Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:59, 29 lip 2016

Do góry
tak sobie podczytuję to co piszecie o psach, bo też stoję przed taką decyzją, dobrze napisała MałaMi, że psa się kupuje dla siebie, właśnie tak coś czuję, że mimo iż to dziecko chce, to rodzic w większości ma to zwierzątko na głowie, nie bardzo mi się to uśmiecha, ale też obiecałam i tej obietnicy trzeba będzie dotrzymać.
Tu ma być ogród :) 09:56, 29 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Ciągle do Ciebie zaglądam i jak to możliwe, że meble przeoczyłam, których byłam tak bardzo ciekawa. Już nadrobiłam i jestem na bieżąco. Bardzo ładnie komplet się prezentuje. Coś różowego czy turkusowego kolorystycznie jeszcze mi się kojarzy, że miało być - poduszki? Dobrze pamiętam czy coś pomyliłam?

Ja muszę mieć wszystko co ma wysokie oparcie ze względu na kręgosłup i kręgi szyjne. Oj jak długo szukaliśmy odpowiedniej kanapy do salonu.

Bardzo ładnie u Ciebie, wszystko mi się podoba

Edit. Moje limki mają takie łodygi jak Asi.

Mirella, jeśli nawet przeoczyłaś to tylko o kilka godzin - dziękuję za wszystkie pochwały
Poduszki mają być fioletowe i różowe, ale to za jakiś czas, bo właściwa krawcowa jest na urlopie, to szyła mi taka Pani, która jest już na emeryturze, dlatego, że zależało mi na czasie.
Ze świecą teraz szukać osób co nie mają problemów z kręgosłupem, sama też coś o tym wiem niestety.

Tu ma być ogród :) 09:52, 29 lip 2016

Do góry
anulajda napisał(a)
Mebelki super Ci wyszły czy profile w dotyku masz leciutko szorstkowate?

Dziękuję
Profile są idealnie gładkie, ale my dawaliśmy do ocynku i malowania proszkowego, wiem, że takie szorstkie są po malowaniu samym lakierem.
Tu ma być ogród :) 09:50, 29 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Juz nowy dzien i jasno
Mojeblimki stare pedy maja w kolorze...drewna ale na pewmo nie czerwone.swieze pedy sa zielone

Już widziałam rano, że fotki wstawiłaś, ranny ptaszku Fotki zostaw, kto wie, może jeszcze się przydadzą.
Ja odwiozłam Małą na półkolonie i też poszłam oglądać te moje hortki, bo wcześniej jakoś niespecjalnie się im przyglądałam.
Czyżbym miała 3 rózne odmiany?

Pierwsze 5 najmniejsze krzaki, ale w największej fazie rozkwitu, łodygi zielone

Kolejne 5 z łodygami lekko zabarwionymi na brązowo-czerwony kolor, mają pąki, a pojedyncze z nich są w pełnym rozkwicie

I ostatnie 5 najwyższe karzaki, łodygi całe zielone, jest krzak, nota bene najbardziej dorodny, który nawet nie ma zaczątków pąków.

Tu ma być ogród :) 09:34, 29 lip 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
o matko to nawet w hortensjach pomyłki są w szkółkach?

tam gdzie kupowałam odmian mieli naprawdę dużo, myślę, że mogło dojść do pomyłki.
Tu ma być ogród :) 09:33, 29 lip 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
warto było czekać na fotki mebli

też tak myślę
Tu ma być ogród :) 09:30, 29 lip 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

fajowe ujęcie

w końcu mogę robić ujęcia, których wcześniej unikałam
Tu ma być ogród :) 09:29, 29 lip 2016

Do góry
Marta napisał(a)
Limki nie powinny mieć ciemnych łodyg, mają je zielone, no i u mnie znacznie prędzej kwitną niż Polar Bear. Te twoje miśki mają zielonkawy odcień kwiatów jak u moich Limek, a Polar Bear są od początku bardziej białe. Chyba masz je pomylone.

Mebelki wyszły rewelacyjnie

Kupowałam 15 szt, 10 to miały być limki, 5 Polar Bear, ale jak tak sobie teraz pooglądałam, to każda piątka inaczej wygląda, tak jakbym miała 3 różne odmiany - poczekamy do końca sezonu, bo kwitnięcie się rozłoży w czasie i może wtedy uda się dokładnie ustalić w posiadaniu jakich hortek jestem.
Moja działka na Dębowym Lesie 07:30, 29 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Przepiękne są te białe kwiaty funkii.

Tak, Hosty wyglądają pięknie bez kwiatów i piękniej z kwiatami.

