Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

Wiaan 20:23, 04 maj 2022

LIDKA 20:43, 04 maj 2022

Wian
Masz moze zraszacze hunter?

Pytanie mam ?
Wiaan 21:29, 04 maj 2022

Lidka tak mam hunter
Judith 21:32, 04 maj 2022

Wiaan, pięknie masz i perfekcyjnie . Ja sie dopiero zbieram do kancikowania .

Ad rem. Zachęcił mnie Twój wpis o cenie klonika. Nigdy nie planowałam klona palmowego, bo zbyt męcząca jest troska o niego. Jednak, gdy zobaczyłam u Ciebie, ze kosztuje 12 zeta, to stwierdziłam, ze wsadzę do donicy na tarasie i będzie choćby jako roślina jednoroczna. Poleciałam zatem do sklepu, a tam śladu po klonach nie ma . Taka sytuacja .
nicol21 21:55, 04 maj 2022

Nadrobiłam!
Trawnik naprawdę zacny! Gratulacje!!!

Co do klona to jeśli chcesz go przezimować to takie maluchy wymagają więcej troski niż duże egzemplarze więc na zimę daj mu bardzo zaciszne miejsce a później uważaj też na późne przymrozki - kiedyś mi tak 2 atropurpureum się załatwiły. Tzn jeden zimą, a drugi już z 3ci rok rósł, miał już z 1,2m i zabiły go wiosenne przymrozki
No i on nie lubi ostrego słonca, przypali go. Więc nie południe czy wczesne popołudnie w słoncu. Rano/wieczór jest ok.

Fajne masz te tulipany.
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Wiaan 08:57, 05 maj 2022

Judith napisał(a)
Wiaan, pięknie masz i perfekcyjnie . Ja sie dopiero zbieram do kancikowania .

Ad rem. Zachęcił mnie Twój wpis o cenie klonika. Nigdy nie planowałam klona palmowego, bo zbyt męcząca jest troska o niego. Jednak, gdy zobaczyłam u Ciebie, ze kosztuje 12 zeta, to stwierdziłam, ze wsadzę do donicy na tarasie i będzie choćby jako roślina jednoroczna. Poleciałam zatem do sklepu, a tam śladu po klonach nie ma . Taka sytuacja .

Judith Twoje kanciki to wzór do naśladowania Cieszę się z tak miłej opinii. Po prostu przepadłam z ogrodowaniem, w domu czasem nie posprzątane, ale w ogrodzie czysto

Z tym klonem to tak przypadkiem kupiłam, w mojej biedrze zwykle nie ma zainteresowania roślinami, tulipany jak się pojawiły to też nie miały wielkiego wzięcia
Wiaan 09:02, 05 maj 2022

nicol21 napisał(a)
Nadrobiłam!
Trawnik naprawdę zacny! Gratulacje!!!

Co do klona to jeśli chcesz go przezimować to takie maluchy wymagają więcej troski niż duże egzemplarze więc na zimę daj mu bardzo zaciszne miejsce a później uważaj też na późne przymrozki - kiedyś mi tak 2 atropurpureum się załatwiły. Tzn jeden zimą, a drugi już z 3ci rok rósł, miał już z 1,2m i zabiły go wiosenne przymrozki
No i on nie lubi ostrego słonca, przypali go. Więc nie południe czy wczesne popołudnie w słoncu. Rano/wieczór jest ok.

Fajne masz te tulipany.

Dziękuję Gratulacje przekażę mężowi, ponieważ ma wielki wkład w trawnik i się ucieszy
Zrobię z klonem tak jak piszesz, myślałam nawet o wstawieniu do garażu. W ogrodzie mam dwa od zeszłego roku: atropurpureum i w połowie ma listki a w połowie brak, raczej nie sądzę, że wypuści. Drugi to dissectum garnet i cały żyje po zimie
Maluszka postawię w miejscu właśnie ze słońcem tylko rano.
Joann 10:41, 05 maj 2022

Rojodziejowa napisał(a)
A u mnie żadnego nie ma!

U mnie tez nie!
Wiaan 12:37, 05 maj 2022

Czas ogarnąć taras, meble jeszcze nie wystawione, szmatki nie wiszą, ale rosliny czekają oczywiście różu nie może zabraknąć u mnie. Będzie kwieciście: zieleń, biel i róż, ale nie za duzo. Nie zabraknie też drzewek

Wiaan 12:40, 05 maj 2022

Czy to mogą byś siewki szałwii? Rosną obok niej właśnie.