Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Skrawek raju na ziemi... działka na stepie 19:42, 10 lut 2016

Do góry
Edyta10 napisał(a)
Haniu, sosny żarłoczne nie są,mają system korzeniowy palowy... ja mam hostowisko pod sosnami tu u Ciebie nie dawałabym już drzewka, może ewentualnie krzaczek, na przykład dereń biały , ładny i szybko rośnie... ja swoje sosny przycinałam co roku w końcu maja, więc duże nie są a cień dają a poza tym widzę że masz ładny krajobraz zapożyczony

A to dobrze, że mi Edytko napisałaś, że sosny nie są żarłoczne jak brzozy.
Właśnie myślałam żeby hosty pod nie przesadzić, bo pod jedną mam trzmieliny i "stoją" w miejscu od dwóch lat, mikroskopijne mają przyrosty.
Za to pod tą w narożniku mam różności: fiołki, floksy szydlaste, żagwin, barwinek.
Barwinki utrudniają mi grabienie igieł. Przez nie muszę działać własnymi paluszkami.
A drzewo mi potrzebne między sosnami, bo często niedaleko siedzimy, a sąsiad pobudował pod płotem dom i teraz czujemy się ciągle obserwowani
Chciała bym takie drzewko "parawanik"
Typografia ogrodu 15:21, 10 lut 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Asiu jakie masz brzozy u siebie na brzozowej i co ile sadzone ?

A własnymi e mialam Ci napisac.chyba co 2,7 matra.ale ja mam te zwykle brzozy
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 14:12, 10 lut 2016

Do góry
Kasiu jakie masz brzozy na brzozowej i co ile sadziłaś i jak ?
Typografia ogrodu 14:11, 10 lut 2016

Do góry
Asiu jakie masz brzozy u siebie na brzozowej i co ile sadzone ?
W Kruklandii 10:13, 10 lut 2016

Do góry
malgorzata_s napisał(a)

Ten pomysł bardzo mi się podoba. A Long tung do donicy i na taras, szczerze, dużo osób ma brzozy w pojemnikach na tarasach bo są wytrzymałe i znoszą suszę.

O w życiu! Szkoda by mi było...i Żon by mnie udusił

Spróbuję jej poszukać innego miejsca, ale słabo to widzę.
W Kruklandii 10:13, 10 lut 2016

Do góry
malgorzata_s napisał(a)

Ten pomysł bardzo mi się podoba. A Long tung do donicy i na taras, szczerze, dużo osób ma brzozy w pojemnikach na tarasach bo są wytrzymałe i znoszą suszę.
Tak zrób, wywal tę brzozę, najwyżej w donicy padnie
W Kruklandii 07:34, 10 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Jakbym miała pomysł, gdzie przesadzić tą Long Trunk....to bym zamiast niej i ambrowca posadziła dwie takie same brzozy wielopniowe i bym problemu nie miała.
A tak siedzę i kombinuję.

W Kruklandii 23:22, 09 lut 2016

Do góry
Jakbym miała pomysł, gdzie przesadzić tą Long Trunk....to bym zamiast niej i ambrowca posadziła dwie takie same brzozy wielopniowe i bym problemu nie miała.
A tak siedzę i kombinuję.
W Kruklandii 23:19, 09 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Aaa, no nie wiedziałam bo nie widziałam obecnego zdjęcia z tego miejsca a podając nr 5 wpisałaś "?" więc pomyślałam o tej brzozy bo słońca nie zabierze a ciąć można.

Wpisałam numerek, bo tam rośnie teraz wiąz
Ale długo nie porośnie, bo go coś zżera
W Kruklandii 23:16, 09 lut 2016

Do góry
Aaa, no nie wiedziałam bo nie widziałam obecnego zdjęcia z tego miejsca a podając nr 5 wpisałaś "?" więc pomyślałam o tej brzozy bo słońca nie zabierze a ciąć można.
W Kruklandii 23:03, 09 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
A no widzisz to przegapiłam gdzieś to Twoje ostateczne ustalenie. Spoko. Tak też będzie dobrze. Myślałam że wciąż jeszcze zastanawiasz się nad tymi rozstawieniami.

A może w miejsce tego "A" nie wstawiaj brzozy a daj tego graba Fastigiatę?

Ciężko mi coś tam wydumać bo.... i bym chciała żeby pasowało do parasolowatej brzozy obok....i żeby ładnie wyglądało cały czas, bo to widok z okna salonowego.
Grab to takie drzewo-drzewo. A brzoza to jednak powala korą nawet w zimie
I taką mam zagwozdkę. Czy aby na pewno brzoza wielopniowa będzie dobrze wyglądać obok brzozy płaczącej?

W Kruklandii 22:54, 09 lut 2016

Do góry
A no widzisz to przegapiłam gdzieś to Twoje ostateczne ustalenie. Spoko. Tak też będzie dobrze. Myślałam że wciąż jeszcze zastanawiasz się nad tymi rozstawieniami.

A może w miejsce tego "A" nie wstawiaj brzozy a daj tego graba Fastigiatę?
Ogródek Iwony 22:49, 09 lut 2016

Do góry
bacowa napisał(a)
W sobotę przyciełam 90% bylin, trochę drzew (klony i brzozy), resztę bylin przytnę w tym tygodniu.

To ja po niedzieli. Dobrze, że przypominasz o takich sprawach. Bynajmniej jestem na bieżąco. Dziś oglądałam mojego klona Crimson Sentry, czy go przycinać, bo teraz chyba pora. Nie ma wielkich przyrostów, to chyba go zostawię w tym roku. Czy radzisz go pociachać?
A klon jesionolistny Odessanum teraz ciąć?
Ogródek Iwony 22:31, 09 lut 2016

Do góry
W sobotę przyciełam 90% bylin, trochę drzew (klony i brzozy), resztę bylin przytnę w tym tygodniu.
W Kruklandii 22:26, 09 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Justyna
Według mnie to u Ciebie potrzeba troche czasu aby wszystko wybujało i będzie busz Jak tło Ci podrośnie (podpytaj Any co ona tam tujom podsypuje, ze rosną jak na drożdżach) to będzie zupełnie inaczej ... brzozy szybko rosną więc efekt za 2,3 lata będzie extra ... ambrowiec przecież też rośnie ogromny

PS U mnie też hiacyntowo

Wiem, że potrzeba czasu! Same świerki zrobiłyby dobrą robotę! Wiem o tym
Ale....

W Kruklandii 21:51, 09 lut 2016

Do góry
Justyna
Według mnie to u Ciebie potrzeba troche czasu aby wszystko wybujało i będzie busz Jak tło Ci podrośnie (podpytaj Any co ona tam tujom podsypuje, ze rosną jak na drożdżach) to będzie zupełnie inaczej ... brzozy szybko rosną więc efekt za 2,3 lata będzie extra ... ambrowiec przecież też rośnie ogromny

PS U mnie też hiacyntowo
W Kruklandii 21:36, 09 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Kochana nie pisałam o śmietniku przy trampolinie. Wymieniłam 4 miejsca: trampolina (która z czasem zniknie), altana, brzozy i śmietnik z cegiełki. Bo takie fotki ostatnio pokazujesz więc tak ponazywałam.
Tak widziałam ten świerk wszędzie.
Dobra najwyżej mnie zlinczujesz
Tu zaznaczyłam na czerwono te skupiska drzew np. tych które już masz ale połączyć w kompozycje czyli poprzesadzać. Żółte to nie pamiętam co tam jest.

Na razie tyle

No to tak:
Zacznę od lewego górnego rogu.
Jeśli przesadzę tam ambrowca, to nic więcej się nie zmieści. Dopiero tam gdzie kółko z nr3. mogłabym posadzić drugie drzewo.

Przy altanie.... w Twoim trójkącie zmieści się jedno drzewo

W prawym górnym rogu jest jodła balsamiczna i może wlazłoby obok jeszcze jakieś drzewo. Jedno

Koło z brzozami....no tam są już trzy, to chyba wystarczy?

Te kółka w rządku koło nr2. to świerki serbskie.

A przy śmietniku też wejdzie tylko jedno drzewo.

Więc nie wiem gdzie mogłabym robić te skupiska No chyba, że miałyby to być jakieś kolumnowe drzewka....ale takich w rządku nie chcę.
W Kruklandii 21:26, 09 lut 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Śmietnik przy trampolinie.....to o sąsiasowy śmietnik Ci chodzi!?!
Bo mój śmietnik jest z przodu domu

Za trampoliną byłby ambrowiec, a między trampoliną a altaną byłyby dwie brzozy.
Long Trunk i wielopniowy Doorenbos.

Więcej tam się nie zmieści, bo jeszcze świerki serbskie są wzdłuż całego płotu.

Kochana nie pisałam o śmietniku przy trampolinie. Wymieniłam 4 miejsca: trampolina (która z czasem zniknie), altana, brzozy i śmietnik z cegiełki. Bo takie fotki ostatnio pokazujesz więc tak ponazywałam.
Tak widziałam ten świerk wszędzie.
Dobra najwyżej mnie zlinczujesz
Tu zaznaczyłam na czerwono te skupiska drzew np. tych które już masz ale połączyć w kompozycje czyli poprzesadzać. Żółte to nie pamiętam co tam jest.

Na razie tyle
W Kruklandii 21:12, 09 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)

Dlatego pisałam PRAWIE samo niskie piętro.
Szkoda że nie mam obrazu czterech stron Twojego ogrodu w całości. Na razie wypatrzyłam zdjęcia z trampoliną, brzozami, altaną i chyba śmietnik (ten z czerwonej cegiełki). Ja widzę te zestawienia kilku drzew właśnie przy śmietniku, za trampoliną i koło altany.
Ale to wiązałoby się z przesadzaniem roślin które już masz.

Śmietnik przy trampolinie.....to o sąsiasowy śmietnik Ci chodzi!?!
Bo mój śmietnik jest z przodu domu

Za trampoliną byłby ambrowiec, a między trampoliną a altaną byłyby dwie brzozy.
Long Trunk i wielopniowy Doorenbos.

Więcej tam się nie zmieści, bo jeszcze świerki serbskie są wzdłuż całego płotu.

W Kruklandii 20:44, 09 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Juzia już tak brzozy ma posadzone

Nooo

I dlatego chciałam mieć dwie obok siebie po drugiej stronie.
Dwie, bo więcej się nie zmieści.... a jedną płaczącą już mam, więc drugą chciałam wielopniową.
Ale nie wiem czy to będzie dobrze wyglądało. No i musiałabym przesadzić Ambrowca.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies