Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III

Gardenarium 19:23, 06 wrz 2016

W astrach Trzeba do końcówki lata się dostosować.

Instagram Ogrodowiska
GorAna 19:31, 06 wrz 2016

Danusiu, w astrach, czy trawach...
bamboszach, czy obcasach...
ważne, że razem patrzycie w jedną stronę,
nie zapominając o patrzeniu prosto w oczy
Wszystkiego co najlepsze dla Was
Serdecznie pozdrawiam

jolanka 21:58, 06 wrz 2016

Oooo, awatarek nowy, mąż nie nowy, ale jest tak być powinno, pieknie

Wszystkiego najlepszego
Pszczelarnia 11:01, 07 wrz 2016

Danusiu, miałaś doświadczenia z topolą bordową? Czy jest tak nędzna jak swego czasu brzoza bordowa? Wiem, co sądzisz o topolach w ogóle ale może ta bordowa zasługuje na uwagę w ogrodzie dużym?
ren133 12:22, 07 wrz 2016

Danusiu
Zrobiłam gnojówkę ze skrzypu. Czy nie jest za późno na podlewanie nią? I co najlepiej nią podlewać?
Gardenarium 12:50, 07 wrz 2016

Pszczelarnia napisał(a)
Danusiu, miałaś doświadczenia z topolą bordową? Czy jest tak nędzna jak swego czasu brzoza bordowa? Wiem, co sądzisz o topolach w ogóle ale może ta bordowa zasługuje na uwagę w ogrodzie dużym?

Topola jako taka jest drzewem krótkowiecznym bo próchnieje łatwo i burze ją powalają i silny wiatr. Ja bym nie szła w topole. Nawet czerwonolistne. Niby opisy są wspaniałe, ale ja wiem? Spróbuj najwyżej.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 12:55, 07 wrz 2016

ren133 napisał(a)
Danusiu
Zrobiłam gnojówkę ze skrzypu. Czy nie jest za późno na podlewanie nią? I co najlepiej nią podlewać?

Gnojówka ze skrzypu ma wielorakie zastosowanie. Dzięki chemicznym właściwościom, które dają flawonoidy, saponiny, kwasy organiczne, fitosterol, alkaloidy i bardzo dużo soli mineralnych skrzyp "potrafi" zapobiegać chorobom grzybowym, a nawet je zwalczać. Możesz spróbować opryskiwać rośliny podatne też na szkodniki, zwłaszcza przędziorka (świerk Conica). Ja bym pryskała teraz.

Zbierałaś skrzyp polny czy błotny? Błotny nie nadaje się. Tylko polny.

Instagram Ogrodowiska
ren133 12:59, 07 wrz 2016

Gardenarium napisał(a)

Gnojówka ze skrzypu ma wielorakie zastosowanie. Dzięki chemicznym właściwościom, które dają flawonoidy, saponiny, kwasy organiczne, fitosterol, alkaloidy i bardzo dużo soli mineralnych skrzyp "potrafi" zapobiegać chorobom grzybowym, a nawet je zwalczać. Możesz spróbować opryskiwać rośliny podatne też na szkodniki, zwłaszcza przędziorka (świerk Conica). Ja bym pryskała teraz.

Zbierałaś skrzyp polny czy błotny? Błotny nie nadaje się. Tylko polny.

Nie wiedziałam, że są różne rodzaje ... zrywałam z rabat
Gardenarium 13:05, 07 wrz 2016

Z rabat to dobry jest.

Instagram Ogrodowiska
ren133 13:12, 07 wrz 2016

Czyli nie podlewać tylko pryskać? A w jakiej proporcji?