Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II

Ogródek Iwony II

Iwk4 10:52, 16 sie 2016

Mirka napisał(a)
Ja mam ID,rozplenice i małe sadzonki z nasion brazowych trawek i o nie najbardziej się martwię że nie przezimują.O kopczkowaniu też pomyślałam tych duzych traw.

Rok temu siałam rozplenice Hameln, ale zimy nie przeżyły. teraz ma kilka sadzonek z siewu Moundry. Zobaczę, czy przeżyją, bo ładne są i chciałabym je mieć. Tylko kotków nie mają. Może dlatego, ze to młodziaki?

A może u mnie będą później? Będę kopczykować. U mnie piaski są,to nie obawiam się o gnicie...
lindsay80 10:55, 16 sie 2016

ładne foteczki Iwonko, se seledynowe żurawki super ożywiają.
ren133 10:56, 16 sie 2016

Iwk4 napisał(a)

Reniu, u Ciebie były prawdziwe łany kwiatowe. U mnie było skromnie, ale też się z tych nasadzeń cieszyłam

No właśnie czas najwyższy pomyśleć o cebulowych
Bardzo jestem ciekawa czy te pozostawione w ziemi zakwitną wiosną ... po takim deszczowym lecie może być różnie ...
ren133 11:01, 16 sie 2016

Iwk4 napisał(a)

Iwonko
Co Ty robisz, że ten Twój trzcinnik taki wysoki jest? Tak na moje oko prawie 3m ma ...
Iwk4 11:01, 16 sie 2016

anna_t napisał(a)

wiesz ostatnio wyjatkowo uwaznie czytam posty Toszki bo bede w przyszłym roku przesadzala rododendrony i ona misze o liściach debu ktore one bardzo lubią. wiec może rodki tam daj?
przylecialam szukac tych ogrodow nowoczesnych to czytam dalej
buziak

Aniu, ostatnio zmieniłam decyzję co do ścianki wodnej. Miała być przy kąciku grillowym, ale okazuje się, że murowany grill, który tam będzie atrakcją, zasłoniłby widok z kącika, więc nie ma sensu robić tam ścianki. Szukam w ogrodzie miejsca, gdzie mam doprowadzony prąd, i stwierdziłam, że tu pod dębem byłoby fajne miejsce na taką ściankę. Zrobię chyba zakrytą kamyczkami wodę.
Moja ścianka byłaby tylko niższa. I z jasnej cegły
To jest inspiracja z pewnego ogrodu

Donia72 11:01, 16 sie 2016

Iwonko, widzę zmiany w ogrodzie Działasz, masz głowę pełną pomysłów. Pozdrawiam
Iwk4 11:06, 16 sie 2016

lindsay80 napisał(a)
ładne foteczki Iwonko, se seledynowe żurawki super ożywiają.

Te cytrynki fajnie mi rosną w półcieniu. Na słońcu je przypala.
Żurawka citronella. Bardzo ładnie przezimowała.
kasja83 11:09, 16 sie 2016

Iwk4 napisał(a)

Rok temu siałam rozplenice Hameln, ale zimy nie przeżyły. teraz ma kilka sadzonek z siewu Moundry. Zobaczę, czy przeżyją, bo ładne są i chciałabym je mieć. Tylko kotków nie mają. Może dlatego, ze to młodziaki?

A może u mnie będą później? Będę kopczykować. U mnie piaski są,to nie obawiam się o gnicie...

Ale Iwonka to na pierwszym planie to młodziaki z siewu??Potfory potężne
Iwk4 11:10, 16 sie 2016

ren133 napisał(a)

No właśnie czas najwyższy pomyśleć o cebulowych
Bardzo jestem ciekawa czy te pozostawione w ziemi zakwitną wiosną ... po takim deszczowym lecie może być różnie ...

Reniu, mam nadzieję, z ete w gruncie dadzą radę. Jedne cebulowe zostawiłam we wiaderku z ziemią. Zapomniałam o nich. Potem deszcz napadał, bałam się, że zgniły, a one najładniej przybrały na masie. Tylko 3 cebulki szlag trafił. Oskubałam je ze starych łusek i teraz suszą się.
Jedne tulipany zostawiłam w ziemi.
Iwk4 11:11, 16 sie 2016

kasja83 napisał(a)

Ale Iwonka to na pierwszym planie to młodziaki z siewu??Potfory potężne

Tak. Dwie mam takie łądne, 3 mniejsze. Oby przezimowały, bo tworzą śliczną fonntannę. I zgadzam się z dziewczynami, że należy je co 1 metr sadzić, by był efekt