Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:14, 16 lut 2016

Do góry
ewakatowice napisał(a)

a dziękuje dziękuje ... za Twój uśmiech
Rozkręcam się, zaraz też wyruszę kopać i szukać wiosny w ogródku

Szuakałam łopaty u Ciebie i nie znalazłam
Miejsko & sielsko 19:13, 16 lut 2016

Do góry
Przyszłam sprawdzic czy juz działasz z łopatą
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:13, 16 lut 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Słonce masz? Bo u nas go brakuje .

Jolu nie wiem... Zarobiona jestem... W weekend wiem tylko jaka jest pogoda
Z Pszenicznej ... 19:12, 16 lut 2016

Do góry
Bardzo miło czytało się historię twego domu i ogrodu . Intryguje mnie co sie stało z samochodem wykonawcy i z kierownikiem od dziennika budowy

Będe zagladac gdyz jestes energetyczną osoba i tak pozytywnie zakręconą
Co z tym ogródeczkiem począć 19:07, 16 lut 2016

Do góry
Ewka ja też na drzewach się nie znam. Skoro Madżenka pisze, że będą chorowały to szkoda je męczyć, ale jeżeli Ty bardzo je chcesz to sadź.

Odetchnij, przemyśl jeszcze raz, nikt Cię nie goni.

Jutro na 100% po donice jadę
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:51, 16 lut 2016

Do góry
ewakatowice napisał(a)
u Ciebie piękna wiosna w donicach ))
zachwycam się i nieustannie podglądam ))

Ewuś wiesz ze kazda Twoja wizyta wywołuje mój uśmiech
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:50, 16 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Hala k,poerwsze wejscie,chyba trzecie stoisko po lewej.jest na pewno.

Hi hi za to kocham to forum
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:50, 16 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Tak Madżenko może nie zwróciłam uwagi

Muszę w tym roku bratki do doniczek kupić, a na taras chcę bardzo duże donice. Postanowiłam, że zacznę kompozycje w donicach układać, bo dotychczas wszystko sadziłam takie same.
Pierwsza inspiracja już jest polecana przez Ciebie: bratki błękitne i szafirki Miłego dnia

Eksperymentuj , załapiesz bakcyla i juz kolejny sezon nie będziesz sobie wyobrażać bez wiosny w donicach
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:48, 16 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
mam nożyce akumulatorowe i za chiny nie umiem nimi ciąć zdecydowanie lepiej długimi nożycami z fiskarsa. Tnij powoli, zaczynaj od góry i schodź na boki, odejdź na chwilę spójrz, wróć i tnij dalej. Naprawdę to nie takie trudne

Dla mnie Fiskars jest teraz niezastąpiony. Pokaz cięcia wykonany przez Szefową w moim ogrodzie w czerwcu 2012 spowodował, ze akumulatorowych nie używam do bukszpanów.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:47, 16 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dla mnie to mordęga tak wcześnie rano wstać Podziwiam Cię Ja o siódmej wstaję

Moja pierwsza praca po studiach zaczynała sie o 7:00. Odsypaialam potem na fotelu po południu ale po tylu latach przywykłam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:46, 16 lut 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
No i już dumać nie będę.. Jak tylko pogoda dopisze idę sprawdzić co muszę skazać na wygnanie z tej rabaty. Graby są priorytetem

Mój żywopłot będzie na całej jednej stronie - to jakieś 40-45 metrów.
U mnie też będzie od południowej strony.

Będe więc zagladać i podziwiac jak rosnie
Nieskromnie powiem, ze dzieki mojemu źywopłotowi graby stały sie popularne na tym forum
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:44, 16 lut 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Sprzątanie pod różami to jest wyzwanie. Niby robię to ostrożnie, ale zawsze jestem podrapana. Za każdym razem mam też nowe ślady na kurtce
Brak kory na różance to samo dobro dla krzaków, ale niestety trudniej utrzymać czystość w sezonie. Wysypałam korę /bardzo cienką warstwę/ w ubiegłym roku, by optycznie uporządkować rabatę. Dzisiaj wszystko wyrzucam bo nie sposób pozbyć się liści, nie usuwając ściółki. Trzeba produkować odpowiednie ilości kompostu i zacząć tylko nim ściółkować. Będzie ładnie, pożytecznie i praktycznie

Miłego dnia, ranny ptaszku

Ostatnio róże mi czapkę zdjęły, gdy wybierałam liście Nie cierpię tego... Ciągle jestem podrapana i pokuta..... Kompost produkuję zamiast kory. Nie ma nic ładniejszego niż ściółkowaniu kompostem.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:42, 16 lut 2016

Do góry
makkasia napisał(a)
Madżenie musowo trzeba zagospodarować donice chociaż u nas najblżisze dwa dni z ostrym mrozem w nocy zapowiadają. U Ciebie pięknie jak zwykle. Madzenie dobrego dnia życzę

U mnie dzisiaj ma byc -4 , będe przykrywać donice.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:42, 16 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Pokaz jakie to nożyce

Kasiu ja mam takie tylko starszy model. Kojarze ze Aneta ma takie same. Wieloszka uzywa Gardeny i nie ma róznicy
https://www.bosch-garden.com/pl/pl/narz%C4%99dziaogrodowe/elektronarz%C4%99dzia-ogrodowe/isio-3165140630627-199947.jsp
Jednak te nozyce nie nadaja sie do ciecia lawendy i grubszych pędow. Zacina sie juz nawet przy o,5 cm pedach.
Lawendę w przypływie złości obciełam wielkimi nozycami do żywopłotu grabowego - równiez akumulatorowymi Boscha . Ale teraz muszę poszukać coś pośredniego. Chyba kupię elektryczne bo akumulatory u mnie nie dają rady......wolę biegać z przedłużaczem po moim małym ogródku
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:33, 16 lut 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Madżenka no to i ja w sprawie grabów w żywopłocie. Masz je posadzone blisko siatki czy w oddaleniu ?
Mam dylemat, nie wiem jak je posadzić.
Czy o oddaleniu jak dziewczyny około 80 cm od ogrodzenia czy blisko siatki.

