Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku.

Makusia 22:22, 06 wrz 2016

Alis wiem o iglaczkach u Ciebie- czytałam dzisiaj- pożytek taki, że piesek ma swój prywatny dywanik

Roma, skąd ja to znam Też się mądrze, bo akurat w porównaniu do mojego eMa, to ja jestem geniusz ogrodowy
Ale uczy się. Przyswaja wiedzę. Ostatnio jak był w terenie, stwierdził z satysfakcją..że Pani miała piękne "redodendrony" i gdyby był tam w innym charakterze, to pewnie by poprosił o szczepkę dla mnie
Makusia 22:24, 06 wrz 2016

Z nowości nowych- po wizycie u lekarza zostałam zdiagnozowana- mam "łokieć tenisisty"...nabyłam się zapewne walcząc siekierą z jałowcem i łopatą z darnią pod brzozami. Przez zimę kuracja, żeby się do wiosny wyprowadzić- ogród czeka
BasiaLT 09:30, 07 wrz 2016

Martuś z łokciem tenisisty nie ma żartów. Jakiś rok temu też to miałąm i ortopeda powiedział, że jak ktoś raz to załapał to trzeba uważać i nie nadwyrężać ręki bo się odnowi. Wiem, że to się łatwo mówi ale z tą siekierką i łopatą to tak trochę rozsądniej
Mój emus też się zreformował ogrodowo, i nie dość że nie przeszkadza to zaczął mi pomagać. Nie dość że nie marudzi, że zakup kwiatów to strata pieniędzy to sam zaczyna kupować a w szkółkach to ja go muszę stopować
Bardzo mi ta zmiana odpowiada
Margerytka40 10:10, 07 wrz 2016

Makusia napisał(a)
Z nowości nowych- po wizycie u lekarza zostałam zdiagnozowana- mam "łokieć tenisisty"...nabyłam się zapewne walcząc siekierą z jałowcem i łopatą z darnią pod brzozami. Przez zimę kuracja, żeby się do wiosny wyprowadzić- ogród czeka

Tak to już jest jak się coś robi na maksa - o kontuzje nie trudno . My kilka lat temu robiliśmy oczko wodne z kamieni takich polnych . Trzeba było te kamienie załadować na samochód bo zwoziliśmy je od kuzyna , potem rozładować , no i przekładanie , dopasowywanie ... Przypłaciłam to rwą kulszową . Teraz już wiem że zdrowie trzeba oszczędzać . Nie wzystko na raz i z przerwami . Choć to trudne jak chce się zrobić coś na już i jak najszybciej . Życzę szybkiego powrotu do formy ale na tą rękę uważaj i nie przesilaj , moja znajoma to miała i lubi nawracać .
Toszka 10:24, 07 wrz 2016

U mnie rwa kulszowa też była ceną
ren133 11:44, 07 wrz 2016

Makusia napisał(a)

Nie znam sie na tym ale wiem, ze Zieloną dopadło coś takiego Współczuję.
anka_ 14:24, 07 wrz 2016

BasiaLT napisał(a)
...
Mój emus też się zreformował ogrodowo, i nie dość że nie przeszkadza to zaczął mi pomagać. Nie dość że nie marudzi, że zakup kwiatów to strata pieniędzy to sam zaczyna kupować a w szkółkach to ja go muszę stopować
Bardzo mi ta zmiana odpowiada
Jak wy to robicie kobietki????
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
BasiaLT 14:27, 07 wrz 2016

anka_ napisał(a)
Jak wy to robicie kobietki????

Ja myślę że to też pod wpływem innych, goście oglądają, chwalą... a też on sam przecież widzi pozytywne zmiany.
Marzenaka 19:11, 07 wrz 2016

Widzę że u ciebie też dużo sie dzieje ale może faktycznie zwolnij teraz.
Marzenaka 19:16, 07 wrz 2016

BasiaLT napisał(a)

Ja myślę że to też pod wpływem innych, goście oglądają, chwalą... a też on sam przecież widzi pozytywne zmiany.

Mój eM dawno zaogrodowany ale zauważyłam, że dzieci zwracają uwagę na ogrody czy rośliny. Dziś szłam (auto zepsute...) z córką z przedszkola na przystanek i mówi: Mamo ale brzydki ogród! Nikt chyba o niego nie dba! - faktycznie trawa nieskoszona od dawna, rośliny przerośnięte... Może które przejmie tą pasję...