Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród na glinie 20:17, 06 lut 2016

Do góry
Fajnie ze wrociłaś, zyczę cudownego sezonu!
Czasem słońce czasem deszcz 20:15, 06 lut 2016

Do góry
Kuba napisał(a)

Mi się wydaje że ich się wcale nie powinno ciąć bo właśnie powinny wyglądać naturalmie w tamtym roku trochę przycięłam czubki i za długie gałęzie i do tej pory widać te miejsca, teraz wycięłam tylko te gałęzie które za nisko odchodziły od pnia

Potwierdzam brzoz nie należy ciać bo tego nie lubią i można je zdeformować. Najlepiej wygladaja w naturalnym stanie. Zwlasza nie radzę ciąć gałęzi starszych niz 2 letnie, bo będa straszyć kikutami.
Ja wycinałam gałezie aby wyrownać rozkrzewienie dwóch starych brzoz pendula z nowymi nabytkami. Trzeba to robic jednak bardzo rozważnie i umiejętnie aby nie oszpecić tych drzew.

U mnie pogoda przez cały dzień była przepiekna
W Kruklandii 20:10, 06 lut 2016

Do góry
Juzai potwierdzam Amanogawy sa piekne i maja waski pokroj. Idealne sa do małych ogrodów. Miałam 3 a została 1... Padły mi od nadmiaru wody
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:07, 06 lut 2016

Do góry
Iza cieszę się z Twoich krokusów jakby były moje pewnie za tydzien moje zakwitną
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:31, 06 lut 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Piękne te lampy Marzenko. Takie polecałam moim młodym, bo się urządzają, ale niestety Oni mają swoją wizję.A, że na gusta i smaki przyjaciół nie ma, to sobie dałam spokój.

U mnie dalsze krokusy zaczynają pokazywać kolor i tym razem Figa upilnuję, bo mi gadzina całą przyjemność zeźre

Kasiu kończę zatem gadu - gadu u mnie i lecę do Was na kominki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:30, 06 lut 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Dementuję-róż majtkowy jest znacznie ciemniejszy i różowiasty. To jest szlachetny róż pudrowy
Piękne lampy, choć z czarnymi było dobrze, nawet bardzo dobrze

A ja myślałam, ze odwrotnie z tym różem jest

Ja próbuję pokochać czerń i mi nie wychodzi.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:29, 06 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

A myslisz ze one nadaja sie dla ptakow a nie tylko dla ozdoby? Jak je wyczyścić po roku? I nie wiem jak z wymiarami itp ptaki wybredne dosc sa.choc ja bym w taki designerskim chetnie zamieszkala

Mają z tyłu drzwi do owierania i czyszczenia. Sprawdziąłm dokłądnie bo wreszcie chce mieć swoją budkę lęgową
A czy ja się chwaliłam że w jednym grabie fastigata mam gniazdo? I jak mam go przesadzić...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:28, 06 lut 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
A ja na SOR siedzialem i lamp nie zdążyłem zobaczyć... Mus przyjechać do Ciebie i na żywo obejrzeć Albo błagać o pw

Jeju Sebek co się stało??????

Adres znasz, zaproszenia nie potrzebujesz, jesteś jak członek rodziny!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:27, 06 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
Dumam nad fioletową różą do zestawienia z Graham Thomas i Pilgrim. Podpowiesz coś?

Lecę do Ciebie. Tylko określ przyblizony wzrost, bo Graham kojarzę żę rośnie wysoki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:26, 06 lut 2016

Do góry
ana_art napisał(a)
no wiiiidzisz , a ja zisiaj pojechałam po piłę do grubych gałęzi i maść bo będę podkrzesywać śliwe i brzozy i pani w ogrodniczym była oburzona, że zamierzam teraz drzewa przycinać...

Kochana ale przecież moje stadium wiosny będzie dopiero za dwa tygodnie u Ciebie???
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:25, 06 lut 2016

Do góry
gusiarz napisał(a)
Marzenko... gdzie ty to wszystko znajdujesz/kupujesz??? Cudowne te lampy!!!!

Ja grabowy mikro-żywopłocik ciachnęłam dzisiaj, ale żadnych kffiatuchów jeszcze nie mam... chociaż kusi mnie już bardzo

Aguś gorąco polecam lampy Kare. Jest kilka sklepów, które oferują ich asortyment, a ta marka jest niedorga. Mam ich stoliki w sypialni od 5 lat i do tej pory mi się nie znudziły
Maja w ofercie np lampy Wire tak popularne teraz, które Magda pokazywłą po wizycie w Holandi. Zastanawiam się czy nie kupić takich tylko białych.

