Zapowiadali na dzisiaj deszcze, ale o dziwo wyszło słońce, a temperatura wzrosła do 12stopni. Nie mogłam przegapić takiej okazji, ruszyłam z sekatorem i nożycami na różankę Od razu mi lepiej
Fragment przed i reszta już po cięciu. 22mb ogarnięte, wywiozłam 10 taczek. Pewnie jeszcze z dzień mi zleci na pielenie, bo już się zielono od chwastów zrobiło, ale za to się zabiorę jak ciachnę resztę rabat.
Hej tak tak czekam teraz na ciemierniki
Miałam kiedyś prymulki fioletowe i różowe ale kwiatuszki się wyrodziły pączki coraz mniejsze i zginęły ...te teraz mają dłuższe łodygi zobaczymy jak będą w ziemi rosły
Rośnie pomału, harmonijnie. Kwitnie niezawodnie i co roku jest obsypana owocami. Nie choruje, właściwie nie wymaga żadnej uwagi, rośnie i zdobi A owoce przyciągają kosy, dla których są przysmakiem.
Ola też jest śliczna, ale zupełnie inna, ma różowe kwiaty i młode liście lekko podbarwione.
Moja jabłonka jest wiosną jaśniutka, pączki ma różowe, kwiaty są prawie białe.
Może więc kolor kwiatów pomoże Ci w wyborze
To w bardzo dobrej cenie kupiłaś bo te Zymonowe ciemierniki jesienią były już po 38 zł a teraz są po 45 zł. Myślę że w podobnej cenie będą jak wtedy kupowałaś jesienią.