Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

To tu... 06:55, 11 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Podoba mi się to, co już zrobione. Konsekwentnie.
MAGDA, czy na froncie też już działałaś?

Na froncie jak na razie rośnie jedynie żywopłot cisowy oddzielający podjazd od wejścia. Trudno coś robić przed domem nie mając jeszcze ścieżek, podjazdu i ogrodzenia frontowego.
Prawie - jak ogród 06:42, 11 maj 2016

Do góry
Šlicznie na tle trawy Quiny wyglądają.
Czy jak patrzysz na nie w kierunku rabaty, też je widać?
Ja za rok posadzę na tle ściany. Bo słabo je widać
Ogród wyrozumiały 06:32, 11 maj 2016

Do góry
Olili napisał(a)
Posadziłam dziś trzmielinę między buksami ,będę ją ciąć.
Zastanawiam się czy mogę ją już teraz przyciąć, bo wysokie te sadzonki.

Pocięłaś?
Piękny dywan zrobi. Pocięte ukorzeń, jak bukszpany.
Ogród wyrozumiały 06:30, 11 maj 2016

Do góry
Asiuniaa napisał(a)
Ja też zapragnęłam bagatelle w tym roku.Będę je podsadzac stipą☺

Stipa je chyba pożre.
U mnie bagatelle w szkółkach są bardzo ciemne. Na ciemnej ziemi niewidoczne. Wolę admiration
To tu... 06:26, 11 maj 2016

Do góry
Podoba mi się to, co już zrobione. Konsekwentnie.
MAGDA, czy na froncie też już działałaś?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 06:22, 11 maj 2016

Do góry
Ja mam 3 bzy na rabatach północnych. Te podwójne, jak u ciebie i prowadzę w formie drzewek. Cudnie pachną, prawda?
Podsadziłam hostami
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 06:17, 11 maj 2016

Do góry
Anusia napisał(a)

Jeśli chodzi uszczykiwanie tulipanów to nigdy tego nie robiłam. Szczerze, pierwszy raz o tym słyszę.

Myślę, że ma to taki sam sens, jak obrywanie łebków tulipanom po przekwitnięciu. Tego nauczyła mnie siostra. Jak każda roślinka, tulipany na tym etapie chcą zawiązać nasionka, co osłabia cebulkę.
Obrywa się miejsce nasienne, by całą moc skierowały na cebulkę. Cebulki są silniejsze i większa jest szansa, zadanie e za rok będą kwitły.
Jak listki zaczną zasychać, cebulki można wykopać, podzielić...
Śłabsze sadziłam osobno, bo one nie zakwitną w następnym sezonie.
Ogródek Iwony II 00:37, 11 maj 2016

Do góry
Znowunie zdążyłam pójść w odwiedziny, przepraszam.
Nie odpowiedziałam też jeszcze na kilka zaległych postów.
Ale padam, pora się wyspać
Dobranoc
Ogródek Iwony II 00:31, 11 maj 2016

Do góry
inag napisał(a)
Fajne masz to ciurkadełko Taki szum wody jest niesamowicie kojący i odpręzający.

Ilonko, moim marzeniem jest ścianka wodna w wersji mini ... mam miejsce, wylewkę, trochę mało cegieł i reszta musi czekać... Pewnie będzie , ale jeszcze nie teraz
Ogródek Iwony II 00:29, 11 maj 2016

Do góry
Flower1 napisał(a)
Sliczne to ciuradełko, marzenie

Dziękuję
To technicznie bardzo prosta rzecz
potem poszukam w poprzednim wątku

ooooooooooo... znalazłam. Tutaj robiłam prostokątne ciurkadełko
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4579-ogrodek-iwony?page=728
Ogródek Iwony II 00:16, 11 maj 2016

Do góry
tusiawka napisał(a)
Ciurkadełko urocze, a buki ostatnio furorę u wszystkich robią.

Marta, buczki są super. Cieszę się, że mam i się zastanawiam nad jeszcze jednym, hi, hi Ale myśl dopiero się rodzi ...
Ciurkadełko podłączyłam do wyłącznika czasowego. Samo się uruchamia i wyłącza w ciągu dnia
Ogródek Iwony II 00:13, 11 maj 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Tu i tam czytam o śpiących miskantach i dumam, czy kupować juz nowe, czy jeszcze się wstrzymać? Myślisz, Iwonko, ze jeszcze jest jakaś nadzieja?
Najdziwniejsze jest to, ze na jednej rabatce z tego samego gatunku jeden coś tam wypuszcza, reszta - nic. Na drugiej to samo...

Po raz kolejny udowadniasz, ze warto robić zdjęcia - dopiero na fotkach porównawczych widać, jakie zmiany zaszły. A u Ciebie, jest co podziwiać Świetne metamorfozy pokazałaś
Pozdrawiam

Beatko, a jesteś pewna, ze teraz dostaniesz trawy?
Dziś pytałam się Finki, Ogrodowisko wszystko wykupiło
Cały towar ... następne dopiero rosną
Chyba, ze lokalnie coś dostaniesz... U mnie w szkółce trawy nie mają nazw
Zdjęcia robocze sa potrzebne, nie musisz publikować, ale potem masz porównanie, co i jak ...
Mi magnolie jeszcze nic nie puściły. I po fotkach sprawdzałam w niedzielę, czego i kiedy się spodziewać ... Więc czekam jeszcze
Ogródek Iwony II 00:08, 11 maj 2016

Do góry
Anabell napisał(a)
Iwonko - piękne grube te tulipany Exotic, też mam i zachwycona nimi jestem.

Moje wszystkie trawy jeszcze nie wybiły, obawiam się czy wyjdą.
Zimy nie było a wiele roślin nie odbija.
Wielki orzech mam i w środku drzewa dużo gałęzi suchych, albo jeszcze nie wypuściły liści.
Ty cały czas modernizujesz, przerabiasz i w szybkim tempie działasz.

Pozdrawiam.
H.

Haniu, Exotic - to moje nowe odkrycie. Do tej pory tulipan, to był tulipan, tylko kolory różne miały
A tu po rozwinięciu piękne płatki się pokazały, nie dziwię się, ze taki popularny jest na O
Zima - nie zima, bardziej zaszkodził roślinom brak śniegu i wahania temperatur. Raz ciepło, raz zimno, ... Wegetacja ruszyła, a potem mrozy ...
Jak orzech ci ruszy, będziesz widzieć, co wyciąć.
w złotokapie muszę jedną dużą gałąź wyciąć. Dopiero puszcza listki. Część pąków kwiatowych zmroziło, część zakwitnie
Ogródek Iwony II 23:45, 10 maj 2016

Do góry
Znalazłam

Toszka napisał(a)
Lawendę jesli ma rosnąć kolejnych min. 5 lat sadzimy co 60cm (taka jest średnica krzaczka w porze kwitnienia). Na ścisk co 50.

Jutro sprawdzę odległości, mam chyba za gęsto na jednej rabacie lawendowej. Chyba będzie roszada
Ogródek Iwony II 23:37, 10 maj 2016

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Ale ładnie ruszyły Ci lawendy U mnie wszystkie suche - czeka mnie wymiana

Ewuniu, mam 24 lawendy i w tym roku dokupiłam 6. Dwie sztuki mi wypadły. Reszta jest ładna, choć widać oznaki zimy i brzydkiej aury. Rok temu mam wrażenie, ze było lepiej dla lawend. Lepiej wyglądały.
Po wiosennym cięciu dwie przymroziło, mimo, że czekałam do czasu kwitnienia forsycji...
Ale niech chociaż lawenda u mnie rośnie
Tak przy okazji, co ile , jak gęsto powinno sadzić się lawendę? Co pół metra wystarczy?
Ogródek Iwony II 23:28, 10 maj 2016

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Piękne widoczki pooglądałam i podziwiam super zmiany jakie zaszły w Twoim ogrodzie. Tulipanki Princess Irene też kupiłam ale zdecydowanie chcę więcej. Może w tym roku też będą - mam nadzieję. Miskanty też u mnie słabiutko ruszają a Frosted Curls to chyba całkiem padły.

Miskanty o tej porze w zeszłym roku już startowały. Teraz jest gorzej. Ale do końca maja będę czekać. Nie mam wyjścia.
Teraz jest czas na pielenie, bo zielsko rośnie na potęgę. Mam co robić, zamiast się martwić. I zaczyna kwitnąć rabata bylinowa. Jest więc co oglądać, a nie uschnięte trawy

Iwonko, a twoje Princes Irene też takie niskie w drugim sezonie?
Wydaje mi się, że były rok temu wyższe. Za to cebulek mam dwa razy tyle kwitnących. Ciekawa jestem, co będzie za rok?
Te startowały później, ciepło sprawiło, ze kwitły krócej, niż wczesne tulipanki. Dziś zaczęły opadać im listki
Ogródek Iwony II 23:21, 10 maj 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Pięknie, czyściutko Ciurkadełko pomysłowe

Mireczko dziękuję. Chcialam ci poszukać w poprzednim wątku, jak je robiliśmy i zaczytałam się w nim
Niestety, nie doszłam do ciurkadełka.
Miało być tylko sączącym się kamieniem, ale jest wodopojem dla moich zwierzaków: Toli i Leona oraz dla ptaszków
Ogródek Iwony II 22:47, 10 maj 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

fajne te twoje "zagonki"

Kasiu, dzięki
Zagonki się fajnie tworzy, gorzej z podjazdem, bo to kosztuje. Trzeba czekać
Ogródek Iwony II 22:14, 10 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Quiny z B zdążyły się spotkać z Exotic

Ale ładnie ruszyły Ci lawendy U mnie wszystkie suche - czeka mnie wymiana
Czy facetowi uda się wyczarować ogród marzeń? 21:34, 10 maj 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Szok przeżyłam. Ja nie zdæżyłam wątku szybciej nadrobić. Byłam na etapie odbioru skrzyń od stolarza, a ty już je postawiłeś, kamyczek wysypałeś, ziemié wysypałeś i lokatorów masz. Powiększyłam sobie fotkę w telefonie, żeby sprawdzić, czy przypadkiem rzodkiewka i sałata już do jedzenia nie są
Masz mega tempo.
Muszę tu częściej zaglądać.

I jak, ślimaki były, czy viagry się boją?

Iwonko dziękuję, jak na razie donoszą mi telefonicznie, że ślimaki nie dotarły jeszcze
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies