A sikorki polubiły moje kule że słonecznikiem bez smalcu, sypię sypki i potrafią się już na obrzeżu zaczepić żeby wybrać go do końca. Kule przyszronione dziś mocno
Wodęchętnie bym oddała. To u mnie zmora i trudność. Zima za oknem piękna nagrałam sobie filmiki z kosami bo przy misce psa normalnie toczy się obrona terytorialna
To rozumiem w zeszłym roku kupiłam piłę akumulatorową ale dopiero ją mogłam wypróbować latem, pocięłam w 3 dni żywopłoty i tak się cieszyłam jak dziecko.
Nie pamiętam czy pisałam w poprzednim wątku. Wiosną 2020 roku czyli na początku pandemii zakładałam mini rabatkę w OREW dla naszych dzieciaków. Oczywiście taka w moim stylu Złożona z tych samych roślin, które mam w ogródku. Docelowo Ośrodek czeka na dofinansowanie na ścieżkę edukacyjną.
Hej.
Nie za silna ta pompa? 130l/min to 2x większa wydajność niż masz wyliczone na 1 sekcję. Moim zdaniem zastosuj słabszą (tym bardziej że ona nie będzie musiała mocno podnosić słupa wody). Druga sprawa to postaraj się tak podzielić sekcje aby wydajności były na podobnym poziomie czyli np. po 50 l/min. (U ciebie jest 1 sekcja ok. 50l druga 55 a trzecia 29l/min) Przy tej ostatniej sekcji pompa mocno będzie przeciążona (zadławiasz ją).
Co do rozmieszczenia zraszaczy to jest w miarę OK. Jedynie zastanawiam się nad zieloną sekcją lewy dolny róg. Tam zraszacze skrajne nie dolewają.
To na razie tyle uwag.
Pozdrawiam