Za nią są chaszcze i teren kółka rolniczego, w przyszłości z przeznaczeniem pod zalesienie. Więc zabudowy nie będzie. Dojście mam by przyciąć.
Oddalić od siatki też mogę by ciąć u siebie, poszerzenie rabaty nie stanowi problemu. Obecnie ma 180 cm a mogę zrobić nawet 2,5 - chcę zmieścić żywopłot i hortensje.

Siedzę i dumam, liczę na małą podpowiedź

Agato mój zyopłot jest posadzony 1 M od płotu. Tne go na szerokosć 50 cm i zostaje mi ok 50 cm na przejscie . Ja sie mieszczę ale dla M przydałoby się ok 1 M na przejście. Zatem jesli mozesz to posadż 1,5 M od siatki ale jesli nie to wystarczy 1 M
Kółko rolnicze zawsze sie moze przekształcić w działki budowlane... A zywopłot grabowy aby był atrakcyjny musi byc ciety z kazdej strony. Wiec zostaw sobie tę przerwe miedzy ogrodzeniem a żywopłotem abyś miała mozliwosc cięcia go z każdej strony
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:29, 16 lut 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Marzenko masz żywopłot grabowy ja w tym roku też chce takowy sobie posadzić.Rozmawiałam z panią ze szkółki i mi odradziła bo niby w słońcu grab nie da rady.Powiedz mi proszę w jakim miejscu masz Ty posadzony żywopłot i jak u Ciebie się on sprawuje.

Sadź bez obaw. Mój żywopłot grabowy jest przez calutki dzień od wschodu do zachodu słońca na patelni. Graby na przedpłociu rownież. Dają bez problemu radę, nie gorzej niz te na północnej stronie. Jest tylko jedno ale. Jesli tne w gorące i słoneczne dni to przypala młode listki. To jedyna wada tej południowej wystawy. Ale wystarczy nie ciac w temperaturze -+35 stopni
Moje małe królestwo 13:52, 16 lut 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Hej,
widziałam że u Madżenki pytałaś czy żywopłot grabowy da radę w słońcu.
Ja mam taki żywopłot, co prawda dopiero 3 rok, sadzony ze sztobrów, więc jeszcze nieduży. Ale ta część która rośnie cały dzień na patelni jest dużo ładniejsza i bardziej rozrośnięta od tej, która jest częściowo zacieniona. Mamy rozłożona linie kroplującą, ale włączaliśmy ją tylko podczas długotrwałej suszy.
Także sadź bez obaw. Wydaje mi sie, że Madżenka tez ma w słońcu, ale niech ona sama lepiej to potwierdzi.
Pozdrawiam

Ja też przymierzam się do grabów. Zamierzam je sadzić od południowej strony. Wydaje mi się że nie będzie z tym problemu, sądzę że nawet dobrze mu to zrobi przy wybarwianiu się na jesień.
Nie mogę się tylko zdecydować w jakiej odległosci od siatki go sadzić, czy blisko i ciąć za siatką, czy posadzić tak by ciąć u siebie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 13:49, 16 lut 2016

Do góry
Madżenka no to i ja w sprawie grabów w żywopłocie. Masz je posadzone blisko siatki czy w oddaleniu ?
Mam dylemat, nie wiem jak je posadzić.
Czy o oddaleniu jak dziewczyny około 80 cm od ogrodzenia czy blisko siatki.

Za nią są chaszcze i teren kółka rolniczego, w przyszłości z przeznaczeniem pod zalesienie. Więc zabudowy nie będzie. Dojście mam by przyciąć.
Oddalić od siatki też mogę by ciąć u siebie, poszerzenie rabaty nie stanowi problemu. Obecnie ma 180 cm a mogę zrobić nawet 2,5 - chcę zmieścić żywopłot i hortensje.

Siedzę i dumam, liczę na małą podpowiedź
Moje małe królestwo 13:17, 16 lut 2016

Do góry
Margo napisał(a)
Hej,
Ja mam taki żywopłot, co prawda dopiero 3 rok, sadzony ze sztobrów, więc jeszcze nieduży. Ale ta część która rośnie cały dzień na patelni jest dużo ładniejsza i bardziej rozrośnięta od tej, która jest częściowo zacieniona. Mamy rozłożona linie kroplującą, ale włączaliśmy ją tylko podczas długotrwałej suszy.
Także sadź bez obaw. Wydaje mi sie, że Madżenka tez ma w słońcu, ale niech ona sama lepiej to potwierdzi.
Pozdrawiam

Dziękuje za odwiedziny i za rozwianie wątpliwości Bardzo mi się podobają liściaste żywopłoty

Moje małe królestwo 11:10, 16 lut 2016

Do góry
Hej,
Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies