Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Przerwa na kawę... 12:32, 24 wrz 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
oj tak... a ambrowiec cudny jest nawet taki jak teraz patyczak wciąż zielony - tak wyglądają listki u mojego

piękny...tez go chcę
apowiedz w tej szkółce koło Ciebie mają granny?
Tu ma być ogród :) 12:17, 24 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Limki sztywno stoją

Polar Bear częściowo leżą

Te zakwitły najwcześniej

uhh slicznie... u mnie polar bear też leżą. w przyszlym roku mam nadzieję że będą sztywniejsze bo starsze
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 12:09, 24 wrz 2016

Do góry
ja bym chyba 3 posadziła na półce i po sztuce po bokach.
tu masz opis, niby średnica 5-6m
http://encyklopediadrzew.pl/encyklopedia.php?r=829
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 12:07, 24 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

bombowo! za gabionem ogrodzenie jaki będzie?

Też takie palisadowe-ale sporo tego jest i nie szarpniemy się w tym roku-a facet od bramy i tak już zajęty do końca sezonu-pewnie w 2017-pociągniemy w stronę rogu działki.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 12:06, 24 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ale za to raz w miesiącu nawet ich 3 pewnie ucieka gdzie pieprz rośnie
u mnie 3 dziewczyny, M wniebowzięty że chociaż kot okazał się samcem

U mnie nawet wymarzony labrador będzie suką-muszę dbać o parytety
a czasem nie na temat ... 12:06, 24 wrz 2016

Do góry
cześć Kasia witam się i zapisuję do podglądania.
wątek cały przejrzałam i bardzo mi się podoba to co tworzysz
u mnie też śś na froncie ale skończony pewnie będzie w przyszłym roku bo co pojadę na zakupy to kupuje rośliny na różne rabaty a potem skaczę z jednej na drugą :/
miłego dnia!
Kolorowy ogród na piasku 10:43, 24 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

pytania aktualne na tą chwilę kupilam astrid grafin i ascot, myślę o tradescent.
jak na początkującą w sferze róż szukam oczywiście tych jak najdłużej kwitnących

Ciekawa jestem co tam sobie jeszcze upatrzysz
Ogród z pergolą 09:43, 24 wrz 2016

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

To chyba z wszystkim tak jest Ania. Może z ogrodami też tak jest, jak z domami, że pierwszy się buduje dla wroga, drugi dla przyjaciela, a trzeci dla siebie Dopiero przy 3 byśmy zrobili wszystko tak, jak trzeba

oj tak..zupełnie inaczej bym teraz budowała i zakladała ogród. po co ja się tak spieszyłam z tą trawą w tamtym roku..czemu poplonu nie posiałam?!
Ogród z pergolą 09:42, 24 wrz 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
Dzidek zdrowy ? chociaż na Dzidku się poznałam hehe ale moim zdaniem to na prawdę przemyśl tą ścieżkę na skarpie mi się wydaje że to będzie dziwnie wyglądać taka dziura się zrobi wśród roślin..... ja mam rabatę szeroką na 8 metrów i mam tam róże i sobie normalnie chodzę po niej
jedynie zmniejsz ilość gatunków pogrupuj rośliny i na prawdę będzie super już jest ładnie

Dzidek zdrowy, odrobaczywienie dostal i za tydzień szczepienie. 1,5kg waży ten nasz tygrys
ściezkę sobie z desek ułoże i zobaczę z różnych perspektyw czy mnie draznić nie będzie.
pokażesz tą swoją rabatę z różnych stron?
Ogród z pergolą 09:39, 24 wrz 2016

Do góry
inka74 napisał(a)
Ania pod oknem tym dalej od rabaty dałabym coś wyższego tak do wysokości okna, nie wiem czy stożki lubisz - może 2 takie szczuplejsze i jedną większą kulkę. Coś ogólnie wyższego tam i kilka mniejszych elementów przy tarasie na tej części bliżej trawnika.

