ach i jeszcze tak na szybko u mnie Louis Odier ma mączniaka i juz nie kwitnie, u ciebie tez juz przestał? z 6 krzaczków kwitły drugi raz tylko 3 ale może to dlatego że tegoroczne?
no i czekam na ich skumulowany atak zapachowy bo mam je wszystkie wokoł tarasu
Ewa dopiero dotarłam, tak mnie ta moja cholerna różanka pochłonęła!ale mam nadzieję że zrobienie na niej tej ściezki jakoś wkońcu nada jej mniej chaotycznego wyrazu..
super opis, wszystko zanotowalam. jak najdzie mnie na róże w barwach moreli, brzoskwini to Twoja Jude jako pierwsza u mnie zawita
jak piszesz że trochę plamistości róża złapała tzn ze po oberwaniu przez ciebie tych kilku listków dalej nie chorowała i nie musiałam oprysku robic tak?
czytam dalej bo jestem na 586
oszalałaś?! never ever! ja tez mam bzika na punkcie projektów tylko że do stop Ci nie dorastam
bo np powiedz jak Ty to robisz że w paint masz zawsze koła tej samej średnicy i równo w rządku np? jest jakaś funkcja czy po kolei kazde Ci takie idealne wychodzi?
Darń ściągałam i układałam na rabacie korzeniami do góry, podwijając liscie trawy pod kępę. Chodzi o to, zeby zielone nie wystawało. Niektórzy piszą, że trawa odbije. Z moich obserwacji wynika, że odbija tylko ta, której liście nie są pod ziemią i wystają. Reszta nic a nic.
Dlatego w tym przypadku można zdjąć darń, ułożyć gdzieś z boku, glebę przemieszać z dodatkami widłami, ułożyć darń. No, ale to trochę pracy będzie.
Aniu ułożenie krawężników to pikuś, na pewno łatwiejsze niż ścieżka... piasek mieszasz z cementem 3 do 1 jeden to cement potrzebna tylko poziomica i sznurek. O ile dobrze pamiętam Nawigatorka kładła sama.
Na you tubę jest filmik ,układanie kostki brukowej..lerua Merlin trwa chyba 3 minuty i tam obrazowo pan pokazuje jak to zrobić.Prościzna
Edit : https://www.youtube.com/watch?v=qY-OEhPlIjE
juz postanowiłam dzięki małemu kopniakowi Izy-Ursy żeby bordziaki poszly na osobną rabatę białą różankę robilam też dzisiaj.
dzięki Wam coraz lepiej ze mną
A tak na serio, to nie myslałaś, żeby Część róż posadzić gdzie indziej? Moja znajoma ma super ogród, gdzie róże są posadzone na rabatach między innymi roślinami i nie przytlaczają. Stanowią jakby kwitnący akcent bez wrażenia bałaganu.