Ale uznałam,z e potrzebuję większych... bo do tej pory to najlepiej nad moim stołem papierowe klosze z marketu wyglądały - białe kule.
Gdyby nie wizyta we włoskiej knajpce ostatnio to bym nie wyszukała tych lamp. od roku zastanawiałam się na jakie wymienić nietrafione czarne...

Nie byłabym sobą gdybym jednak nie znała najtańszej oferty na te lampy w necie i z darmową wysyłką
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:18, 06 lut 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
fajny ten roz super pasuje z szarym i lampki mi sie bardzo podobaja
zakupy swietne, szczegolnie budka mi sie podoba

A krokusy u mnie juz kwitna

Ja wypatruję moich krokusów codziennie i na razie wychodz, wychodzą... a kwitną mi w donicy

Budka pierwszy raz taką w dębie bielonym i aluminium spotkałam. Idelna pod moją elewację

Zastawiam się czy jeszcze jednej nie kupić zwłaszcza, ze była niedroga
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:17, 06 lut 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A rozumiem.
A lampy piekne.
Ja jutro czyszcze swoje budki legowe.

Musze do Bogdzi polecieć aby się wypytać gdzie ją powiesić, kiedy , etc
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:16, 06 lut 2016

Do góry
Kasya napisał(a)
Fajne lampy one nad stół ? A jakie wcześniej były ? Są tu gdzieś ?

Tak Kasiu nad stół a wczesniej były
https://pl.pinterest.com/pin/421579215089636218/
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:45, 06 lut 2016

Do góry
Piorunek napisał(a)
Bardzo podobają mi się graby, ale nie wiem jak z ich zdrowotnością. Nie lubię chemii w ogrodzie i raczej unikam problemowych roślin. Jaka jest Twoja opinia na ich temat?

Graby sa gatunkiem rodzimym więc sobie dobrze radzą w naszych warunkach. U mnie znakomicie sobie radzą w ciężkiej glinie, z zalewaniem korzeni (woda z całej góry terenu spływa do mnie). Jednak w poprzednim roku zaatakowały je szpeciele. To efekt upałów, który sprzyja ich rozwojowi. Ale być może uda mi się je ograniczyć opryskiem olejem parafinowym . Niektórzy twierdzą, że to oprysk ekologiczny, wg mnie chemia.

Rzadko obeserwuję aby atakowały je choroby grzybowe czy mszyce jak jest np z bukami, natomiast sa okresy że lubią je ogryzać gąsienice
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:40, 06 lut 2016

Do góry
Rench napisał(a)
O kurcze jakie mam zaległości,róż majtkowy i turkus,co się wyrabia u Ciebie-nie mam pojęcia

Najważniejsze że ogrodowo jeszcze śpię Dopiero zaczynam z doniczkami ale przecież to jeszcze nie wiosna
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:39, 06 lut 2016

Do góry
kasia_w napisał(a)
Marzenko a jednak do ciebie trzeba codzień zaglądnąć Jutro tnę moje klony! A chciałam do marca czekać...

Tnij bo u nas za chwilę wszystko oszaleje. Utnij jedną gałąź i sprawdź czy jednak już nie płaczą. Nie mam kolnów a Mała Mi pisze, że one bardzo wcześnie ruszają
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:37, 06 lut 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)
Hej

Zaglądam co tam działasz w ogrodzie.
Dziś przejrzałam ogród. Wszystko się budzi do życia.
Nawet tulipany powyłaziły.
No i dużo sprzątania po zimie. Chwasty mają się dobrze w tych temperaturach.
Pozdrawiam

Małgosiu
Ciesze się że jesteś
Wbrew pozorom u mnie jakiegoś szaleństw wiosennego jeszcze nie ma. Wszystko zaczyna wyłazić z ziemi ale podobne stadium było już u mnie w grudniu
Sprzątania za to będzie full. U mnie na rabatach tony liści, których nie zbierałam na zimę. Zanim to wyzbieram nadejdzie lato...

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:35, 06 lut 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
Czekaj z jakim majtkowym różem, myślałam że idziesz w pudrowy róż? Do tego turkus?
Dzisiaj przeglądałam inspiracje z kolorami 2016- pink quarz i serenity- co myślisz o tym zestawie?

oj to zbyt subtelna różnica pomiędzy majtkowym a pudrowym różem
pink quarz i serenity zbyt intensywne dla mnie. ale zarówno róż jak i niebieski zakupiłam na sezon 2016
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:33, 06 lut 2016

Do góry
gusiarz napisał(a)
Marzenko... macham ... powoli nadrabiam zaległości

O Aga jesteś? Na dłużnej czy przelotem?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies