ale ladnie w słoneczku zdjęcia wyszły, do końca sezonu będzie u Ciebie kwitnąco na pewno, co jedno kończy to drugie zaczyna - fajnie tą rabatę wymyśliłeś!
No jeszcze nie bardzo, one mi się niezbyt dobrze kojarzą, ale to stara historia, nie na to forum.
W każdym razie, nie wymyśliłabym żadnej innej rośliny na tak długą rabatę, więc jesteśmy na siebie skazane
ja się tego wyróżnienia świadomie zrzekam, wstyd by mi było, bo jakoś na zdjęciach chwastów nie widać, a w rzeczywistości jest ich od groma.
Nie aspiruję do miana perfekcyjnej ogrodniczki, przynajmniej nie w tym roku, dopiero jak skończę doprowadzać do porządku chwastowisko na tyłach, skupię się na detalach i kosmetyce, na razie cieszy mnie, że rośliny dobrze rosną.
ciężko przyswoić i poukładać moc informacji jakie na forum można zdobyć, także ja też się nie dziwię
Tęcza z soboty.
Ostróżki fajnie się rozsiały, kwitną 2 razy, dotąd nie chorowały, także lubię je, tylko przesadzać je będę w inne miejsce.
Dziękuję Edytko
Na grabowej carexa zastąpiłam brunnerą
Wyśledziłam co zżera mi orliki
Zaczynają powoli zawilce
I zakwitła mi biała jarzmianka od magnolii
Co do smaragdów Edytko za rok, dwa Ty też będziesz miała taką zieloną ścianę
Nie robię fotek na tą stronę, bo przede wszystkim całe sąsiedztwo z takich ujęć widać jak na dłoni, trochę się pobawiłam w usuwanie zabudowań.
Ten połysk to tylko pozory, do perfekcji daleko, ale pomalutku ogarniam, jak zakończę obsadzanie powierzchni za domem, zostanie już tylko pielęgnacja tego co jest i wtedy na pewno będzie dużo łatwiej.