Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilczy ogród 06:06, 06 gru 2021

Do góry
Magleska napisał(a)

Asia ano już trochę świątecznie koloruję sobie świat troszeczkę
Buziaki

Buziaki i ode mnie
Za drzwiami do ogrodu... 00:35, 06 gru 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)

Aniu drowa żywność w obecnych czasach nie do przecenienia To już się zwraca ten wydatek Namawiam na posadzenie w kwietniu karłowej odmiany pomidorków, one kwitną najwcześniej i już w maju mieliśmy pierwsze dojrzałe owocki w inspekcie To nie są pomidory koktajlowe tylko normalne pomidorki troszkę mniejsze na krzaczkach osiągających ok 40 cm wysokościOne kończą zaczynają te inne duże odmiany. W ten sposób sezon pomidorowy sobie wydłużysz Do tego możesz wczesną wiosną posiać sałtkę, rzodkiewkę, koperek
Ja zimowity lubie bardzo, ale tylko te pełne, bo one ładnie stoją, nie kładą się I lubie liście zimowitowe, są ładne i zdobią od wiosny do lata

No wiem, wiem,uwielbiam takie ekologiczne zdrowe pomidorki, przecież inaczej nie kupiłabym tego tunelu
Dzięki za podpowiedź karłowych pomidorów, jakąś konkretną odmianę?
Tak, zamierzam posiać nowalijki
Sylwia, mi szkoda miejsca na na rabatach na same liście zimowitów, wiesz jakie są nieduże. Ale może kilka pełnych kupię, jak ich kwiaty nie pokładają się i posadzę w trawiastej rabacie przy warzywniaku
Ogród Basi 23:33, 05 gru 2021

Do góry
anpi napisał(a)
Basiu, imieninowe uściski i życzenia spełnienia wszystkich marzeń!!!

Dzięki Aniu za życzenia.
Za drzwiami do ogrodu... 22:52, 05 gru 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Piękne.I róże i chryzantemki I ciemiernik też.
Teraz to bezcenne kolory w ogrodzie

Teraz już bialutko, ciekawe na jak długo?

Za drzwiami do ogrodu... 22:47, 05 gru 2021

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Świetny tunel Aniu
Trochę prac z nim i zajęcia mieliście.
Ale fajnie,ze już jest.
A ten Anafalis ci się mocno rozrósł.
Mj nijaki i ledwo kilka żyje małych.
Może na drugi rok będzie ładniejszy. Albo mus go przesadzić już w inne miejsce.

Aniu, jakości tunelu jestem zadowolona, solidnie wygląda. Bardzo się z niego cieszę i nie mogłam się powstrzymać, żeby czegoś już nie posadzić
Myślę, że anafalis się pozbiera i jeszcze pokaże na co go stać. Zawsze też możesz liczyć na dodatkowe sadzonki ode mnie

Pszczelarnia 22:31, 05 gru 2021

Do góry
Czas ucieka, jak zdążyć ze wszystkim?

Pszczelarnia 22:30, 05 gru 2021

Do góry
Helen napisał(a)
Uwielbiam Twoje bukiety i wianki. Bardzo artystyczne.

Helen, i ... rysuję serce

Skusiła mnie jemioła, mam nadzieję, że nie zainfekuje drzew w ogrodzie ...

Pszczelarnia 22:27, 05 gru 2021

Do góry
Rumianka napisał(a)
Ewcia, czy można przyjechać na naukę robienia takich pięknych wianków? Są piękne...

Przyjedź, będziemy razem się uczyć. A tymczasem św. Mikołajowi było do mnie po drodze ... .

3 nowe wydanie w zrozumiałym dla mnie języku

Za drzwiami do ogrodu... 22:24, 05 gru 2021

Do góry
Magleska napisał(a)
Ania tunel pierwsza klasa zazdroszczę troszkę

Madziu myślę, że też jeszcze znajdziesz miejsce i skusisz się na jakąś małą szklarenkę Ja niedawno się zarzekałam...że nie...! Najbardziej obawiałam się, czy nie pozaparzam tych roślin, zapominając otworzyć kiedy trzeba...dalej się obawiam ( trochę wspomoże mnie automatycznie otwierany lufcik, który zamówiłam)
Mój ogrodowy pamiętnik 22:11, 05 gru 2021

Do góry
U mmie śniegu na razie mało. A co spadnie to się topi.
Dzisiaj hasała po rabatach wiewiórka. Karmnik odwiedzają sikorki i sójki.
Tyle zaobserwowałam. W 1 dzień karma zniknęła więc sójki mają chyba spory apetyt . Zimą rzadko zaglądam do swojego wątku za to chętnie do innych . Kopczyki przy różach rozkopane wiecznie i nie wiem co za zwierz mi je rozgrzebuje.
Wśród brzóz i dębów 21:55, 05 gru 2021

Do góry
Danusiu, Grażynko, dzięki.
Małgorzato, brzozy, zwłaszcza te "nierasowe" rosną bardzo szybko. Ani się obejrzysz, a będziesz miała dorodne drzewa.
Alicjo, dziękuję za życzenia i miłe słowa. Fotki są niezbyt aktualne, bo z lata i jesieni, ale dawno mnie tu nie było, więc staram się nadrobić zaległości.

Na przekór zimowej aurze kilka ciepłych wspomnień:

Za drzwiami do ogrodu... 21:48, 05 gru 2021

Do góry
abiko napisał(a)
Ania jak ja Ci zazdroszczę tunelu.. no każdemu, kto ma.. super sprawa i fajnie wyszedł.
U Ciebie jak zawsze pięknie.Róże zachwycają.. tak sobie nawet dziś myślałam, jak bardzo się wszystko zmieniło, jak mi brakuje wyjazdów z dziewczynami, jak byłyśmy u Ciebie.. jakoś ciężko się przyzwyczaić do nowej rzeczywistości.

Aga,też ostatnio o tym myślałam, że dopiero zaczynałyśmy wyjazdy, a już wszystko się zablokowało Czy kiedyś wróci ta normalność???

Jeżeli chodzi o tunel, to wizualnie wolałabym szklarenkę,ale cóż...i tak się strasznie cieszę
Teraz prawie jak iglo
Wśród brzóz i dębów 21:21, 05 gru 2021

Do góry
marba napisał(a)
[b]

Nowy zakątek bardzo ładny, podziwiam. W ogóle bardzo miło pooglądać letnio-jesienne zdjęcia, już mi tęskno do lata.
Pozdrawiam.
Wśród brzóz i dębów 21:15, 05 gru 2021

Do góry
Basiu, fajnie Cię znowu "widzieć", dawno Cię nie było.
Imieniny liczą się tydzień przed i tydzień po, więc jeszcze mieszczę się w czasie.
Basiu, wszystkiego najlepszego, dużo, dużo zdrowia, radości i słoneczka na każdy dzień.
Pozdrawiam serdecznie.

Przerwa na kawę... 21:08, 05 gru 2021

Do góry
inka74 napisał(a)

Tego najbardziej zazdroszczę. Pięknie uchwyciłaś sikorkę w locie.
Za drzwiami do ogrodu... 20:21, 05 gru 2021

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Aniu pięknie te niedobitki kwitną. U mnie też tak kwitną, ale chyba dzisiaj wszystko ciachne czas przygotować róże do zimy.
Tunel ładny. Czytając twoja listę do zrobienia to jeszcze dużo.
Ja już tylko róże obrabiam i oczko do ogarnięcia reszta wiosna.
Pewnie aby się nie nudzić i pogoda będzie w miara ciepła coś tam zawsze będę dłubać.

Pozdrawiam

Elu, lista trochę się zmniejszyła:
trawy powiązałam, bylin trochę wycięłam, zostawiłam trochę by nie było tak łyso i lubię takie oszronione, czy lekko ośnieżone. W tunelu "rabaty" przygotowane(tu zasługa mężusia) i zadołowane w nim donicowe rośliny wrażliwsze i te nie posadzone. Przepikowałam też wysianą późno w gruncie sałatę i koperek. Em przygotował też wstępnie pod kostkę na kącik gospodarczy przy tunelu. Ale organizacja chyba zostanie na wiosnę, chyba,że jeszcze będzie ciepło A na razie spadł śnieżek. Róże czekają jeszcze na podsypanie podłożem popieczarkowym i kopczyki.Przeziębienie trochę mnie wyhamowało z pracami. Najważniejsze,że cebulowe posadziłam. I mam nadzieję, że coś z nich zostanie do wiosny , bo nornice cały czas grasują( ciągle wyjadają różowe granulki ze słoiczków) A może one na nie w ogóle nie działają, czy jest tych szkodników tak dużo,że ciągle nowe się pojawiają!?
Róż nie przycinałam,to już też wiosną.

W ogródku emerytki 17:38, 05 gru 2021

Do góry
marba napisał(a)
Grażynko, czytam, że zastanawiasz się nad zastosowaniem stelaża od starego Singera w mieszkaniu. Mam taki sam dylemat, na razie służy mi jako stoliczek pod ogrodową wiatą.
Dużo zdrówka życzę.

Basiu, ja już mam ze stelaża stolik w nowym kąciku cienistym, ale marzy mi się taki drugi na podstawę pod umywalkę.
Nie mam, umywalka stanie na zwykłej szafce.

Tak wygląda mój stolik

A tak kącik cienisty

Złóż eMusiowi spóźnione, ale szczere życzenia Imieninowe, spełnienia wszystkiego, czego sobie życzy
Dziękuję za życzenia zdrowia i pozdrowienia, odwzajemniam
Za drzwiami do ogrodu... 17:27, 05 gru 2021

Do góry
Milka napisał(a)

Aniu, wielkie zmiany nie dziwię się, że juz wiosny wyczekujesz.Pergola piękna, ciekawa jestem, jak w sezonie będzie to wyglądać z roślinami.
Świetnie Anafalis wygląda, u mnie jakoś marnie.

Anafalis ładnie u mnie przyrasta, muszę go ograniczać, bo mam tam na niego mało miejsca i nie chcę aby opanował większą część rabaty
A za zimą nie przepadam, więc tym bardziej czekam z niecierpliwością na wiosnę Dziś trochę więcej przyprószyło śniegiem, więc ogród przybrał nowe szaty

Przerwa na kawę... 17:14, 05 gru 2021

Do góry
Na koniec nieogrodowo - następne ozdoby świąteczne domowe zrobione

Koniec pisma obrazkowego. Szkoda, że weekend dobiega już końca. Tyle rzeczy jeszcze miałam zrobić...
Przerwa na kawę... 17:09, 05 gru 2021

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies