Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 21:27, 07 sie 2014

agatanowa napisał(a)

Dlatego zawsze mówię - pytać sąsiadów i to kilku. Ale często cena jest również atrakcyjniejsza i wtedy łatwo podjąć pochopną decyzję. A okazje trafiają się rzadko.

To prawda że powinno siewszystko sprawdzic. Pozdrówka serdeczne.
Bogdzia 21:30, 07 sie 2014

Kasik napisał(a)
Piękne te lilie wodne- nie wiadomo którą wybrać. Dla mnie chyba ta waniliowa, choć pozostałe też urzekające.
U nas zaczyna się okres urlopu- parę dni nad morzem, bo w domu wypocząć nie da rady - nic, tylko w ogrodzie człowiek siedzi. Może w końcu jakąś książkę przeczytam, już mi się ich tyle nazbierało.

Pozdrawiamy Bożenko

Miłego urlopu i przeczytaj głównie książkę swojego męża.Warto.
Bogdzia 21:31, 07 sie 2014

Anita1978 napisał(a)
Piękne te lilie wodne!
W takim kolorze jak ta na zdjęciu kupiłam dzisiaj sukienkę

Będziesz pięknie w niej wyglądac, szkoda ze nie chcesz sie zaprezentowac ale oczywiście to był żart. Pozdrówka.
Bogdzia 21:33, 07 sie 2014

Iwk4 napisał(a)
Bogdziu, u ciebie jeszcze lilie kwitną. A ja myślałam, że już koniec sezonu liliowego. U mnie drugi raz zaczyna kwitnąć liliowiec. Przesadzałam go miesiąc temu w te upały, bo przerabiałam rabatkę i potem starałam się, aby miał dość wody. Nie dość, że nie padł, to jeszcze zaczyna drugi raz kwitnąć. Tyle radości mi tym sprawił. Dobrej nocki życzę.

Lilie kończa już kwitnąc , te sa jakieś późniejsze i jeszcze czerwone kwitną ,takie:

Liliowce to mocne rośliny wiec ja sie nie dziwię że dał sobie dobrze rade.Pozdrówka.
Bogdzia 21:38, 07 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Te Twoje jakieś zdjęcia przecudnej urody są Lilie cudowne, uwielbiam lilie wodneBuziaczki od Nas wieczorową porą

Ja też lubię lilie wodne , zawsze o nich marzyłam. Dzieki za buziaczki, też przesyłam dla Was.
Bogdzia 21:41, 07 sie 2014

Kindzia napisał(a)
Wnusia mam jednego, ale już duży chłopiec, szósty rok mu idzie Już się tak często nie przytula jak dawniej Teraz mam niemowlę w domu, też czasu potrzebuje...tak, do emerytury mam jeszcze trochę, za długo

Lilie wodne cudne, jak z czasopisma jakiegoś...takie czyste i dostojne. Wszystkie piękne!!!

Wnusie rosną za szybko ale trzeba dobrze wykorzystac czas dokąd nie sa zbyt duze.Głównie chodzi o to przytulanie.Pozdrówka Kasiu.
Bogdzia 21:41, 07 sie 2014

EPODLAS napisał(a)
Bogdziu nie tylko zachwycasz rh. Lilie wodne cudne, pięknie wyglądają w wodzie. Liliowe fotki cudne. Pozdrówka

Ja im często robię zdjecia bo sa cudne. Pozdrawiam Bozenko.
Bogdzia 21:43, 07 sie 2014

Ivvvona napisał(a)
Piękne lilie, dla mnie wszystkie kolory są śliczne. Pozdrawiam

Dla mnie też.Pozdrawiam Iwonko.
Bogdzia 21:45, 07 sie 2014

agatanowa napisał(a)

To prawda. I bardzo zdrowe, nic je niepodgryza, to chyba nieczęste. Jak się pielegnuje i zasila lilie wodne?

W tym roku są gorsze bo zniszcył liście grad , bardzo duży padał.. Ja przed zima obcinam liscie a na wiosne daje koreczek nawozowy i koniec roboty.
Bogdzia 21:47, 07 sie 2014

katiaxx napisał(a)
piękne te lilie wodne, zaraz widzę te romantyczną scenę z nocy i dni a potem też przypomina mi się moja działka z przed roku (teraz trochę lepiej) jak Bogumil przywiózł Basię do majątku, a tam bagno po kolana, pamiętacie to ?

Bagno na dzialce to prawie wszyscy mieliśmy. Noce i dnie też wszyscy znaja ale najlepsze sa lilie w swoim ogrodzie. Pozdrówka.