Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 06:36, 05 maj 2016

Gocha napisał(a)
Ewa przegapiłam zakup drzewek. Śliczne kupiłaś te ambrowce- podpórki do nich super Krzysio zrobił- brawo On. Wydawało mi sie ze Twój ogród raczej do niewielkich należy ale Ty go jakoś rozciagasz- chyba sie zapatrzyłaś na ciocię Gosię. Buziaczki

Wzoruję się na najlepszych
U mnie jeszcze dużo się zmieści, chociaż ogród niewielki
Ambrowce na razie twardo się trzymają i nie chcą pokazać listków. Jakby je tu namówić?
Katkak 08:28, 05 maj 2016

Ewcia super wygladaja te ambrowce
yolka 16:38, 05 maj 2016

U mnie też magnolie i tulipany powoli kończą kwitnienie, ale czekam na inne, które są przed. ładne masz białe tulipany, Ja takie zamówiłam , ale przyszły strzępiaste, Ja wolę te proste w kształcie
Ewa777 16:45, 05 maj 2016

Katkak napisał(a)
Ewcia super wygladaja te ambrowce

Dzięki, Kasiu Nie wiesz ile trzeba czekać na listki? Mam wrażenie, że te drzewka w donicach później puszczają od tych, które już zimowały w gruncie. Chyba, że się mylę.

Ewa777 16:57, 05 maj 2016

yolka napisał(a)
U mnie też magnolie i tulipany powoli kończą kwitnienie, ale czekam na inne, które są przed. ładne masz białe tulipany, Ja takie zamówiłam , ale przyszły strzępiaste, Ja wolę te proste w kształcie

U mnie tulipany jeszcze się super trzymają. Niektóre dopiero zaczynają się otwierać. Jedna magnolia kończy, a druga zaczyna kwitnąć. Tak więc nie jest źle Te tulipany białe są z ubiegłego roku. Nie wykopywałam ich. Muszę lecieć podlać ogród, bo u nas sucho.

mirkaka 17:05, 05 maj 2016

Fajnie będzie jak podsadzisz hortensjami. Zaczęłam o nich czytać i sama mam na nie ochotę, są niewysokie i zwarte, mają duże kwiaty. Same zalety
A Ambrowce mają żywe pąki? Sprawdzałaś? Przepraszam że zasiałam niepokój ale skoro u innych już mają liście to pomyślałam że może coś nie tak...?
Ewa777 18:29, 05 maj 2016

mirkaka napisał(a)
Fajnie będzie jak podsadzisz hortensjami. Zaczęłam o nich czytać i sama mam na nie ochotę, są niewysokie i zwarte, mają duże kwiaty. Same zalety
A Ambrowce mają żywe pąki? Sprawdzałaś? Przepraszam że zasiałam niepokój ale skoro u innych już mają liście to pomyślałam że może coś nie tak...?

Mireczko, oglądam pąki prawie codziennie Są zieloniutkie i coraz większe, więc lada chwila pojawią się listki
Podlałam już ogród. Takie słońce codziennie, że trzeba roślinki napoić. Ambrowce polewamy rano i wieczorem

Zrobiłam dziś zdjęcia moim pączkom ambrowców Widać, ze żyją

GorAna 22:05, 05 maj 2016

Ewciu, pięknie masz w ogrodzie, a Ambrowce solidne
Będę zaglądać, jak się mają, bo też zaczynam o takowym myśleć
Pozdrawiam
zbigniew_gazda 08:18, 06 maj 2016

Ewciu też dołączę do ochów i achów. Niech ambrowce cieszą Wasze i nasze oczka. Podlewanie nowych roślin to podstawa. Posadziłem magnolię i też ją pilnie obserwuję.
Popieram Gosię - Morning Light są cudne.
A berberysy Bagatelle powinny być na słoneczku i wtedy się wybarwią na ciemny kolor liści.
Kindzia 10:29, 06 maj 2016

Za berberyskami też patrzysz? Bardzo lubię takie karłowate i kolumnowe. Nawet ostatnio dokupowałam