A duże masz już te brzozy?
Może dosadź tylko dwie małe w jeden dołek gdzieś blisko tych co masz?
Będziesz miała i takie i takie
Jak kupiłam swoje to płakałam, że takie małe. A teraz się cieszę, bo widziałam jak rosną, korygowałam cięciem po swojemu no i mam już ładne drzewka
W tym roku mam plan kupić następne
w kwestii ścieżki to ja wychodzę z założenia że lepiej narazie nie robić, odczekać sezon zobaczyć gdzie się wydepcze i wtedy zrobić
a brzozy sadziłabym nieregularnie
brzozy napewno przesłonią sporo. na tyłach placyka możesz dać rząd/pas krzewów żeby wysłonić od warzywnika. Może trzcinnik Karl F. wystarczy?- od juz duzy jest od czerwca, aż do ścięcia. U mnie sie nie wywala, u malkul tez stoi. Będzie miał słońce od zachodu, powinno wystarczyć. I tani jest i szybko rośnie
Jakoś czuję że będzie mnie wnerwiać Bo do tej pory mnie wnerwiało Albo po prostu żywopłot dosadze ;później jak stwierdzę że faktycznie mi to przeszkadza.
Mnie podobało się zdanie Siakowej, żeby od zewnątrz zostawic żywopłot, a od brzóz tylko trawiasty. Ale jeśli oceniasz że w warzyuwniku będzie jakoś bardzo brzydko, tak że na początku póki brzozy małe , będzie Cię wnerwiać ten widok, to trzeba posadzić ten żywopłot, nie ma co się męczyć.
ja akurat mam tak że wiosną i latem lubię warzywnik, jesienią jak nie ma sezonu suchego to też.
Siaku no własnie nie wiem juz sama chciałam tam wcisnąć te brzozy głównie dlatego że tam jest najszerzej na działce i największy obszar i tam mi jakoś pasowało. Aha i tam jest trochę glina.Ale z tym warzywnikiem faktycznie troche bedzie problem za kilka lat.
A teraz wszystko jak bym dała po prawo dzialki i placyk i te brzozy tto co ja tam dam po lewo jak tam tyle tego.
Już teraz ide na całość i biorę wszytsko pod uwagę łączniez przeniesieniem warzywnika .
No wiec tak by to wygladalo..chyba musze poszerzyc ta srodkowa rabate bo wyszla jakos 1,5 metra tylko. A może to wystarczy jak bede sadzic co ok 40 cm to i tak bedzie te 4 rzedy traw
Autka to brzozy ich ruszyc nie moge bo w tych miejscach zaslaniaja to co maja zaslonic