Dzięki dziewczyny, mam nadzieję, że się przyjmie. Okryłam go już na zimę.
Lidko, miło mi zajrzałaś Pozdrawiam:*
Ponieważ zostało mi drobnych kamieni po układaniu ścianki gabionowej, wysypałam je na rabatę pod oknem z przodu domu. Przesadziłam stamtąd wiąza JH (w cieniu nie byłoby mu za dobrze) i wsadziłam tam brzozę Youngii.
Przed
Po
Niewielkie zmiany, kamyki są mocno nieogrodowiskowe. Na wiosnę dosadzę tam dwa cisy na poduchy.
Ja właściwie też nie kupuję w przedsprzedażach, tylko rezerwuję. W zeszłym roku jak chciałam zamawiać, to już kilka upatrzonych było wyprzedanych, stąd mój "pośpiech".
Do mojego zestawu potrzebowałam jeszcze czegoś intensywnie różowego/fioletowego. Zamieniłam jedną centkowaną na JENNIFER'S WEDDING
Jedno z moich ostatnich nasadzeń w tym sezonie to właśnie leszczyna contorta, też mi się najbardziej w stanie bezlistnym podoba
Podobno nie rośnie wielka, nie trzeba jej ciąć ale można - Sylwia, jakie są Twoje z nią doświadczenia?
A cały Wasz ogród pięknie i dojrzale wygląda I psiaki oba cudne, też dojrzeją
hahaha! Fajny zestaw.
w moich zestawch brak mi takiego różowo-brzoskwiniowego koloru i bordo.
Pomysł chyba odgapię i też takie sobie cudo zrobię. z tego co mam i co bym chciała.
Ale poszłam po rozum do głowy i nie kupuję w przedsprzedażach. Trudno, najwyżej w tym roku mieć nie będę. Liczę też na to że firma z NL w której kupowałam w ub roku znów będzie mieć fajne ceny [5.75 EUR za 3 sztuki - chyba spoko, co?]
Ja też mam nieskończone (bez kompostu, bez kopczyków, i jeden wielki cis kopany w balocie stoi i czeka do jutra na pomoc mężowską). Ale teraz już bez wyrzutów sumienia.
Na tyłach, mam plan, żeby przestrzeń między cisami - brzozami a siatką obsadzić jakimś samograjem, żeby nie wchodzić z koszeniem a tylko pilnować sąsiedzkiego perzu. Między cisami a bukami czerwonymi jest murawa, to przejście gospodarcze.