Zanabylam 2 roślinki 2 m
Hortka to srodek i dół polestar a gora chyba pettite star tak było na metce ale pan cos mówił o „flori” ? Hmm
No i styrak snowcone
Dziś rano myślałam, że w jakimś matrixie żyję. Poszłam podziwiać grujecznika z coraz czerwieńszym czubkiem, a czubka nie ma. Widzę, że miejsce równo odcięte!
Chyba relacja zdjęciowa będzie lepsza
a rano znalazłam czubek na ziemi
widać, że pękało po kawałku albo wcześniej nie zauważyłam, że odpadł
rozkroiłam to pęknięcie - mała jamka ale żadnego potwora nie widziałam
Szał cebulowy na O już w pełni, również jestem nim zainfekowana
Ale powstrzymuję się jak mogę więc jest skromnie (na razie)
Exotic Emperor na razie w ilości 70cebul
Flaming Flag 16szt - może do jakiejś donicy…
Krokusiki Jeanne d’Arc 16szt będzie na jedna plamka krokusow pod klonem
Nie mam na miejscu, więc pewnie zamówię gdzieś internetowo tulipany botaniczne Turkestanica. Jeżeli ktoś zna sprawdzone zródło cebulowych to ślicznie proszę o priv z namiarem.
W telefonie mam takie zdjęcie, trochę nieaktualne, bo trzeba tą skarpę środkową uaktualnić i nanieść brzozy i buka, kojec i śmietniki mają już swoje miejsca...
Pomarańczowe kółko to trampolina, kwadrat to siedziska, zielone kółko to "suche oczko".
Wczoraj ustawiałam grujecznika, jeden wypadł przed suchym oczkiem...
Zima zrobię aktualny plan, jak się uporamy z pracami w tym roku to wyznaczymy, gdzie są drzewa.
Proszę o identyfikację tej róży. Okaz który mnie zauroczył miał około 2metrów wysokości i 1 1,5 szerokości i bardzo charakterystyczne bordowe wybarwienie kwitnących końcówek.
Beata36 większość moich miskantów rośnie na ciepłej rabacie o wystawie południowej. Spróbuj, najwyżej przesadzisz
Doczytałam, że masz słabą glebę. Dodaj dużo materii organicznej, hortensje potrzebują wody.