Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

Wiolka5_7 08:02, 25 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)

To te z wytlaczanek. Chociaż robiłam im odstępy.

Klonik dziękuje. Ale jeszcze nie wiem czy będzie akurat ON w tym miejscu. Cały czas poluje na Red Sunset i jest szansa ze w czerwcu będzie dostępny .

A to w tych wytloczkach wychodzi tak gęsto...

Właśnie widzę, że nie posadziłaś jeszcze Red sunset też piękny
MartaCho 08:27, 25 kwi 2022

Red Sunset też piękny, potwierdzam
MartaCho 08:27, 25 kwi 2022

Red Sunset też piękny, potwierdzam
olciamanolcia 08:33, 25 kwi 2022

Marta przecież od Ciebie go zgapiłam Rozmawiałam z jednym z wystawców (na targach ogrodniczych byłam-chociaż bardziej to był to jarmark ) i w czerwcu będzie miał na pewno te klony i to szczepione..także czekam i tego na chwile obecną nie zakopuję .
olciamanolcia 08:36, 25 kwi 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Moudry cudne Moja też tylko raz tak kwitła, ale lubię ją już za sam pokrój

Te kwitły regularnie odkąd je posadziłam... Dwa lata temu sie zbuntowały i maja znacznie mniej pałek.
MartaCho 08:52, 25 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)
Marta przecież od Ciebie go zgapiłam Rozmawiałam z jednym z wystawców (na targach ogrodniczych byłam-chociaż bardziej to był to jarmark ) i w czerwcu będzie miał na pewno te klony i to szczepione..także czekam i tego na chwile obecną nie zakopuję .

Wiem, wiem
Szczepiony będzie super, z moich pewnie za kilka lat niezłe potwory się zrobią. Zobaczymy.
jolanka 09:08, 25 kwi 2022

Justynko, czy tulipany w. tych wytłoczkach podlewałaś jakoś, czy same sobie radzą.? A nornice ? Mnie wyjadła sporo cebul w tym roku
Wiaan 09:42, 25 kwi 2022

U Ciebie będzie dosłownie spektakl tulipanowy Jestem ciekawa połączeń, pamiętam czarny, biały, pomarańczowy, będzie czad W wytłoczkach jest super gęsto, odgapię tej jesieni bo widzę, że jeszcze mam miejsce na cebulki.

Miejsce na nową trawę myślałam, że rabata się tworzy, ale faktycznie pisałaś, że to miejsce po basenie, jeśli dobrze pamiętam
ajka 09:49, 25 kwi 2022

Red Sunset mam u siebie, uwielbiam i polecam.
olciamanolcia 10:28, 25 kwi 2022

jolanka napisał(a)
Justynko, czy tulipany w. tych wytłoczkach podlewałaś jakoś, czy same sobie radzą.? A nornice ? Mnie wyjadła sporo cebul w tym roku

Jolanko przy sadzeniu zrobiłam w wytłoczkach dziury- w tych wypustach-docisnęłam do gruntu tak aby cebule dotykały ziemi.
Ostatnio z ciekawości przekopałam ten kawałek-3 metry-co wyginęły tulipany-po cebulach i wytłoczkach zero śladu-zostały korzenie od tulipanów i kila zgniłych cebul-oczywiście nadgryzionych

Ale ja się nie poddaję-na jesieni posadzę ponownie-a tym nornicom życzę aby tulipany im wyrosły we wiadomym miejscu

a tu od drugiej strony wrrrr