Madziu u Ciebie tylko zwijane zadaszenie, takie pasuje najbardziej..
...Fiesz stipa w jednym miejscu taka jakaś oschła, rozmawiać nie kce ze mną, ale w innym nie wygląda najgorzej, może da radę i się wysieje na następny rok
mówisz trawy.. to ja stipa .... nazbierałam nasionka z mojej jednej kwitnacej stipki zasiałam i juz dzis widziałm ze wzeszły , popikuje do doniczek i jak uda mi sie przez zimme przetrzymac to na wiosne bede miec wypasione sadzonki
takie wyzwanie podjełam ciekawi mnie efekt bo u mnie to trzeba miec w setkach jednak ta trawę dziesiatki nikt nie zauwaza
Dajano ta trawa wyglada na miskant Morning light (mozna zobaczyc u mnie) to raczej nie jest stipa, ale pewności nie mam. U nie tez są Stipu takie pierzaste jasnozielone. Rabatki masz cudowne, a trawę to juz rasową jak koń arabski. Pozrówka
Ja tez bardzo polubiła stipy, one są boskie i z każda roślinką super się komponują. Lubie na nie patrzeć jak jest lekki wiaterek. Ciekawa jestem jak przezimują. Dziękują za odwiedziny, tez ściskam
gratuluję 300 stronek - ale masz już cała kolekcję jezówek, rozchodników i pięknych róż. Stipa z tymi burgundowymi różami wymiata!!. Ja zakochałam się w stipach na zabój i choćbym miała je siac co roku będę je miała. Właściwie każdej roślince z nią do twarzy jest
Ewuś życzę Ci dużo siły i dzięki, ze do mnie zaglądasz
ściskam
Soniu pytałaś o trawki ,spójrz jak się zabrały To stipa od Alinki wreszcie zaczęła rosnąc ,ale ostra jak brzytwa
To od ciebie rozplenica największa nie licząc zebrinusa .Ładna prawda?
Ta również od ciebie i ten krzak za nią którego nie mogę rozpoznać Myslę ze niebawem zakwitnie to się przekonamy co to bo ma masę drobniutkich zalążków kwiatowych.Tej trawki również nie rozpoznaję
kamień z serca
żwir będzie we wtorek (wreszcie!!!!) chcę by hakonę zrobiła dywanik, wiosną będą tam kwitły krokusy i irysy, w stożkach rozsiewa się stipa (może przezimuje), podaruje im też czosnki główkowate.
Te robale to larwy chrząszcza majowego. Też mam i z nim walczę, ale walka jest nierówna
Szopka coraz ładniejsza! Rozchodniki bardzo ładne, jak się zwą? Podobają mi się ostatnio takie bordowe. I stipa cudnie z nimi wygląda. Pasowałoby u Ciebie dosadzić
ja mam mini taką rabatkę tylko w donicy
Gabrysiu pocieszyłaś mnie bardzo, bardzo mocno Jest więc szansa, że i u mnie dadzą radę przetrwać zimę tylko jaka ona będzie w tym roku? Tego nie wie nikt Pozdrawiam serdecznie!