Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Ogród z łezką 09:00, 26 lip 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Ale miałam zaległości Lilie, jeżówki, dalie, róże, hortensje, wszystko bujne i śliczne. O dalii napisałam u siebie Czy masz sprawdzony sklep internet. z jeżówkami? Jeśli można na pw Potrzebuję kilka sztuk dwóch odmian. Pozdrawiam, miłej niedzieli życzę.

Tak mam Zaraz Ci napiszę.

Kocham kwiaty. Chociaż na pewno więcej z nimi roboty niż z iglakami, ale ile koloru, różnorodności i piękna dają...Codziennie prawie wiaderko przekwitniętych zbieram, szkoda, że szybko przekwitają. Jedynie jeżówki trzymają kwiat niesamowicie długo
U nas piękna pogoda, dzisiaj basen pójdzie w ruch
Ogród z łezką 00:44, 26 lip 2014

Do góry
Ale miałam zaległości Lilie, jeżówki, dalie, róże, hortensje, wszystko bujne i śliczne. O dalii napisałam u siebie Czy masz sprawdzony sklep internet. z jeżówkami? Jeśli można na pw Potrzebuję kilka sztuk dwóch odmian. Pozdrawiam, miłej niedzieli życzę.
Mój 4 arowy azyl... 00:34, 26 lip 2014

Do góry
Ostatnie lilie, nazwy gdzieś posiałam Kto wie jakie są?

Działka wkoło Lubczyka :) 21:57, 25 lip 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)

Kasiu nadrobiłam zaległości,ależ się dzieje u Ciebie!
W zachwyt wprawiły mnnie te lilie,a zdjęcie z Twoimi przetworami znowu wywolały mój podziw dla Ciebie i samokrytykę u siebie-ja jeszcze nie mam ani jednego słoiczka-niczegoale może jeszcze zdążę coś zrobić.
Pozdrawiam serdecznie Udanego urlopu życzę

no już coś tam na zimę mam, a swoje wiadomo najlepsze
jeszcze może uda Ci sie coś przerobić trzymam kciuki
pozdrawiam serdecznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:30, 25 lip 2014

Do góry
makkasia......Kasiu, pokażę, jak będzie więcej; co do donic...pomysł i wykonanie M., ja czuwam nad doborem materiału i kolorempodlało solidnie, zatem weekend ma być słoneczny i przyjemny, będzie relaks i niespieszna praca

Ewa.....wiem, musisz, bo cudne i pachną, a to dla nas najważniejsze
to lilie orientalne, niby nie zimują, ale u mnie tak
a te też piękne i pachnące
ta to lilia orientalna THE EDGE

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:14, 25 lip 2014

Do góry
Zielona....Marta, ja mam podobnie, bo jeśli już wchodzę do czyjegoś wątku, to czytam, żeby nie pytać bezsensownie, bo potem gospodarz ciągle na to samo odpowiada, a czasami trzeba tylko zerknąć na post powyżej
...fakt, być na bieżąco ciężko, bo kiedy robić cokolwiek, ale ciągnie nas tu, jak magnes, bo też są podpowiedzi, rady i inspiracje...czasami coś u kogoś zobaczę, kiełkuje gdzieś to i nagle wpadam na coś fajnego, ubranego po mojemu
...z remontami, to chyba gorzej, jak tworzeniem czegoś nowego, wyzwanie trudniejsze, potrzeba większej kreatywności, na nic gotowce na razie jestem konsekwentna, teraz zabieram się za patio, bo ta żółć mnie dobija, choć już wyblakła, tam zmiany wystroju też będą, bo mnie drzaźni co jest, a naście lat temu nie, dobre...i największe zadanie, domek letni, żeby coś nie schrzanić jakąś pierdółką, no bo wiadomo budżet ograniczony a jeśli sił starczy jeszcze cały dom trzeba odświeżyć z zewnątrz, ale to tylko malowanie białego kamienia na biało i odświeżenie drewna....a za rok, kolejne wyzwanie czeka i tak wkoło
..jałowce czekają na cięcie

Eliza.....trawy są bardzo fajne, falują, cieszą kwiatostanami, zwłaszcza w sierpniu i wczesną jesienią; ja mniej więcej już wiem, jakie trawy lubię, a na jakie się nie skuszę, mimo ich popularności, lubię takie, co cały sezon ładne i wiosną szybko ruszają; na pewno polecam ci rozplenice od małych do dużych, miskant ML i hakone, bo to takie żelazne i niewymagające trawy, a efekt wspaniały

Kindzia.....Kasiu, pewnie te same te lilie jeszcze będę zamawiać, moje ulubione i to dużo, bo cała rodzina je lubi i chcą w sezonie do wazonów.....a to złośliwiec! kupiłam ten środek, jak się wyklaruje aura, będę pryskaćprzypomnę się dostałam z Kwiatyllo ofertę, już wybieram sobie też, ale nie zamawiałam, nie jestem do końca zdecydowana
za to dokupiłam już 10 lawend i będę sadzić jutro, zamiast wyeksmitowanych żurawek i jeszcze siewki rozplenic, kiedyś urosną

Ogród z łezką 09:10, 25 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Tak, ta kępa z białymi jeżówkami wzrok przyciąga!
A poza tym bajecznie kolorowo!

Mam dość sporo jeżówek, bardzo wdzięczne kwiaty, niezmordowane Ale widziałam u Ciebie, że też masz ich dużo
Wywaliłam z rabaty agresty i porzeczki na nóżkach, miejsce będzie na następne jeżówki i lilie. Czekam tylko aż te lilie, które tam są, przekwitną i wtedy korzenie owocowych trzeba wykopać, reorganizację małą rabaty będę robić.
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 22:42, 24 lip 2014

Do góry
marta_d napisał(a)

oooo masz budleję bardzo mi się podoba, nie mam już gdzie jej upchać w przydomowym ogródku, ale przyzakładowym znalazłoby się miejsce babcine lilie piękne takie egzotyczne! buźka :*

Nie Martuś, to nie moja to pod pracą ale nie mogłam przejść spokojnie koło motyli

Marta to szukaj jest fajna odmiana 3-4 kolorowa ja to nie mam gdzie

Buziaki

Rododendronowy ogród II. 21:57, 24 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Bogdziu współczuje gradu, u mnie wczoraj zerwał się w chwile tak mocny wiatr, że nawet złamał podwiązane lilie, ale na szczęście nie całkowicie i tylko kilka.

Nad nowymi odmianami liliowców już myśle od dawna w tym roku kilka pozapylałem, ale zbiore nasiona i nie wiem gdzie później mam je wysiać bo miejsca mi brakuje na takie eksperymenty. Wysiewanie w styczniu/lutym przyśpiesza oczekiwanie na pierwsze kwitnienie, ale w domu całkowicei nie mam gdzie wysiać, najwyżej wrzuce w rabaty lub oddam nasionka w dobre ręce

Łukasz wysiej te nasionka u siebie chocby między innymi roślinami. Ja pierwszy raz wysiałam tak nasionka piwonii krzewiastej i jedna siewka mi wyrosła a zupełnie się nie spodziewałam, kto wie czy nie było ich więcej i czy nie wypieliłam jak były małe.W tym roku znów posieję jak tylko dojrzeja ale juz lepiej przypilnuje.Ty też siej , moze cos ciekawego wyrośnie. Pozdrówka śle.
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 21:46, 24 lip 2014

Do góry
Ogrodeczek napisał(a)
Witajcie praca, dom, praca nie ma czasu na ogródeczek budleja pod sklepem, krzew motyli

Pozdrawiam serdecznie

oooo masz budleję bardzo mi się podoba, nie mam już gdzie jej upchać w przydomowym ogródku, ale przyzakładowym znalazłoby się miejsce babcine lilie piękne takie egzotyczne! buźka :*
Wiejski ogródeczek po mojemu :) 20:42, 24 lip 2014

Do góry
Witam szalony dzień deszcz, słońce, deszcz...

Uchwycone chwile w ogródeczku... Mój misz masz kwiatowy

Lilie u Babci

Kwiatki i rabatki u Elizy 20:06, 24 lip 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Elu piękne zdjęcia z Chorwacji, agapanty takie dorodne, co to znaczy klimat ale i Twoje kwiatuchy w ogrodzie są śliczne pozdrawiam

W moim ogródku największe kwiatuchy mają lilie. Mam ich niewiele, ale te co mam zniewalają zapachem.
Pozdrawiam Aniu.

Ogród do odświeżenia 19:40, 24 lip 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Śliczny Clematis No właśnie mus terazwpion iść bo w szefa już miejsc brak

Gosiu brakuje oj brakuje tego miejsca, a ja dumam gdzie by tu jeżówki jeszcze wcisnąć...ale sie na pewno uda...jak lilie żółtą wcisnę, to i jeżówki będą....a clematisy to już bankowo...ten nie ostatni
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 19:10, 24 lip 2014

Do góry
Irenko, lilie widzę, że z tych samych sklepów mamy Ta biała pełna tylko u mnie marnocina, rośnie przy płocie, ktoś jej pąki oberwał
Już zamówienie jesienne cebul zrobiłam, bez szału, ale trochę mus

Przypomnij mi się koniecznie o tych nasionkach Irenko!!!
Ogródek z futrzakami i kamieniami 18:53, 24 lip 2014

Do góry
Wpadłam z rewizytą i piękne kwiecie widzę
Ja też mam taką rabatę patelniową pod salonem. Na dodatek jest na drenażu...i podlewana z przyczyn ode mnie niezależnych rzadko. Nie jestem dobra w projektowaniu, ale mogę Ci napisać co rośnie na mojej, może Cię jakoś natknie. Mam tam berberysy Golden Rocket, Admiration, jeżówki, lilie, tulipany, hiacynty, orliki, sasanki, róże, dalie, maki, płotek bukszpanowy, Gailardie...chyba wszystko. Dają radę

Pozdrawiam.
Ogród Danuszy - odsłona 2 17:08, 24 lip 2014

Do góry
Lilie olbrzymie- nie mam, chociaż mogłam kupić. U mnie pewnie musiałabym wiązać do palików, a to by straciło urok.
Moja działka. 15:09, 24 lip 2014

Do góry
Ale bogactwo kwiatów, białe w różnorodności zachwycające, a lilie wprost uwielbiam zwłaszcza, jak ,,śmierdzą" w domku juz napisałam adres dzięki z góry
Rododendronowy ogród II. 14:16, 24 lip 2014

Do góry
Bogdziu współczuje gradu, u mnie wczoraj zerwał się w chwile tak mocny wiatr, że nawet złamał podwiązane lilie, ale na szczęście nie całkowicie i tylko kilka.

Nad nowymi odmianami liliowców już myśle od dawna w tym roku kilka pozapylałem, ale zbiore nasiona i nie wiem gdzie później mam je wysiać bo miejsca mi brakuje na takie eksperymenty. Wysiewanie w styczniu/lutym przyśpiesza oczekiwanie na pierwsze kwitnienie, ale w domu całkowicei nie mam gdzie wysiać, najwyżej wrzuce w rabaty lub oddam nasionka w dobre ręce
Rododendronowy ogród II. 10:30, 24 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
To niesamowite co się z tą pogodą wyprawia! Koniec lipca prawie i grad z nieba się sypie, i to jaki wielki!
Współczuję, bo wiem ile serca w swój ogród wkładasz. Tyle pracy, tyle starania i w parę chwil wszystko zmarnowane
Przykre...

Grad faktycznie był wielki . Najwiekszy jaki widziałam .Poniszczył lilie i zerwał mnóstwo liści ale to jeszcze nie tragedia, byle zdrówko było i kasa do tego to nie ma co narzekac. Pozdrówka Basiu.
Rododendronowy ogród II. 10:20, 24 lip 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Bożenko, moje liliowce też czasami robią mi takie psikusy

Współczuję gradobicia. Myślę, że musomy się do tego przyzwyczaić. W tym roku u nas były już dwa

Miałam nadzieje ze liliowiec się wyrodzil i juz bedą takie kwiaty a tu na tej samej łodydze zakwitł zwykły kwiat, szkoda.Grad najgorszy dla rolników , u mnie najbardziej lilie poniszczył ale cebulki zostały wiec trudno sie mówi moze w przyszłym roku będzie mozna dlużej sie kwiatami cieszyc.Pozdrówka śle.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies