Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pachnący różami, malowany bylinami 18:11, 25 sty 2022

Do góry

Pachnący różami, malowany bylinami 18:06, 25 sty 2022

Do góry

Pachnący różami, malowany bylinami 18:01, 25 sty 2022

Do góry
W przerywniku dla tych, którzy lubią floksy.

Jest ich duża różnorodność i skradły moje serce. Bezproblemowe, chyba nie smakują ślimakom i chętnie się wysiewają tworząc nowe odmiany. Czasami mogą łapać mączniaka, to taki mały minusik

Ogród prawie romantyczny 17:56, 25 sty 2022

Do góry
Napia napisał(a)
Jesień

Widzę że sami dawni znajomi odzywają się na O

Swietnie zatopiły się irysy w tych marcinkach.
Róże masz wspaniałe, kompozycja drzew z różami w nóżkach świetna, a pergola bardzo romantyczna
Ogródek z futrzakami i kamieniami 17:54, 25 sty 2022

Do góry
Napia napisał(a)

Niektóre nie wyglądają za dobrze. Niepokój budzą Lovely Fairy, widzę wiele czarnych i uschniętych gałązek, chyba będę je w tym roku cięła bardzo mocno. Myślę, że sama się do tego przyczyniłam, bo podsypałam korę, by ograniczyć chwasty, które w różanym gąszczu były nie do wytrzebienia. I w ten sposób zafundowałam im jakieś choroby grzybowe. Od tego roku nie daję więcej kory pod róże, a ta która już jest za chwilę przerobi się w ściółkę. Jak to mówią - za błędy trzeba płacić.
Gdy zobaczyłam krokusy, pomyślałam, ze to wspomnienie z ubiegłego roku. A tu niespodzianka

U nas w tym roku nienajgorzej, zeszła zima pokonała niektóre , inne odbiły ale szału z kwitnieniem nie było , zobaczymy jak będzie w tym roku .Skusiłam sie i dosadziłam kilka róż , mimo, że obiecałam sobie , że wiecej nie dosadzam ..

Styczniowy dzien u nas , powoli wychodzą cebulowe, niektóre hortki mają pączki .

To tu- to tam- łopatkę mam ! 17:52, 25 sty 2022

Do góry
Szymka napisał(a)

Właśnie miałam pytać o co chodzi z wyborami życiowymi sójki
Dopiero po czasie zauważyłam brak kreseczki nad "o "

U mnie sójek aż nadto i wcale nie podobają mi się ich piosenki. Straszne rozdarciuchy

I jeszcze poproszę o wyjaśnienie jak odróżnić dereń Variegata od Elegantissima w doniczce , ze świeżymi młodymi przyrostami.

Derenie najlepiej kupować w okresie ich ulistnienia. Elegantissima ma prawie białe listki z delikatnym jasnozielonym muśnięciem, gałązki ma drobniejsze.
Variegata rośnie silniej, gałązki są grubsze, liście w przeważającej części blaszki są bladozielone z jasnym obrzeżeniem.
variegata
Elegantissima "świeci" z daleka- w odbiorze jest jasną plamą.

Sójki nie mają dobrej opinii.
Pachnący różami, malowany bylinami 17:49, 25 sty 2022

Do góry
Napia napisał(a)
Tyle wspaniałości już wiem, że buszować w Twoim wątku będę długo, by wszystko uważnie obejrzeć, choć nawet nie próbuję nadrabiać zaległości. Ściskam

Agnieszko, buszuj, buszuj, buszuj. Dziękuję za miłe słowa.Buziaczki

Róże Pastelle

Mam trzy sztuki rosną w niższym piętrze pod Crocus Rose. Niestety u mnie chorują, ale zostają, pasują mi w tym miejscu i maja dość ładne kwiaty. Może kiedyś zdecyduję się wymienić je na inne, póki co nie mam żadnej kandydatki, która mogłaby je zastąpić.

Róże Bailando

tworzą srednie piętro w tym nasadzeniu. O dziwo, rosną w towarzystwie chorowitych róż, a one są zdrowe. Śliczne różowe kwiaty.

Ogród prawie romantyczny 17:40, 25 sty 2022

Do góry
Mnie także bardzo się podobają różowe róże na pergoli. Cudny widok.

Te poniżej także mi się bardzo podobają. Co to za odmiana?

Napia napisał(a)
Pachnący różami, malowany bylinami 17:33, 25 sty 2022

Do góry
Szymka napisał(a)
Dzięki dziewczyny Wprawdzie planuję przesadzenie tej piwonii Ale chyba mam rozwiązaną zagadkę

Super, że mogłyśmy pomóc

a teraz kilka słów o Crocus Rose.

U mnie rośnie chętnie, buduje szeroki, wysoki krzew, który muszę trzymać w ryzach. Niestety to bardzo chorowita róża, ale ja z niej nie zrezygnuję. Te niegodności rekompensuje ilością i urodą kwiatów.

Pachnący różami, malowany bylinami 17:20, 25 sty 2022

Do góry
vita napisał(a)
Cieszę się, że spodobały Ci się irysy syberyjskie, są bezproblemowe jak piszesz i masz ich już sporo. A róże!
Odpowiedź dla Szymki, może posadziłaś piwonię zbyt głęboko?
Na róże wpadnę później, teraz muszę zmykać

Wiktorio, nie tylko syberyjskie lubię, teraz już chyba wszystkie.

W tamtym roku zagościły u mnie te najniższe i też mnie urzekły

No i te wysokie bródkowe

Ogródek Kasipod 17:15, 25 sty 2022

Do góry
i dalsza częśc tak
Ogródek Kasipod 17:12, 25 sty 2022

Do góry
A o to dzisiejsze zdjęcia, tej długiej rabaty, a wygląda tak.
Moja działeczka 15:10, 25 sty 2022

Do góry
Witam trochę wspomnień...

W ogródku Martki 14:00, 25 sty 2022

Do góry
O rety! Zaczyna się!!??!!

Zajrzałam do ogrodu obejrzeć pąki drzew (przypomnijmy, że to będzie moja pierwsza wiosna z drzewami liściastymi w ogrodzie, więc poziom ekscytacji zrozumiały), zapachniało mi przedwiośniem i co? Natrafiłam na takie obrazki!!!

Ta jedna chwila zmienia wszystko! Koniec spokoju, letargu zimowego, upojnej bezczynności, zaczyna się: bieganie po ogrodzie z aparatem, rozsyłanie zdjęć postępów cebulowych w świat, wyrozumiałe, lecz pełne litości westchnienia bliskich, mówienie i myślenie w kółko o jednym. Chcemy czy nie, ziemia jednym tchnieniem wypycha małe, zielone koniuszki do góry i zapowiada, że całe to wiosenne szaleństwo już blisko Ach, jaki piękny dzień
Ogród z koniczynką 13:57, 25 sty 2022

Do góry
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 13:49, 25 sty 2022

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Książka jest nr 1 na liście bestsellerów obecnie w Multico

Do końca 31 stycznia rabat 32%. Na hasło warzywnik.

Grzech nie skorzystać. Podpowiem córkom co chcę na dzień matki

Danusiu, pierwszą Twoją książkę też dostałam na Dzień Matki.

Pozdrawiam
Sezon 2017 u Hanusi 13:32, 25 sty 2022

Do góry
Wszystkim zaglądającym dziękuję serdecznie. Odpoczywam od internetu i forum.
Zdrowie jest. Czekam na słonce którego nie mam. I na takie widoki,póki co, fotka z archiwum.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 12:55, 25 sty 2022

Do góry
Monika83 napisał(a)
Zapowiada się całkiem nieźle.

O jaki miły widok. U mnie wzeszły tulipany- nie wszędzie ale pierwsze są ,a w dzikim sadzie dostrzegłam przebiśniegi
Pachnący różami, malowany bylinami 12:54, 25 sty 2022

Do góry
ewsyg napisał(a)

Kasiu, nie jestem znawcą piwonii, ja tylko je lubię. Lubię zapach w ogrodzie i te pełne mi to zapewniają. Jednak bardziej podobają mi się te pojedyncze.
Myślę, że piwonie potrzebują więcej czasu i dopiero jak rozrośnie się karpa, nie ma problemów z kwiatami. Ja swoje zasilam obornikiem granulowanym.

Nawet jak nie jesteś znawcą to pewnie masz więcej wiedzy na ten temat niż ja
W tym rzecz,że karpa jest duża. Zastanawiam się dlaczego kwitnie naprzemiennie... Stawiałam na błąd w nawożeniu. Ale niektórzy wcale nie nawożą , a piwonie kwitną jak oszalałe . Najbardziej brakowało mi tego zapachu. Nie wiem co to za odmiana ale zapach roznosił się po całym ogrodzie.
Pozwolę sobie wstawić zdjęcie

Pachnący różami, malowany bylinami 12:48, 25 sty 2022

Do góry
Kolejna róża, którą muszę przesadzić, a uważam za godną polecenia jest
James Galway.
Równie piękna ja Giardina i równie wigorna i zdrowa . Długie, mocne pędy, ale bez kolców. Przepiękne jasno różowe kwiaty.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies