Będę musiała dosadzić albo rozsadzić hortensje w prawo i szkoda mi tego miskanta ML, jest cudny, ale jeden to tak dziwnie wygląda. Miejsca na drzewa są pomiędzy hortkami i ML po bokach drzew już nie zmieszczę, a przesadzać wszystko już takie wielkie to wyzwanie.
Sylwia, to trzcinnik krótkowłosy. Ona ma słonecznie, ale takie ażurowe światło. Wszędzie da radę. Wysokość około 50cm liście a z kwiatem 100-120, w donicy niestety bujnęła wysoko i bardziej rozcapierzona.
mega wdzięczna bylina, Liriope
rosnie identycznie, jak Konwalnik
Mirka, tak mnóstwo. W innych miejscach też. Dzieliłam wiosną, przesadzałam, bo ginęły wśród traw.
Ta hortensja to musi być chyba Vanilka, bo to z moich patyków, jak wtykam je wiosną, pamiętam, a potem zapominam. Ażurowe mam 2 odmiany, z Gret Star wyhodowałam 4 swoje krzaczki.
to nowa
z powodu suszy słabo kwitnie, ale 2 patyki w donicy zakwitły
Takie widzę rozmieszczenie grabów, jeszcze nie posadzone, zajrzałam w doniczki i one są ładnie ukorzenione, na szczęście nie mają gołego, zasypanego korzenia, uff
Trochę się obniży jak pójdą do gruntu, o jakieś 15 cm. Przy okazji, są szczepione na wysokości 135 cm. Przy tej ponurej pogodzie nawet ich nie widać więc zaznaczyłam strzałkami Ta tworząca L idealnie mi pasuje, może uda mi się tak wysunąć na rabacie, aby było w L z kątem prostym