Buczka będę raczej wyprowadzać z koroną wyżej, jak brzozy.
I zdjęcie od choin zza suchego oczka (które nie jest na razie skończone)- zdjęcie szerokim kątem co ja tam z tyłu posadzę zanim te drzewa urosną?
Te kotki rozplenic są bardzo ładne aż trudno uwierzyć, że takie niebezpieczne.
I nowe przymierzanie grujeczników, oba wysunęlam lekko przed tego, co posadzony, ten duży rośnie dokładnie 4,5 od pieńków choin. W takim ustawieniu są co ok 4 m od siebie i buka (pi razy oko )
Tak z brzozami
Kompostownik zakryty przez maliny
Moja młodzież 1szt przerzuciła mi kompost do drugiej komory
Koniec zdjęć , jeszcze tylko brzoskwinie
i szpaler hortensji z judaszkiem na czele
Widać tył domu i ten narożnik co brzoskwinia rośnie nad suchą rzeką
Za oczkiem takie rabaty niżej położone , jedna nie ma nazwy to tu na zdjęciu
dalej żwirowa ścieżka i i rabata bylinowa
Marta, dziękuję Ci bardzo za szczegółowa analizę Nie mogłam długo zasnąć, bo myślałam co tu zrobić.
Doszłam do podobnych wniosków. Wsadzimy tylko 2 drzewka, trzecie zostanie.
Przesadze do dużej donicy i zadołuję. Moja mama buduje domek letniskowy, to może po budowie sobie posadzi a jak nie to znajdę mu nowego właściciela
Buczek to buk Rohanii, w tej chwili ma jakieś 1,5 m. Ale miejsce mu chyba pasuje, jak go nornice nie podgryzą to powinien dać radę.
Taka fotkę znalazłam z 27 sierpnia zeszłego roku jak planowałam jego sadzenie taki widok jak się wychylę z południowego okna salonu
Na nowej rabacie koło tarasu mam różę okrywową NN
Słomiane kwiatki
Stoję przy nowej rabacie i patrzę na mały zagajnik brzozowo sosnowy, a pod nim hortensja ogrodowa jak zwykle przemarzły pąki, 5 różaneczników Rasputin zeżarte przez sarny, tawułki przyschły w te upały więc nie kwitły, tylko hosty F.Williams jako takie
A dalej za pergolą ( narożnik domu i tarasu) a tu róże Minerva na samum zakręcie.
Ale zobaczcie jak Mirerva wybiła do góry na 1,6m, zdjęcie słabe ale na tle pnia drzewa widać
Za Minervą Budleja Santana
Ten sam ciąg komunikacyjny czyli garaż - taras
Róża Pirouette nówka a już pędy po 2 metry a może i więcej, no ale już dużą i gęściutką kupowałam
Floksy koralowe i te róże które tu rosną ( Piruette 2x, Chippendale, Abracham Darby) też w tych odcieniach tych kolorach z tym że floksy ciemniejszy odcień
Za dichondrą wzdłuż chodniczka sadziłam róże, przed nimi floksy wiechowate pod kolor czyli takie koralowe i hakonka na dole, a na wiosnę zakwitną szafirki, bo mam ich dużo i tu porozsadzałam w kępki zamiast rządku, który biegł wzdłuż ścieżki
Jak wizja lokalna no to juz wszystko pokazuję- schowane kubły na śmieci
Te same okolice
Nie wszyscy znają więc przedstawię - Dichondra
Cudowna roślina idealna roślina do klimatu boho, mięciutkie frędzelki niczym supełki wełniane ♥
Za rok obowiązkowo znów u mnie, przecież kocham boho