Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogród Mirelli 14:46, 01 mar 2016

Do góry
Mysza napisał(a)
Mirelko u mnie tak samo wygląda ogród
Biała pierzynka wszędzie...
A o brzozach pomyśl, skoro już zaczęłaś o nich śnić

Myślę o Marikenie, bo Karolka mnie nim zaraziła.

A brzozy od zawsze mi się podobają, ale czy jedna sztuka w ogrodzie to będzie dobrze wyglądała?
W Kruklandii 13:41, 01 mar 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No ja wiem ze 3m to mają chyba ... może jednak Twój pomysł jest lepszy Chyba tak zrobię Muszę tylko znaleźć takie małe brzozy

No właśnie i jaka satysfakcja jak takie maleństwa podrosną

Kupowałam przez allegro, ale za chiny nie pamiętam od kogo.
I pewnie nie znajdę już.
Mus znaleźć nowego dostawcę

W Kruklandii 13:17, 01 mar 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

A duże masz już te brzozy?
Może dosadź tylko dwie małe w jeden dołek gdzieś blisko tych co masz?
Będziesz miała i takie i takie

Jak kupiłam swoje to płakałam, że takie małe. A teraz się cieszę, bo widziałam jak rosną, korygowałam cięciem po swojemu no i mam już ładne drzewka
W tym roku mam plan kupić następne

No ja wiem ze 3m to mają chyba ... może jednak Twój pomysł jest lepszy Chyba tak zrobię Muszę tylko znaleźć takie małe brzozy

No właśnie i jaka satysfakcja jak takie maleństwa podrosną
W Kruklandii 13:08, 01 mar 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
O kurczę to po co kupować większe jak w tak krótkim czasie taki świetny efekt można osiągnąć? Muszę sobie dokupić takie malutkie i dosadzić do dwóch moich brzóz żeby wyprowadzić je na wielopniowe ... Jak myślisz Juzia da radę? Jak to wsadzić żeby nie uszkodzić systemu korzeniowego tym brzozom co już rosną?

A duże masz już te brzozy?
Może dosadź tylko dwie małe w jeden dołek gdzieś blisko tych co masz?
Będziesz miała i takie i takie

Jak kupiłam swoje to płakałam, że takie małe. A teraz się cieszę, bo widziałam jak rosną, korygowałam cięciem po swojemu no i mam już ładne drzewka
W tym roku mam plan kupić następne

Ogród Mirelli 08:04, 01 mar 2016

Do góry
Mysza napisał(a)
Już sobie wyobrażam jak pachnie w całym domku.
Piękne kolorki.

Pachnie cudnie

Śniło mi się dzisiaj, że brzozy z Tobą kupowałam
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:07, 29 lut 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
no to i ja policze swoje brzozy..jest 6 dużych, 3 mikre i planuje zakup jeszcze 4 w sumie 13

Kasia, szczęśliwa 13-stka
Chyba Cię nie pobiję.Rewolta się u Ciebie szykuje, że ho ho
Buźka.
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 15:05, 29 lut 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Witam wśród miłośników brzozy mam aż trzy!

Witam Cię serdecznie
Zaraz biegnę zobaczyć Twój ogród.
Zapraszam przy czasie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:10, 29 lut 2016

Do góry
w kwestii ścieżki to ja wychodzę z założenia że lepiej narazie nie robić, odczekać sezon zobaczyć gdzie się wydepcze i wtedy zrobić
a brzozy sadziłabym nieregularnie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 13:08, 29 lut 2016

Do góry
to ja tez gratulacje

a jakie brzozy zwykłe czy doorenbos?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:14, 29 lut 2016

Do góry
brzozy napewno przesłonią sporo. na tyłach placyka możesz dać rząd/pas krzewów żeby wysłonić od warzywnika. Może trzcinnik Karl F. wystarczy?- od juz duzy jest od czerwca, aż do ścięcia. U mnie sie nie wywala, u malkul tez stoi. Będzie miał słońce od zachodu, powinno wystarczyć. I tani jest i szybko rośnie
Zielonym od linijki - ogród Ivony 12:08, 29 lut 2016

Do góry
magnolia napisał(a)
Mnie podobało się zdanie Siakowej, żeby od zewnątrz zostawic żywopłot, a od brzóz tylko trawiasty. Ale jeśli oceniasz że w warzyuwniku będzie jakoś bardzo brzydko, tak że na początku póki brzozy małe , będzie Cię wnerwiać ten widok, to trzeba posadzić ten żywopłot, nie ma co się męczyć.

ja akurat mam tak że wiosną i latem lubię warzywnik, jesienią jak nie ma sezonu suchego to też.

Jakoś czuję że będzie mnie wnerwiać Bo do tej pory mnie wnerwiało Albo po prostu żywopłot dosadze ;później jak stwierdzę że faktycznie mi to przeszkadza.
Zielonym od linijki - ogród Ivony 11:29, 29 lut 2016

Do góry
Mnie podobało się zdanie Siakowej, żeby od zewnątrz zostawic żywopłot, a od brzóz tylko trawiasty. Ale jeśli oceniasz że w warzyuwniku będzie jakoś bardzo brzydko, tak że na początku póki brzozy małe , będzie Cię wnerwiać ten widok, to trzeba posadzić ten żywopłot, nie ma co się męczyć.

ja akurat mam tak że wiosną i latem lubię warzywnik, jesienią jak nie ma sezonu suchego to też.

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 09:36, 29 lut 2016

Do góry
no to i ja policze swoje brzozy..jest 6 dużych, 3 mikre i planuje zakup jeszcze 4 w sumie 13
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 23:18, 28 lut 2016

Do góry
Witam wśród miłośników brzozy mam aż trzy!
Zielonym od linijki - ogród Ivony 20:52, 28 lut 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
A przypomjij mi czemu te brozy nie mogly byc przeniesione na prawo ? Wtedy bys miala warzywnik od pd oswiecony

Siaku no własnie nie wiem juz sama chciałam tam wcisnąć te brzozy głównie dlatego że tam jest najszerzej na działce i największy obszar i tam mi jakoś pasowało. Aha i tam jest trochę glina.Ale z tym warzywnikiem faktycznie troche bedzie problem za kilka lat.

A teraz wszystko jak bym dała po prawo dzialki i placyk i te brzozy tto co ja tam dam po lewo jak tam tyle tego.
Już teraz ide na całość i biorę wszytsko pod uwagę łączniez przeniesieniem warzywnika .
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 20:01, 28 lut 2016

Do góry
No wiec tak by to wygladalo..chyba musze poszerzyc ta srodkowa rabate bo wyszla jakos 1,5 metra tylko. A może to wystarczy jak bede sadzic co ok 40 cm to i tak bedzie te 4 rzedy traw
Autka to brzozy ich ruszyc nie moge bo w tych miejscach zaslaniaja to co maja zaslonic

Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 23:23, 27 lut 2016

Do góry
Mysza napisał(a)
Kasiu brzozy kofam
Gosiu, ja też Jak nazwać nową chorobę? Brzozówka ?
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:34, 27 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Ale pierwotna wersja zagajnika tez je raczej zacieni

No to kicha bo warzywnika to ja już raczej nie przeniose. Brzozy chciałam tam po lewej stronie z tego względu że tam mokro i glina a one pijusy ponoć.
Zielonym do góry... 21:40, 27 lut 2016

Do góry
no to śladem Oli też coś pociachałem w ogrodzie. Pod nóż poszły :
-brzozy
- berberysy
-owocowe

na więcej nie starczyło czasu bo sporo tego mam ;P

ciachac juz agrest i pożeczke ? bo pierwszy raz mam w tym roku i widać że juz startuja wrzucę fotki w pon bo tam mam kabel do komórki...
Zielonym od linijki - ogród Ivony 20:47, 27 lut 2016

Do góry
Odnośnie brzozowej możnaby zwęzić te rabaty trawiaste i przesunąć placyk troch e w strone domu i wtedy dać brzozy na całych tyłach .
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies