Aga
Masz spory teren do zagospodarowania!!!
Fajnie Ale to wymaga naprawdę zastanowienia głębszego i zaplanowania żeby po trzy razy czegoś nie przerabiać ... mówię to z właśnego doświadczenia
Wrzuć jakiś projekcik z wymiarami.
Buziaki
Gnojówka ze skrzypu ma wielorakie zastosowanie. Dzięki chemicznym właściwościom, które dają flawonoidy, saponiny, kwasy organiczne, fitosterol, alkaloidy i bardzo dużo soli mineralnych skrzyp "potrafi" zapobiegać chorobom grzybowym, a nawet je zwalczać. Możesz spróbować opryskiwać rośliny podatne też na szkodniki, zwłaszcza przędziorka (świerk Conica). Ja bym pryskała teraz.
Zbierałaś skrzyp polny czy błotny? Błotny nie nadaje się. Tylko polny.
Weź daj spokój tyle stron ... sama się w tym gubię ... jak mnie ktoś prosi żeby coś znaleźć to wolę wyjść do ogrodu i zrobic zdjęcie
Także podlinkowałam Ci u siebie ostatnie foty i wystarczy ... teraz mam trochę doła ogrodowego i milion pomysłów na dwa drażliwe miejsca ... mózg mi się lasuje ... pinów co nie miara ... i jeden wielki znak zapytania
I jeszcze muszę znaleźć czas żeby zapoznać się z Twoim wątkiem
Pozdrawiam
PS Jakbyś miała na uwadze tego stożka 100-120cm to będę Ci wdzięczna
Olu Współczuję szkód i strachu ...
Dopiero po targach zorientowałam się, że Ty to ta dziewczyna z brzozami przed domem Piszę do Ciebie z prośbą ... masz na pewno jakieś sprawdzone szkółki w swojej okolicy ... nie natknęłaś się może na stożka bukszpanowego takiego 100-120cm?
Mam buka Rohan Obelisk wys 2m, kupiony wiosną ubiegłego roku. Ponieważ planuję inne jednorodne nasadzenia chciałabym wymienić tego buka. W sumie ciężko mi określić na co ... najchętniej na stożka bukszpanowego ... ale to chyba musiałoby się trafić jak ślepej kurze ... Dlatego czekam na propozycje