Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

W Kruklandii 18:37, 27 lut 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Brzozy niesamowicie są !
A mnie jakos jeszcze nie ciagnie do tego bólu ogrodniczego. Podświadomie czuje ze jeszcze zima? Czy zmęczenie materialu pracą?

Na brzozy choruję bardziej niż na róże

Szczerze to i mnie nie ciągnie za bardzo. Pewnie dlatego, że zimno. Dzisiaj kawałek przekopałam, ale jakoś ciężko mi szło. Plecy bolały. Jakoś bez euforii dzisiaj było
Chyba trzeba czekać na ocieplenie....
Zielonym od linijki - ogród Ivony 18:21, 27 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
hamak w ogrodzie musowo mieć i ten szum listków...hmm...lata mi się zachciało
u mnie hamaki zawszebwisialy przy wierzbach,ale ze ich los przesadzony brzozy przejma ich funkcje
Brzozy i świerki na długiej i wąskiej działce:)) 16:36, 27 lut 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Widzę, że jakaś "brzozówka" się na forum rozpanoszyła U mnie już osiem jest, a chciałabym jeszcze lacinatę Pozdrowienia

Kasiu brzozy kofam
W Kruklandii 15:03, 27 lut 2016

Do góry
Brzozy niesamowicie są !
A mnie jakos jeszcze nie ciagnie do tego bólu ogrodniczego. Podświadomie czuje ze jeszcze zima? Czy zmęczenie materialu pracą?
Skarbonkowy ogródek 14:18, 27 lut 2016

Do góry
Ziele,Haniu dziękuję za rade. Zrobie tak jak mówicie i nie będę magnolii ruszać skoro to nie choroba.

Katkak, witaj w moim wątku, milo mi strasznie. Serducho mi się raduje ze nie tylko mi się moja "Skarbonka" podoba.

Haniu, z bzem właśnie walczymy. Syzyfowa praca bo przekopujemy cala rabatę. Ale myślę ze damy rade. Bez mi się podoba i strasznie lubię jego zapach tylko wnerwia mnie przeokropnie jego ekspansywność.

Co do laurowiśni to chyba znalazłam jeden dość spory krzak i ma malutkie sadzonki

Pytasz o drzewa. To brzozy. Akurat po tej stronie rosną dwie. Nic na razie nie wycinam. Zaraz wrzucę fotki.
Ogród z pergolą 14:00, 27 lut 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Fajnie takie schodki wyglądają, tylko to trochę bardziej skomplikowane
https://pl.pinterest.com/pin/487796203365500186/

A na te dwa drzewa przy tarasie też wybrałabym graby, bo długo trzymają liście. Brzozy będą śmiecić, to fakt.

eeeeee ale mi nie potrzebne takie schody ja nie mam spadku terenu, btw inspirka bomba!
mi zalezy an liściach tylko w sumie latem kiedy najwiekszy skwar jest, potem jesienią to moga zgubić szybko i nie zaciemnią mi salonu
dlatego chciałam takie duże okna zeby dużo światła mieć
Ogród z pergolą 13:48, 27 lut 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
widzę że projektowanie w toku Iwonka w swoim zywiole jedna jest ...całkiem niezmordowana

moje uwagi

- dwie brzozy przy tarasie /rózance ...raczej bym inne drzewka dała co nie będą tak śmiecić ...najlepiej formowane graby tylko nie wiem czy nie zasłonią widoku z okna ?

- i 2 schodki na rabatach 1 i 2 po obu stronach ...to się strasznie źle takie zęby kosi

pomysł z brzozami był dlatego ze dają ładny ażurowy cień, żeby trochę przysłonić sie od słońca siedząc na tarasie bo niewiem czy bedziemy robic zadaszenie.
choć Agata ostatnio podrzuciła mi tu fajny pomysł ale to musiałabym zrobić rekonesans i wycene
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 12:08, 27 lut 2016

Do góry
O kurcze Zieloniutka!! Jestem pod wrażeniem! Dzięki wielkie za zdjęcia. Czym je nawoziłaś? Brzozy, nie zdjęcia
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 00:43, 27 lut 2016

Do góry
Parę kiepskich zdjęć dla Agaci.

Kupiłam w zeszłym roku brzozy doorenbos ok. 1 m wysokości-takie patyczki właściwie. Zdjęcie maj 2015.

Zdjęcie tych samych brzóz z dzisiaj.Luty 2016. Tyczki mają ok.1,7 m.
Na ostatnim zdjęciu widać jak już powoli zaczyna wyłaniać się biały kolor.

Kule, ozdoby, płotki, rzeźby do ogrodu 21:43, 26 lut 2016

Do góry
Taką ławeczkę zrobiliśmy tydzień temu ze złamanej brzozy

Zielonym od linijki - ogród Ivony 21:36, 26 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Placyk szary.z rozowa laweczka
Zagajnik przeniesion na prawo.
Jesli posadzisz cos niewysokiego przed tarasem i na przeflyzeniu tej rabaty (myslalam o trawach) to bedzie widac dalsza perspektywe i ta rabata nic nie bedzie zaslaniac a jedynie dziic przestrzenie

Placyk szary bardzo ładny z tą różową ławeczką tylko chodzi mi o to że tam w tym zagajniku miała być taki placyk na stół z ławkami albo jakies ognisko taki większy i brzozy mialy go troche cieniować od południa:

A w Tej opcji to nie weim co z tym placykiem wiekszym?

Ogród z pergolą 20:10, 26 lut 2016

Do góry
Fajnie takie schodki wyglądają, tylko to trochę bardziej skomplikowane
https://pl.pinterest.com/pin/487796203365500186/

A na te dwa drzewa przy tarasie też wybrałabym graby, bo długo trzymają liście. Brzozy będą śmiecić, to fakt.
Ogród z pergolą 18:41, 26 lut 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
widzę że projektowanie w toku Iwonka w swoim zywiole jedna jest ...całkiem niezmordowana

moje uwagi

- dwie brzozy przy tarasie /rózance ...raczej bym inne drzewka dała co nie będą tak śmiecić ...najlepiej formowane graby tylko nie wiem czy nie zasłonią widoku z okna ?

Może Marikeny?
Ogród z pergolą 17:47, 26 lut 2016
Do góry

moje uwagi

- i 2 schodki na rabatach 1 i 2 po obu stronach ...to się strasznie źle takie zęby kosi

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 15:35, 26 lut 2016

Do góry
siakowa napisał(a)

mam 3 małe..jedna już prawie na wysokość płota i dwie co to im przemarzły czubki wzrostu i stanęły...może by je potraktować jako boczne pnie...i wsadzić wszystkie 3 do jednego dołka...tak chyba zrobie na próbe

Niegłupie A ja planuję sobie malutkie jakiś brzozy dorwać i dosadzić do dwóch moich żeby uzyskać efekt wielopniowych
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:23, 26 lut 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
tylko jakos nie widze jednej rzeczy...jak brzozy po bokach dorosną do 10 metrów a ona taka jedna mała będzie miałą 5...
swidosliwy wieksze rosna nawet do 10
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:21, 26 lut 2016

Do góry
tylko jakos nie widze jednej rzeczy...jak brzozy po bokach dorosną do 10 metrów a ona taka jedna mała będzie miałą 5...
Brzoza 'Doorenbos' - Betula utilis 'Doorenbos' 12:57, 26 lut 2016

Do góry
Agacia posadziłam 4 lata temu brzozy Doorenbos mające ok.50cm. Wybarwiły się po dwóch latach a obecna ich wysokość to ok.2,5 metra.Te,które sadziłam jako 1,5 metrowe sadzonki też wybarwiły się po dwóch latach ale mają gorszą ziemię i mniejszy roczny przyrost. Czyli jest dokładnie tak jak napisała wcześniej Danusia, odpowiednia pielęgnacja daje dobry efekt.
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:18, 26 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Molinie i brzozy... skad ja to znam
U mniebsie suszyla ale do czasu
no nie powiem, dyskusja mega wgłębna w temat u ciebie otworzyła mi oczy dopiero się dowiedzałm wtedy ze sa takie niskie i na świeżo Leonek pokazał jesienne przebarwienie
tu nie tylko molinie z brzozami, molinie, sesleria i stipa i brzozy
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 12:14, 26 lut 2016

Do góry
Molinie i brzozy... skad ja to znam
U mniebsie suszyla ale do czasu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies