Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

lindsay80 12:32, 28 lip 2016

Mirella, a jakie nowości jeżówkowe Tobie wpadły w oko?
MirellaB 12:33, 28 lip 2016

Agatek napisał(a)
Mirelko wycieczka na różaną plantację widzę udana
piękne łany róż
u Ciebie równie pięknie

Już się zastanawiam co ja zrobię za 3 lata jak to wszystko urośnie. Będę miała problem.

Coś mało Ciebie ostatnio na O?
MirellaB 12:43, 28 lip 2016

gobasia napisał(a)
Budleja bardzo urodziwa u mnie tak nie chciała rosnąć ,niestety

Róże już posadzone?

A wiesz dlaczego u mnie duża, bo nigdy nie była cięta do ziemi. Każdego roku była cięta wyżej, wyżej i wyżej

Róże jeszcze czekają na posadzenie. Kwitną pięknie w doniczkach, więc czekam, aż przekwitną, zetnę i posadzę
MirellaB 12:47, 28 lip 2016

Marga napisał(a)
Mirellko, śliczną masz budleję! Chciałam osiągnąć podobny efekt, ale mi moje wymarzły.
Moje rozrabiaki też z lipca Zawsze jest problem z urodzinami dla dzieci z przedszkola. W tym roku robiliśmy pod koniec czerwca, bo w lipcu mamy przedszkole nieczynne

Kilka razy moją Budleję też chciałam spisać na straty, ale odbiła, fakt bardzo późno. Teraz już wiem, że długo się zbiera i cierpliwie czekam. Może Twoje też potrzebowały więcej czasu?

Tak właśnie myślę, że jak przyjdzie czas wyprawiania urodzin dla dzieci z przedszkola czy później szkoły to właśnie będzie to czerwiec
MirellaB 12:57, 28 lip 2016

Mixtoorka napisał(a)

No taki mam plan, żeby wybrać się w czasie urlopu polatać tu i ówdzie Mam nadzieję, że uda nam się spotkać
Potrzebuję niewiele A jeżówki najchętniej kupiłabym takie różowe zwykłe. Na działkę.

Róża Jarocin jakoś u mnie się nie sprawdza, chyba ją wywalę na działkę a kupię coś co będzie mi odpowiadało bardziej. Brzydko przekwita, bardzo blednie na majtkowy róż a ja nie mam sumienia wyciąć kwiatów wcześniej. Ciągle jeszcze nie ruszyła ze wzrostem kolejnych pędów. Ale pewnie dam jej czas do końca wakacji

Eh cięcie róży to dla mnie czarna magia, ale przyjdzie czas zmierzyć się z wyzwaniem

Karolka to jak będziesz chciała przyjechać to daj znać

U Iwonki kiedyś czytałam odpowiedź ze szkółki róż gdzie kupowała róże, że w pierwszych dwóch latach mogą się zmieniać.

Ty to masz dobrze z tą działką
MirellaB 12:59, 28 lip 2016

polinka napisał(a)

Pamiętam ja w tamtym roku balas się przycinać budleje a teraz jaki piękne drzewko się zrobilo

Tak było, dobrze pamiętasz
Po tym ostrym cięciu miała największe kwiatostany jakie u niej widziałam. W tym roku już takich wielkich nie ma, ale też ładnie wygląda
MirellaB 13:04, 28 lip 2016

lindsay80 napisał(a)
Mirella, a jakie nowości jeżówkowe Tobie wpadły w oko?

Mi się podobały wszystkie. To były te, które były testowane (chyba Ci o tym pisałam). Jeszcze nie kwitły, ale na tabliczka ładnie się prezentowały, dorastają do 60 cm.
Szukasz jakiś? Ty zawsze takie śliczne odmiany wyszukujesz
lindsay80 23:22, 28 lip 2016

MirellaB napisał(a)

Mi się podobały wszystkie. To były te, które były testowane (chyba Ci o tym pisałam). Jeszcze nie kwitły, ale na tabliczka ładnie się prezentowały, dorastają do 60 cm.
Szukasz jakiś? Ty zawsze takie śliczne odmiany wyszukujesz

Nie już nie szukam żadnej konkretnej odmiany, jak mi coś kiedyś wpadnie w oko to kupię, ale to już jakie pojedyncze egzemplarze. Ale gdybym miała pod nosem Twoja szkółkę, pewnie nie oparlabym się kolejnym zakupom
kamila66 10:13, 29 lip 2016

MirellaB napisał(a)

Budleja nie jest wiotkim krzakiem stąd ten pokrój

Moja młoda sadzonka z biedrony ma tyko dwa długie pędy, w przeciwległych kierunkach świata
Pozwól pozachwycać się Twoją
Mixtoorka 11:13, 29 lip 2016

Hej wczoraj nabyłam jeżówki Mozzarellę i Meringue. Masz może którąś u siebie? Mozarella jeszcze nie kwitnie. Ale kupiłam bo zapowiadają deszcze i czas posadzić to co mam tj. moją pachnącą różę i Clematisy.