Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie wymarzony …

Ogród prawie wymarzony …

olciamanolcia 20:08, 09 kwi 2022

Daria podejrzewam , że jest tak jak pisze Viola wżarły mi je nornice a cześć możliwe że zgniła tylko nie mam pojęcia dlaczego .

Obok rabaty mam pełno dziurek w ziemi.
Na jesieni posadzę je w koszykach. Gdzieś widziałam takie prostokątne .

Odnośnie hortensji - bardzo się ciesze .
Jeżówki nadal śpią na tej rabacie i podejrzewam , że rozchodniki Mr Goodbud nie wyjdą . Z 7 sztuk wzeszły 4. Dosadzę za jakiś czas. Może pod koniec kwietnia będą już dostępne w szkółce.

Agi2006 20:30, 09 kwi 2022

Justyna ale działasz! Będzie trawniczek że ho ho...Już widzę te letnie kąpiele A masz sąsiada za siatka? Będziesz coś sądzić wzdłuż ogrodzenia przy basenie? No wiesz...żeby było tak intymnej
sylwia_slomc... 21:26, 09 kwi 2022

Ostre działania ciężkim sprzętem były Teraz trawnik będzie wszędzie? Tam po basenie takie rządki widzę jakby ziemniaczane?

Podoba mi się te pół gęby
olciamanolcia 09:00, 10 kwi 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ostre działania ciężkim sprzętem były Teraz trawnik będzie wszędzie? Tam po basenie takie rządki widzę jakby ziemniaczane?

Podoba mi się te pół gęby

Tak. Będzie nowa trawa. Hahaha nie no ziemniaków sadzić nie będę. Wczoraj część zagrabiłam i lekko wyrównałam. I tak będzie trzeba nawieźć kilka taczek ziemi.

Agi2006 napisał(a)
Justyna ale działasz! Będzie trawniczek że ho ho...Już widzę te letnie kąpiele A masz sąsiada za siatka? Będziesz coś sądzić wzdłuż ogrodzenia przy basenie? No wiesz...żeby było tak intymnej

Aga nic wysokiego tudzież zakrywajacego nie będę sadzić po płotem-na 5 metrach od zakończenia murku będzie a w zasadzie już jest rabata. Czekam na wkopanie krawężników i będę dosadzać roślinki.
Sasiada akurat w tej części nie mam-drugi ma płot z choinek także spoko
Z resztą i tak nasza działka jest w dole-także czego nie posadzę i tak jestem pod obserwacją

Takie "coś" mi sie bardzo podoba, ale akurat w tym miejscu nie zda egzaminu
https://pl.pinterest.com/pin/602778731387723773/
Agi2006 09:40, 10 kwi 2022

Rozumiem. Ja jestem z tej drugiej strony czyli to ja będę obserwować przyszle sąsiedztwo w basenach

Fajna ta osłona. Bardzo w Twoim stylu Justynko. To taka wieksza biżuteria w ogrodzie .
olciamanolcia 09:53, 10 kwi 2022

Agi2006 napisał(a)
Rozumiem. Ja jestem z tej drugiej strony czyli to ja będę obserwować przyszle sąsiedztwo w basenach

Fajna ta osłona. Bardzo w Twoim stylu Justynko. To taka wieksza biżuteria w ogrodzie .

Tak! Bardzo lubię takie betonowe elementy w ogrodach. Nawet przeszła mi myśl, aby dać takie słupy pod płotem w rabacie z brzozami -zamiast tujek.
Ale już ochłonęłam

https://pl.pinterest.com/pin/602778731387723786/

Ps. Będziesz miała basen infinity

edi75 09:54, 10 kwi 2022

Ciekawe co zaszkodziło Twoim tulipanom..zbyt mokro?a może zżarł jakiś robal
olciamanolcia 09:55, 10 kwi 2022

Dla Magdy - to surfinie i przetacznik. jesienia posadzony do gruntu-gdzies zaginął

Agi2006 11:27, 10 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)

Tak! Bardzo lubię takie betonowe elementy w ogrodach. Nawet przeszła mi myśl, aby dać takie słupy pod płotem w rabacie z brzozami -zamiast tujek.
Ale już ochłonęłam

https://pl.pinterest.com/pin/602778731387723786/

Ps. Będziesz miała basen infinity

Infiniti to moje nieosiągalne marzenie. No cóż

Architektura ogrodowa jest też ważna i niezbedna a znając Ciebie to napewno jeszcze coś wymyślisz
Judith 11:44, 10 kwi 2022

Infinity kojarzy mi się wyłącznie z marką auta . Ale niezawodny wujek Gugel pokazał mi baseny - no miodzio!