Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Ogród do odświeżenia 22:18, 25 sie 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
O proszę...ja tez o zadaszeniu myśle
Ale u mnie raczej będzie zwijane - zsuwane co by jednak troszkę słoneczka mi wpadło...

Jak stipa? Moje 2 z przesadzanych dziwnie podeschło. Ale zostawiam, nic nie ruszam na razie... A już następne sie rozsiały

Madziu u Ciebie tylko zwijane zadaszenie, takie pasuje najbardziej..

...Fiesz stipa w jednym miejscu taka jakaś oschła, rozmawiać nie kce ze mną, ale w innym nie wygląda najgorzej, może da radę i się wysieje na następny rok
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 22:16, 25 sie 2014
Do góry
mówisz trawy.. to ja stipa .... nazbierałam nasionka z mojej jednej kwitnacej stipki zasiałam i juz dzis widziałm ze wzeszły , popikuje do doniczek i jak uda mi sie przez zimme przetrzymac to na wiosne bede miec wypasione sadzonki
takie wyzwanie podjełam ciekawi mnie efekt bo u mnie to trzeba miec w setkach jednak ta trawę dziesiatki nikt nie zauwaza
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:15, 25 sie 2014

Do góry
na 132 stronie pod płotem są miskanty a z lewej strony stipa
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:12, 25 sie 2014

Do góry
dajana napisał(a)
Soniu pytałaś o trawki ,spójrz jak się zabrały To stipa od Alinki wreszcie zaczęła rosnąc ,ale ostra jak brzytwa

To od ciebie rozplenica największa nie licząc zebrinusa .Ładna prawda?

Ta również od ciebie i ten krzak za nią którego nie mogę rozpoznać Myslę ze niebawem zakwitnie to się przekonamy co to bo ma masę drobniutkich zalążków kwiatowych.Tej trawki również nie rozpoznaję

Dajano ta trawa wyglada na miskant Morning light (mozna zobaczyc u mnie) to raczej nie jest stipa, ale pewności nie mam. U nie tez są Stipu takie pierzaste jasnozielone. Rabatki masz cudowne, a trawę to juz rasową jak koń arabski. Pozrówka
Kondziowy ogrod cz II 21:57, 25 sie 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Chyba ostatnio kupiłam sobie tą trawkę. To nie jest stipa tylko turzyca, czy tak ? Bardzo jest fajna

Carex frosted curls znalazłem
Kondziowy ogrod cz II 21:19, 25 sie 2014

Do góry
Chyba ostatnio kupiłam sobie tą trawkę. To nie jest stipa tylko turzyca, czy tak ? Bardzo jest fajna

Piaskownia na zakręcie 21:16, 25 sie 2014

Do góry
makkasia napisał(a)
gratuluję 300 stronek - ale masz już cała kolekcję jezówek, rozchodników i pięknych róż. Stipa z tymi burgundowymi różami wymiata!!. Ja zakochałam się w stipach na zabój i choćbym miała je siac co roku będę je miała. Właściwie każdej roślince z nią do twarzy jest
Ewuś życzę Ci dużo siły i dzięki, ze do mnie zaglądasz
ściskam

Ja tez bardzo polubiła stipy, one są boskie i z każda roślinką super się komponują. Lubie na nie patrzeć jak jest lekki wiaterek. Ciekawa jestem jak przezimują. Dziękują za odwiedziny, tez ściskam

Piaskownia na zakręcie 20:59, 25 sie 2014

Do góry
gratuluję 300 stronek - ale masz już cała kolekcję jezówek, rozchodników i pięknych róż. Stipa z tymi burgundowymi różami wymiata!!. Ja zakochałam się w stipach na zabój i choćbym miała je siac co roku będę je miała. Właściwie każdej roślince z nią do twarzy jest
Ewuś życzę Ci dużo siły i dzięki, ze do mnie zaglądasz
ściskam
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 20:44, 25 sie 2014

Do góry
Soniu pytałaś o trawki ,spójrz jak się zabrały To stipa od Alinki wreszcie zaczęła rosnąc ,ale ostra jak brzytwa

To od ciebie rozplenica największa nie licząc zebrinusa .Ładna prawda?