Tu ma być ogród :) 06:37, 29 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

fajowe ujęcie
Tu ma być ogród :) 00:10, 29 lip 2016

Do góry
Psiamama napisał(a)
No widzisz tyle dobra u ciebie chodzi mi o tę zieloną z ciemnym nochalem wygooglałam że to chyba Caribbean green tak?

Ta, o której piszesz podobna, ale moja to Green Envy
Tu ma być ogród :) 23:35, 28 lip 2016

Do góry
Psiamama napisał(a)
Misiek czy nie misiek ale piękna. Jeżówke masz piękną co to za odmiana? może nie pomylona a w donicy te czerwone to jakieś surfinie? Też pikne Wszystko pikne oglądam i się zachwycam

A które jezowki Cię interesują bo na fotkach dzisiejszych jest kilka odmian?
W doniczce to miniaturowe surfinie.
Ogród Mirelli 23:22, 28 lip 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Mi się podobały wszystkie. To były te, które były testowane (chyba Ci o tym pisałam). Jeszcze nie kwitły, ale na tabliczka ładnie się prezentowały, dorastają do 60 cm.
Szukasz jakiś? Ty zawsze takie śliczne odmiany wyszukujesz

Nie już nie szukam żadnej konkretnej odmiany, jak mi coś kiedyś wpadnie w oko to kupię, ale to już jakie pojedyncze egzemplarze. Ale gdybym miała pod nosem Twoja szkółkę, pewnie nie oparlabym się kolejnym zakupom
Tu ma być ogród :) 22:48, 28 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
jutro sprawdze no az sama nie wiem.wiesz u mnie juz ciemno i nawet troche pada malo wiarygodnie wiec jest w kwesti kolorow

Nie śmiałabym nawet prosić, żebyś teraz szła na przegląd. Gdybyś tego postu nie napisała nawet nie pomyślałabym, że mogę mieć hortki pomylone.
Tu ma być ogród :) 22:40, 28 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

kolory łodyg faktycznie podobne, a limki mają te łodygi idealnie zielone?
jutro sprawdze no az sama nie wiem.wiesz u mnie juz ciemno i nawet troche pada malo wiarygodnie wiec jest w kwesti kolorow
Tu ma być ogród :) 22:38, 28 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Tu widac ciemne galazki polarow.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3929-na-lowieckiej?page=152

A tu u Gosi
https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka?page=1911

kolory łodyg faktycznie podobne, a limki mają te łodygi idealnie zielone?
Tu ma być ogród :) 22:29, 28 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Jutro obejrze tez moje limki.
Obie odmiany ma chyba Ilona z Lowickiej.tylko Ilony cos brak.

No wiem właśnie, z ciekawości będę chciała ustalić co mam w ogrodzie, ale tak czy siak trzeba będzie ewentualną pomyłkę zaakceptować.
Tu ma być ogród :) 22:28, 28 lip 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Edytko, mebelki śliczne Wpadłąm w zachwyt
Napiszesz mi na pv, gdzie zamawiałaś piankę i materiał? To jest ten nieprzemakalny?
I ile za szycie dałaś?
Cudnie.
Rabatki masz śliczne.
Zastanawiam się nad twoim miśkiem. ja kupiłam rok temu, ale z kwieciem on daleko w polu. Limki szybciej wystartowały...
Mam jeszcze nn, on wygląda, jak twoje ślicznoty, pełen ładnego kwiecia.

Z szałwią musimy poczekać, nawet do końca sierpnia.

Dziękuję za miłe słowa Iwonka, podeślę Ci te informacje na prive, z szałwią dla bezpieczeństwa poczekamy jak temperatury się obniżą.

W szkółkach pomyłki się zdarzają, do dziś co prawda mam eleganckie plakietki, które były na sadzonkach, ale kto wie, może były źle założone, jeśli to tylko miałaby być taka pomyłka, że te co miały być limkami są miśkami to przełknę to bez bólu, gorzej jak się okaże, że to w ogóle inne odmiany.
Tu ma być ogród :) 22:20, 28 lip 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A moze podpisalas odwrotnie? Popatrz tutaj
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3055-ptasi-ogrod?page=16

Podpisałam dobrze, przynajmniej zgodnie z tym jakie były etykietki na krzakach jak sadziłam.
Tutaj jeszcze jedna fotka gdzie widać to co miało być Limkami

Tu ma być ogród :) 22:17, 28 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

hmm, mam się bać, że i jedne i drugie mam pomylone? W sumie wszystko jest możliwe, ja specjalistką od hortek nie jestem, więc do tej pory może naiwnie mysłałam, że dostałam to co chciałam kupić.
spoko.pewnie sie czepiam.ale jakos moje linki raczej do tych pierwszych podobne...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies