Ogród ciągłych zmian.
19:47, 29 lis 2021
Magda zmieniam coś co roku .Przez 10 lat zbierałam rośliny i wsadzałam tam gdzie było miejsce. Nadszedł czas żeby to wszystko uporządkować. Przyszedł czas na róże poupychane w każdą wolną dziurę, ledwo zipiące, cierpiące na czarną plamistość . mam ich ok 80 i chcę większość przesadzić na najbardziej nasłonecznioną rabatę. Czyli znika wszystko z rabaty na wprost za oczkiem
Na wiosną planuję też postawić małą szklarenke i zrobić podwyższone rabaty na warzywa więc czeka mnie przesadzenie wszystkich krzewów owocowych 3 letnią jabłonkę i gruszkę. Szklarnia stanie na rabacie na wprost, są tam borówki i porzeczki i jabłonka prowadzona na stelażu.
Żeby zrobić miejsce na krzewy muszę przesadzić 4 ogromne miskanty i kilka róż...
Ta rabata już została przekopana. Bardzo mi jej szkoda. Spróbuję ją odtworzyć gdzie indziej.
Miałam zacząć już tej wiosny ale ziemia nie przyjechała na czas.
Na wiosną planuję też postawić małą szklarenke i zrobić podwyższone rabaty na warzywa więc czeka mnie przesadzenie wszystkich krzewów owocowych 3 letnią jabłonkę i gruszkę. Szklarnia stanie na rabacie na wprost, są tam borówki i porzeczki i jabłonka prowadzona na stelażu.
Żeby zrobić miejsce na krzewy muszę przesadzić 4 ogromne miskanty i kilka róż...
Ta rabata już została przekopana. Bardzo mi jej szkoda. Spróbuję ją odtworzyć gdzie indziej.
Miałam zacząć już tej wiosny ale ziemia nie przyjechała na czas.