W Pszczynie nie widać żeby jakieś przymrozki nocne były. Wszystko bez zmian, tylko trawa rośnie w zawrotnym tempie. Żółta magnolia jeszcze nie w pełni, czeka na mnie za tydzień Różowa się trzyma
Przesadzane tydzień temu dwie korony cesarskie chyba przeżyły to bez szwanku. Nawet dwa miejsca z tulipkami eMuś cyknął...co za rozrzutność
Na razie obleciałam i podlałam a teraz zdjęcia wstawię i po pokrzywy lecę .
Moja pierwsza piwonia (pierwsza w życiu) , ma pączka - ale emocje - ciekawe czy to będzie White Wings którą kupiłam, większość zakupów od tego sprzedającego się nie zgadzała .
Zdaje się że kasztanek jarzębolistny ma pąki , jak nie podmarzną to będzie co pooglądać - są aż dwa .
Amelia i dla Ciebie Magnolia Black Tulip w sklepie.
Cena straszna
Moje hosty długo miejsca nie zagrzały w jednym miejscu, gdyż jesienią robiłam drobną zmianę na rabacie i musiałam zabrać je stamtąd...Ciepnęłam je bez namysłu nie tam gdzie potrzeba...Teraz więc była konieczność przeniesienia ich w docelowe (?) miejsce...Tylko, że te roślinki nie obrażają się, więc można z nimi łazić wielokrotnie... Zresztą tu na O każdy tak ma...
Zbyszku magnolia piękna i obsypana kwiatami
Moja pierwszy raz zakwitnie, całe trzy pąki.
Kupiłam nowość ładną żółta z różowym spodem kwiatu, ciekawe jak będzie się sprawowała
Pięknie u Ciebie i tulipany i szafirki, a na rabatach czysto, aż lśni