Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Malgosik 08:59, 08 sie 2014

Podoba mi się w Twoim ogrodzie, że masz kilka zakątków w których można przysiąść lub coś robić, czyli plac zabaw, leżaki, fotele, a na tarasie też coś masz do siedzenia?

Ja już nie wiem co z tą żurawką Georgia Peach. U mnie była w słońcu piękna ciemna jesienią i wiosną, a jak przyszło mocne słońce, to wyblakła. Wody jej nigdy nie brakuje. A Ty mówisz, że właśnie bez słońca ma słaby kolor...
Niedługo nowe sadzonki wylądują u mnie na słońcu od godziny 12, zobaczę jak się będą zachowywać. Teraz mam część na słońcu, które świeci do południa. Tylko nowe listki maja ładny kolor.
Ale tym razem posadzę je gęsto i może dadzą ładny efekt w takiej gęstej grupie, jak to napisał gdzieś Luki że muszą być gęściej sadzone.

Ja poproszę o zdjęcia od początku
Te same zakątki, bo są ładne.
Tobie się wydaje że nic się nie zmienia, ale przecież ogród cały czas się zmienia, rośliny rosną, lilie kwitną, a zdjęcia można zrobić z innego miejsca
Malgosik 09:04, 08 sie 2014

Zapytam jeszcze jak się szoruje tą kratkę nad paleniskiem z jedzenia.
I czy wygodnie normalne kominkowe klocki wkładać do tej misy paleniskowej. Jaką ma średnicę? Planuję zakup takiej misy, by robić w niej normalne ognisko, a nie chciałabym by jakiś popiół wysypywał mi się na żwirek...
Syla 09:19, 08 sie 2014

Nie wiem gdzie jesteś na tym urlopie ale mam nadzieję , że pogoda sprzyja
Margarete 14:47, 08 sie 2014

I ja życzę sprzyjającej odpoczynkowi pogody i wielu miłych wrażen Ana !
ana_art 15:01, 08 sie 2014

Kasial napisał(a)

Hortensje super i fantastyczne palenisko! Oszalałam

no kochana w tej fotce którą zacytowałaś nie ma nic cudownego bo hortensjęleżą pokotem po nawałnicy... podnosiliśmy je były ciężkie, mokre i podpieraliśmy podporami metalowymi by nie leżały na ziemi... sama jestem ciekawa jak teraz wyglądają
ana_art 15:07, 08 sie 2014

Magda_ napisał(a)
jaki jest wymiar twojej pergoli ??

Magda rozplenice pewnie za moment zakwitną, a może już wypuściły swoje szczoteczki wymiaru pergoli nie pamiętam w tej chwili, ale ta część nad meblami nie jest wielka, musiałam wziąść pod uwagę, by nie zabudować połowy działki
jak wrócę do domu to zmierzę pergolę
ana_art 15:12, 08 sie 2014

kitek81 napisał(a)
miłego urlopiku
pozdrawiam

Kasiu, dziękuję ale szczerze to ja już bym chciała do domu
ana_art 15:15, 08 sie 2014

ewa004 napisał(a)
Palenisko rzeczywiście świetne
Zdradź gdzie i za ile kupiłas
Mój grill już na wykończeniu ,mus kupić nowy ...może takie cudo sobie zafunduję

palenisko kupowaliśmy w tamtym roku na allegro, do niego jest jeszcze kociołek w którym można gotować nad ogniskiem. Nie pamiętam ile za niego płaciłam...
Kasial 15:17, 08 sie 2014

ana_art napisał(a)

no kochana w tej fotce którą zacytowałaś nie ma nic cudownego bo hortensjęleżą pokotem po nawałnicy... podnosiliśmy je były ciężkie, mokre i podpieraliśmy podporami metalowymi by nie leżały na ziemi... sama jestem ciekawa jak teraz wyglądają

Wiem widziałam ale i tak mnie powaliły swoją urodą Twoje leżące ładniejsze od moich stojących, że tak to ujmę
Ja mam dwie takie i jakoś mizernie wyglądają przy Twoich ale to ich pierwszy raz w moim ogrodzie więc może dlatego
ana_art 15:19, 08 sie 2014

Ania74 napisał(a)
A ja zapytam o trawy..
Co to za miskant ten najwyższy za vanilkami (ile już rośnie) i co to za trawki w obwódce koło żurawek?
Palenisko bardzo fajne. Ja też mam taką "miskę" jak z mężem je przezywamy - bardzo praktyczne rozwiązanie . Brakuje nam tylko trójnogu...

U nas pada...

za vanilkami są gracki, sadzone we wrześniu 2012, w tym roku mocno poszły w górę, obok żurawek jest tatarak, ale mam mieszane uczucia względem niego
W palenisku jest właśnie taka misa, jest fajna bo może służyć jako ognisko, a do trójnogu doczepia się ruszt wówczas jest grill z opcją podnoszenia lub kociołek.