Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Czubajkowy Ogród 22:41, 02 wrz 2021

Do góry
Przemiła rozmowa z Danusią

Zdjęcia ogrodu zamknięte w aparacie, ale kiedyś znajdę sposób, by się do nich dostać

Pozdrawiam wszystkich bardzo serdecznie i do przeczytania - mam nadzieję - niebawem
Ogrodowe wariacje 22:40, 02 wrz 2021

Do góry
Może tak być że nie wszędzie była już dostawa, one były nietknięte z ładnie ustawionej wystawki jak zobaczyłam Exotic Emperor to naprawdę się ucieszyłam. Do tego dobralam Queen of Night.

Mirella czosnki biale mam jedne mniejsze Nigrum, a drugie w miksie Mount Everest i oby nie bylo tak że będą fioletowe. Dziś nie było czosnków ale widziałam kilka pudeł zamkniętych, może jutro coś dorzucą pojadę a jakże
Czubajkowy Ogród 22:38, 02 wrz 2021

Do góry

I moja największa radość tegorocznego urlopu - wizyta w ogrodzie, który doskonale znacie

Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 22:28, 02 wrz 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A jak stary trawnik? Dlaczego oba zabiegi, masz glinę? Woda stoi? Jak wygląda trawnik?

Ogród w Klein Kottorz 22:28, 02 wrz 2021

Do góry

Czubajkowy Ogród 22:20, 02 wrz 2021

Do góry
Sałatka pokrzywowa 22:14, 02 wrz 2021

Do góry
Robimy przymiarkę do tarasu przy oczku. Ale taras i tak musi poczekać, najpierw jednak muszę się odgrodzić od sąsiada, bo nie zdzierżę

Czubajkowy Ogród 22:13, 02 wrz 2021

Do góry
Dzień dobry Wiem, znowu dawno tutaj nie byłam i pewnie jeszcze trochę wody upłynie zanim zacznę bywać regularnie, ale dzisiaj mam taką fanaberię by wrzucić kilka kwiatków. Nie wiem, kiedy i w której paczce znajdę kabelek od aparatu, by zgrać zdjęcia, więc coś starego na razie. Z resztą - nie miałam weny dofotografowania podczas tego krótkiego i dziwnego lata. Przywołamy więc w pamięci czerwiec, tegoroczny na szczęście

Ogród w Klein Kottorz 22:13, 02 wrz 2021

Do góry
Najnowsze ogrodowe widoczki

Sałatka pokrzywowa 22:10, 02 wrz 2021

Do góry
To wszystko zdjęcia jeszcze z sierpnia

Sałatka pokrzywowa 22:08, 02 wrz 2021

Do góry
To się często zdarza, jaszczurki wygrzewają się na bukszpanach

Sałatka pokrzywowa 22:06, 02 wrz 2021

Do góry
Hortensja już w ziemi, ale jej nazwy też nie pamiętam. Pamięć to ja mam do róż i dalii, inne niestety trzeba zapisywać, jakoś nie wpadają w ucho

I takietamy

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:01, 02 wrz 2021

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
Ja chodziłem na szaber (Dolny Śląsk)a syn na pachtę (Chełmno)

wiewiórki dostały więcej niż dziesięcinę
ja na grzybki a dwie rude kity buszowały na orzechach

A u nas się chodziło na grandę
Piękne fotki zachodzącego słonka, wiewióry, a motyl spowodował opad szczęki bo nie wiedziałam, że w naszym kraju takie są
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 22:01, 02 wrz 2021

Do góry
Niektóre żurawki ciągle kwitną . .....................................Jeżówka sombreo orange.

Sałatka pokrzywowa 22:00, 02 wrz 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lubią sucho, to fakt, w Anglii na murkach, rumowiskach, susza potrzebna i zapewne zasadowa ziemia. Planowałam sadzić, ale u mnie za mokro, chyba że w donicach. Niezmiennie kojarzą mi się z Anglią, a tego mi potrzeba mocno Pozdrawiam i liczę na odwiedziny..Też byłam w Pęchcinie w zeszłym tygodniu.

Dziękuję Danusiu, no naprawdę, tyle razy mnie zapraszałaś osobiście, że już wstyd nie przyjechać...
Główna rabata bylinowa w Pęchcinie, ta z ławką na końcu osi, strasznie zarosła, zauważyłaś? Krzaczory wzięły górę nad bylinami i nad różami, aż mi szkoda było. Reszta piękna niezmiennie
To moje pamiątki Zawsze wybieram najwyższe Ten puchaty egzemplarz to aster wrzosolistny, teraz nie pamiętam odmiany, ledwo się zmieścił, ale bardzo się z niego cieszę.
Od domowniczki do ogrodniczki ;-) 21:54, 02 wrz 2021

Do góry
effka napisał(a)

Domki całkiem zgrabne, deweloper dwudomkowy, tak naprawdę to jednoosobowa firma, która na wybudowała re dwa domy i właściciel je od razu sprzedał.

Może kiedyś odwiedzę Koło, to wstąpię

Łazienka ciągle nie dokończona, brakuje zabudowy meblowej kotła i szafek nad geberitem (oczywiście będą podobnie jak blat i dodatki,w części bambusowe)

Łazieneczka piękna, w moim stylu, drewnopodobne płytki cudownie ocieplają klimat
Wiadomo, po trochu i zrobi się wszystko

Johanka77 napisał(a)

Daria w którym miejscu jest w Kole ten sklep?

Effka i Johanka sklep Francuskie Klimaty jest na ul.Toruńskiej. Johanka od Biedronki już go widać, za Brico M.
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 21:39, 02 wrz 2021

Do góry
daredevil napisał(a)
Haha

Tyle że ja nie mieszkam w danej wsi, tylko na przysiółku. Tu pewnie wszyscy wszystko wiedzą ale to jakieś 15 domów jest. Na dole we wsi jest ich pewnie z 300? Więcej? To duża wieś, największa w okolicy. I napływowych dużo. Myślę że wiedzą kto z kim od lat ale nad nowymi chyba stracili rachubę?

Że też ludziom się ch

Słoiki mi się skończyły...

Też się dziwię, ale na wsi cokolwiek się wydarzy to sensacja na miarę wydarzeń światowychO tym czy kupisz czy nie kupisz też lotem błyskawicy w całej miejscowości będzie wiadomo, a jak nie kupisz to jeszcze dośpiewają sobie dlaczego nie kupiłaś i to w kilku różnych wersjach. Plotka na wsiach rządzi

Ja jak się budowaliśmy i już mieszkaliśmy miałam elektryka z rodziny, ale miejscowego. Prawie co dziennie był bo rozprowadzał nam instalacje po domu. Jakoś raz spotkałam Go po kilku tygodniach w sklepie, podwiózł mnie do domu głupio mi było nie zaproponować herbaty czy kawy w podziękowaniu. Jakże się zdziwiłam kiedy mi powiedział dlaczego nie wstąpi się napić.....po wsi już krążyło, że jak mój mąż do roboty jedzie to kochanek przyjeżdża. Tak, że oczy mi się wtedy otwarły. Też z miasta przyszłam na wieś mieszkać
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 21:37, 02 wrz 2021

Do góry
Hortkowe szaleństwo!

Polar bear

Vanilla fraise

Lime light
Działka prawie w Borach Tucholskich 21:26, 02 wrz 2021

Do góry
wyszło szydło z worka, szydło ma 60cm i przez przypadek (przy przesadzaniu) miskant Gilt Edge pokazał na co go stać muszę znaleźć mu bezpieczne miejsce

Kamienny ogród patykiem malowany 21:01, 02 wrz 2021

Do góry
Pochwalę się jeszcze jakie dostałam sadzonki seslerii, bo z netu takich dużych jak dotąd nie miałam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies