co 50 cm. Tylko teraz proszę o podpowiedź, czy sadzić ja w 4 równych rzędach, czy na mijankę? Wychodzi mi na to, że przy tym nowoczesnym płocie lepiej wyglądałoby równo w równych rządkach 
No i panowie zrobili mi donicę przy murku bramowym, wybiorę jak najwięcej tego co w niej w tej chwili jest i nasypię dobrej ziemi, tylko czy wsadzić tam też seslerię, czy może dać hakone? Osobiście skłaniam się do seslerii, żeby było mega jednolicie, wszystko tak samo
No i panowie zrobili mi donicę przy murku bramowym, wybiorę jak najwięcej tego co w niej w tej chwili jest i nasypię dobrej ziemi, tylko czy wsadzić tam też seslerię, czy może dać hakone? Osobiście skłaniam się do seslerii, żeby było mega jednolicie, wszystko tak samo

Witam. To mój pierwszy post na ty forum. Naogladalem się tutaj piękny h ogrodów i planuje coś zrobić u siebie. Tylko właśnie nie wiem jak i gdzie. Macie jakiś pomysł?