Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

anna_t 21:41, 24 wrz 2016

jezu dobrze że ja uziemiona w domu z chorymi dziećmi
Makusia 22:03, 24 wrz 2016

Aniu jak Ty to wszystko mieścisz? Ja na owocowe kompletnie nie mam już miejsca.
Ja dzisiaj ogródek warzywny próbowałam po d skrzynie ogarnąć- nie ogarniam Poziomu złapać nie umiem, pory jeszcze rosną, truskawki jeszcze owocuja- no żal mi wywalac...
omelka1 22:18, 24 wrz 2016

Ja staram się omijać takie sklepy ale marnie mi to idzie.
AnnaCh 22:25, 24 wrz 2016

Kasiu, jak Ty mnie rozumiesz

Ania, szkoda, że dziewczynki chorują Z drugiej strony mniej kupisz i później będziesz mniej musiała kombinować

Martuś, ale pogoda dziś dopisała, nie? Bałam się, że będzie padać. Plan wykonałam w 70 % powiedzmy, ale i tak się cieszę. M obiecał, że w poniedziałek przed pracą dokończy z trawą A miejsce na chciejstwa się znajdzie M jeszcze nie wie, że z tyłu w ogóle nie będzie trawnika, tylko rabata owocowa

Agata, broniłam się jak mogłam przed wejściem do L, pojechałam po ziemię, ale M zadzwonił, żeby mu jego ulubione piwo w L kupić i musiałam, nie wyszło, tulipany muszą być
frezja 22:33, 24 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
M jeszcze nie wie, że z tyłu w ogóle nie będzie trawnika, tylko rabata owocowa

[b]Agata,
broniłam się jak mogłam przed wejściem do L, pojechałam po ziemię, ale M zadzwonił, żeby mu jego ulubione piwo w L kupić i musiałam, nie wyszło, tulipany muszą być

On jeszcze nie wie, że się zgodzi na tą rabatę )Aniu, ciekawam jakie to piwo, na literkę..
Gruszka_na_w... 22:36, 24 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)

Pytanie za 1000 punktów: Czy można jeszcze podzielić i przesadzić piwonie?

W ogrodniczych trwa teraz sprzedaż piwonii, więc skoro można sadzić, to i dzielić też. Swoje sadziłam i jesienią i wczesną wiosną.Te jesienne zakwitły na wiosnę, te z wiosny nie.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Marga 23:17, 24 wrz 2016

Aniu, dziękuję za odpowiedz i biorę sobie Twoje rady (i Reni też) odnośnie pielęgnacji tujek do serca Mam nadzieję, że się odwdzięczą. Nawet Pinivit mam
Poszalałaś z zakupami Sama posadzisz, czy ktoś Ci będzie pomagał?
katel 00:26, 25 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
Plan na dzisiaj prawie wykonany
Tujki posadzone, trawnik w 3/4 skoszony, w warzywniku jedna skrzynia uprzątnięta

Pojechałam do O., bo stwierdziłam, że mam za mało tej ziemi do iglaków, a tam na mnie patrzyła borówka przeceniona Do tego musiałam wejść do L. po drobne zakupy, a tam ostatnie cztery paczki takich ładnych różowych tulipanków na mnie czekały No jak żyć? Gdzie się człowiek nie obejrzy, tam coś do niego woła: "Weź mnie!"

Ja też słyszę te głosy i mam problem żeby im odmówić
LyraBea 10:05, 25 wrz 2016

AnnaCh napisał(a)
Asia, no nie było

Zojka,
się zobaczy, bajzel tam na razie

Pytanie za 1000 punktów: Czy można jeszcze podzielić i przesadzić piwonie?
Nie jestem jakimś specjalnym ekspertem od piwonii, ale w swoim ogrodzie mam je od kiedy pamiętam i zawsze, ale to zawsze przy piwoniach u mnie grzebało się właśnie we wrześniu. A teraz było ciepło, lato się troszkę przesunęło, to i koniec września powinien być idealny. Ja operacje chirurgiczne na moich przeprowadzałam jakieś 3 tyg temu, ale to tylko dlatego, że musiałam je od Mamy z działki ogrodowej zabrać.
Nie wiem czy widziałaś ten filmik. TU pokazują, jak potraktować bulwy piwonii. Można się nieźle wyżyć
frezja 10:30, 25 wrz 2016

Świetnie pokazane..dzięki Beato moje właśnie wykopane i gdyby nie to co zapodałaś, błędów zrobiłabym co niemiara.