teraz jest tam pas trzcinnika jak przy pierwszym oknie i werbena. ślicznie ona wygląda gdy patrzę przez okno u dziewczyn
mam 3 tuje sunkist z którymmi niewiem co zrobić, może je strzyc na stożki?
Ogród z pergolą 09:36, 24 wrz 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Ścieżkę możesz czymkolwiek wyodrębnić, płyty, żwir...
Ja będę kombinować przejście przez rabatę, wąską co prawda, ale taki skrót do warzywnika tajny będę robić - i chyba po prostu ułożę po kilka kostek brukowych między roślinami.

dzisiaj poukładam sobie deski i popatrzę jak mi się to widzi. z plytami wydaje mi się że będzie najprosciej..
Ogród Ani :) 09:33, 24 wrz 2016

Do góry
anbu napisał(a)
Aniu moje trzmieliny mają różną wysokość - najwyższa ma 130 cm, przez 120, 110 do 70

to wysokość całej trzmieliny czy szczepienia?
dasz na priv szkołke?
dzięki
Ogród z pergolą 09:25, 24 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

powiem Wam dzieczyny że gdybym mogła cofnąć czas to bym taras powiększyła i zrobiła takie same skarpy wokoł. a tak to zrobiłam sobie taką big-rabatę a teraz kombinacje chińskie zeby to jakos wygladało a nie jak krzaki w parku miejskim..............

To chyba z wszystkim tak jest Ania. Może z ogrodami też tak jest, jak z domami, że pierwszy się buduje dla wroga, drugi dla przyjaciela, a trzeci dla siebie Dopiero przy 3 byśmy zrobili wszystko tak, jak trzeba
Mój ogród pod górkę... 07:27, 24 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Kasiu ty masz Astrid Grafiin von h coś tam? powiedz mi proszę jaka duża ona u Ciebie rosnie?

Mam dwa krzaki i oba mają ok. metr na metr.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:36, 23 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

super jest, fakt półka trochę pusta bez piętra ale z brzozami będzie idealnie. ile ich tam chcesz? może na hortensjowej tez wrzucic jedną (lub 2 niewiem ile tam miejsca) aby nawiązać? i po prawo gdzie przechowalnik tez? przed dębem.
murek jest ładny, szkoda by go bylo zasłaniać...
a z wszystkich brzozowych na forum najbarziej podoba mi się ta Syli rozplenice, kulki, rozchodnik i katiaxx śmielek solo
u Marty zielonej jest stipa, kulki, werbena..no dobra ta też mi się podoba..

Aniu muszę pooglądać te namiary, które mi podałaś.
Ile? Nie wiem właśnie...półka jest dość spora, nie wiem w jakiej odległości od siebie powinny być sadzone...
Działeczka Asi :) 22:27, 23 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
podgladam super obrzeza będą, chyba będziesz miała najładniejszy ogródeczek na rodos co?

Na 100%... wcześniej już o tym pisałam
Przy pomocy pewnej dobrej duszyczki, nie może być inaczej
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:06, 23 wrz 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
I ostatnie.

super jest, fakt półka trochę pusta bez piętra ale z brzozami będzie idealnie. ile ich tam chcesz? może na hortensjowej tez wrzucic jedną (lub 2 niewiem ile tam miejsca) aby nawiązać? i po prawo gdzie przechowalnik tez? przed dębem.
murek jest ładny, szkoda by go bylo zasłaniać...
a z wszystkich brzozowych na forum najbarziej podoba mi się ta Syli rozplenice, kulki, rozchodnik i katiaxx śmielek solo
u Marty zielonej jest stipa, kulki, werbena..no dobra ta też mi się podoba..
Ogród Ani :) 21:47, 23 wrz 2016

Do góry
Ania zauwazyłam że masz trzmieliny, na jakiej wysokosci szczepione?
Działeczka Asi :) 21:33, 23 wrz 2016

Do góry
podgladam super obrzeza będą, chyba będziesz miała najładniejszy ogródeczek na rodos co?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 21:23, 23 wrz 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
Migawka z placu boju jupiiii nareszcie

bombowo! za gabionem ogrodzenie jaki będzie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies