Potwierdzam brzoz nie należy ciać bo tego nie lubią i można je zdeformować. Najlepiej wygladaja w naturalnym stanie. Zwlasza nie radzę ciąć gałęzi starszych niz 2 letnie, bo będa straszyć kikutami.
Ja wycinałam gałezie aby wyrownać rozkrzewienie dwóch starych brzoz pendula z nowymi nabytkami. Trzeba to robic jednak bardzo rozważnie i umiejętnie aby nie oszpecić tych drzew.
Mają z tyłu drzwi do owierania i czyszczenia. Sprawdziąłm dokłądnie bo wreszcie chce mieć swoją budkę lęgową
A czy ja się chwaliłam że w jednym grabie fastigata mam gniazdo? I jak mam go przesadzić...
Aguś gorąco polecam lampy Kare. Jest kilka sklepów, które oferują ich asortyment, a ta marka jest niedorga. Mam ich stoliki w sypialni od 5 lat i do tej pory mi się nie znudziły
Maja w ofercie np lampy Wire tak popularne teraz, które Magda pokazywłą po wizycie w Holandi. Zastanawiam się czy nie kupić takich tylko białych.
Ale uznałam,z e potrzebuję większych... bo do tej pory to najlepiej nad moim stołem papierowe klosze z marketu wyglądały - białe kule.
Gdyby nie wizyta we włoskiej knajpce ostatnio to bym nie wyszukała tych lamp. od roku zastanawiałam się na jakie wymienić nietrafione czarne...
Nie byłabym sobą gdybym jednak nie znała najtańszej oferty na te lampy w necie i z darmową wysyłką
Graby sa gatunkiem rodzimym więc sobie dobrze radzą w naszych warunkach. U mnie znakomicie sobie radzą w ciężkiej glinie, z zalewaniem korzeni (woda z całej góry terenu spływa do mnie). Jednak w poprzednim roku zaatakowały je szpeciele. To efekt upałów, który sprzyja ich rozwojowi. Ale być może uda mi się je ograniczyć opryskiem olejem parafinowym . Niektórzy twierdzą, że to oprysk ekologiczny, wg mnie chemia.
Rzadko obeserwuję aby atakowały je choroby grzybowe czy mszyce jak jest np z bukami, natomiast sa okresy że lubią je ogryzać gąsienice
Tnij bo u nas za chwilę wszystko oszaleje. Utnij jedną gałąź i sprawdź czy jednak już nie płaczą. Nie mam kolnów a Mała Mi pisze, że one bardzo wcześnie ruszają
Małgosiu
Ciesze się że jesteś
Wbrew pozorom u mnie jakiegoś szaleństw wiosennego jeszcze nie ma. Wszystko zaczyna wyłazić z ziemi ale podobne stadium było już u mnie w grudniu
Sprzątania za to będzie full. U mnie na rabatach tony liści, których nie zbierałam na zimę. Zanim to wyzbieram nadejdzie lato...
oj to zbyt subtelna różnica pomiędzy majtkowym a pudrowym różem
pink quarz i serenity zbyt intensywne dla mnie. ale zarówno róż jak i niebieski zakupiłam na sezon 2016