Ta również od ciebie i ten krzak za nią którego nie mogę rozpoznać Myslę ze niebawem zakwitnie to się przekonamy co to bo ma masę drobniutkich zalążków kwiatowych.Tej trawki również nie rozpoznaję
Ogród do odświeżenia 10:03, 25 sie 2014

Do góry
Magda70 napisał(a)
Ale u mnie raczej będzie zwijane - zsuwane co by jednak troszkę słoneczka mi wpadło...

Jak stipa? Moje 2 z przesadzanych dziwnie podeschło. Ale zostawiam, nic nie ruszam na razie... A już następne sie rozsiały

Juz Ci sie rozsiały ???... To czemu mnie sie nie wysiały diablice ??
Ogród do odświeżenia 09:27, 25 sie 2014

Do góry

Ogród Sylwii od początku cz.II 22:21, 24 sie 2014

Do góry
Jeżówki , uwielbiam je ....

Stipa ...
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 21:34, 24 sie 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Jalos, to na pewno jest stipa

Oczywiście stipa poony tails
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 18:58, 24 sie 2014

Do góry
Jalos, to na pewno jest stipa
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:55, 24 sie 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
kamień z serca
żwir będzie we wtorek (wreszcie!!!!) chcę by hakonę zrobiła dywanik, wiosną będą tam kwitły krokusy i irysy, w stożkach rozsiewa się stipa (może przezimuje), podaruje im też czosnki główkowate.
no to super mozesz założyć firmę projektową bo naprawdę dobrze ci wychodzi przystrajanoie i dobieranie roslin
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:50, 24 sie 2014

Do góry
Kondzio napisał(a)
Bardzo mi sie podoba troche mi żal zawijaska ale jak żwir do jedzie i trawa sie rozsieje i znowu urosną tojesc zakwitnie bedzie cud miód
kamień z serca
żwir będzie we wtorek (wreszcie!!!!) chcę by hakonę zrobiła dywanik, wiosną będą tam kwitły krokusy i irysy, w stożkach rozsiewa się stipa (może przezimuje), podaruje im też czosnki główkowate.
Dla odmiany czas na zmiany... 15:41, 23 sie 2014

Do góry
Te robale to larwy chrząszcza majowego. Też mam i z nim walczę, ale walka jest nierówna
Szopka coraz ładniejsza! Rozchodniki bardzo ładne, jak się zwą? Podobają mi się ostatnio takie bordowe. I stipa cudnie z nimi wygląda. Pasowałoby u Ciebie dosadzić
ja mam mini taką rabatkę tylko w donicy
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:27, 19 sie 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Młoda stipa chyba najbardziej mi się podoba,ma taką soczystą zieleń

Ja też ją lubię Gabrysiu za jej soczystą zieleń, wiosną wymienię wszystkie starsze egzemplarze na młode. O ile oczywiście przezimują
pozdrawiam
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 22:06, 19 sie 2014

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Możesz przynudzać tymi hortkami
Obrzeża super wyszły,dobrze że poprawiłaś

Mam Prairie Fire od zeszłego roku,ale wiadomo jaka była łagodna zima,ale stipa jest u mnie drugi sezon,a też niby jednoroczna

Gabrysiu pocieszyłaś mnie bardzo, bardzo mocno Jest więc szansa, że i u mnie dadzą radę przetrwać zimę tylko jaka ona będzie w tym roku? Tego nie wie nikt Pozdrawiam serdecznie!
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 21:51, 19 sie 2014

Do góry
Gabisia napisał(a)

Młoda stipa

Dzięki za informację i za Bailando, i za stipę...hm to znaczy, że szukać trzeba w następnym sezonie, lub liczyć, że się wysieje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies