Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 21:43, 18 kwi 2016

Do góry
Magnolia Leonard Messel u mnie

i Rustica rubra jeszcze w pąkach, jak to na wschodzie Polski
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:06, 18 kwi 2016

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Pięknie ukwiecona ta biała magnolia, pokazała na co ją stać.

To jej trzeci rok w ogrodzie i wyjatkowo obfite kwitnienie.
W poprzednich latach przymrozki zniszczyly kwiaty.
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 20:35, 18 kwi 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Piękne zdjęcie
I ta magnolia cudna jaka to odmiana?

To pigwowiec japoński sargentii.
Pokrój ma taki krzaczasty. U nas jest głównie z względu na owoce.
Pogoda w sobotę była cudowna to polatałam a aparatem.
Ogród Mirelli 20:22, 18 kwi 2016

Do góry
wiunia napisał(a)

Ewa ja też kupiłam Susan w zeszłym roku z pąkami i pięknie kwitła ale w tym roku chyba nie zakwitnie dlaczego? Może miejsce ma złe? Rośnie od zachodniej strony tylko może zbyt wietrznie tam ma?
No nie wiem

Jeśli mogę się wtracic
moja magnolia tak samo wystawiona jest na przeciągi, a uwierz mi u nas w górach potrafi wiać i ładnie kwitnie. Może sprawdź czy czasem korzenie nie ma za płytko przykryte ziemia? Mojej tak w tamtym roku zrobiłam i zakwitla tylko jednym kwiatem, dosypalam ziemi, przykrylam kora i się odwdzięczyla
Rododendronowy ogród II. 20:21, 18 kwi 2016

Do góry
Margarete napisał(a)
Witaj,
u mnie wczoraj wieczorem i w nocy popadało ale słabo, tyle że kostka na tarasie mokra....
Widziałam filmik - sliczna ta magnolia - to Georg Hanry Kern jest ?

A u mnie nadal nic. Magnolia to Alexandrina, taka dałam Twojej Mariolce.
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 20:12, 18 kwi 2016

Do góry
W sobotebylam na rynku baluckim. Handel w czesci roslinnej kwitnie. Jestem z siebie dumna bo nic nie kupilam

U sasiadow cuuudna magnolia
Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 20:09, 18 kwi 2016

Do góry
Ja dzisiaj pod swoimi trzmielinami znalazłam koryta nornic
Wydaje mi sie że lbia trzmieliny ,i ta moja co mi padła to właśnie przez nornice .

Moja Magnolia tez w drugim roku strajkowała ,miała pełno pąków myślałam że to kwiaty a okazało się że same Liście miała .
Moja ma chyba cztery lata .Pierwszy rok kwitła ,jak ja kupiłam ,drugi nie kwitła ,trzeci kilka kwiatów i czwarty teraz przecudownie kwitnie a więc wytrwałości życzę
Ogród Loczka 19:44, 18 kwi 2016

Do góry
Tulipki przy firmie i magnolia u mamy.
Pole na Wichrowych Wzgórzach, które ma się stać ogrodem 19:06, 18 kwi 2016

Do góry
wodzyn napisał(a)

Kasiu a ja gapa ani nie okryłam mojej magnolii ani tym bardziej nie zabezpieczylam korą korzeni. Na szczęście przetrwała zimę a w kolejnych latach już nie popełnie tego błędu.

Kasiu ta magnolia satisfaction to ma jasny róż podobny bardziej do aleksandriny czy ciemniejszy? Widziałam ją w zeszłym roku w ogrodniczym i wydawała mi się jasna ale po zdjeciach w necie już nic nie wiem, a nie ma jak to zapytać u posiadacza

Jestem nią zaskoczona...ta na balkonie prezentowa jest jaśniejsza, ta od tygodnia w gruncie zróżowiała. Jest na prawdę śliczna. Aż dziwne, że już u Kapiasa ich nie było...nawet tych małych? Dużo ich było.

Teraz jest taka

Aleksandrina jest chyba jednobarwnie różowa?
Ogród z koniczynką 19:04, 18 kwi 2016

Do góry
A u nas popaduje co drugi dzień a dwie środy z rzędu prawie cały dzień deszczowe. Magnolia pięknie kwitnie, jak na pierwszy raz ma sporo kwiatów.
Ogród Mirelli 18:54, 18 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)

Miło, że Ci się Aniu podoba

Podoba, podoba zwłaszcza jeśli chodzi o bratki to jestem porządnie nimi zafiksowana Magnolia zakwitnie pewnie w przyszłym roku. Ja dzisiaj kupiłam liatrę, jednak. Posadziłam na folkowej rabacie.
Ogród Magdalenka 18:27, 18 kwi 2016

Do góry
Śliczne, dziękuję. Magnolia ustawiona i się przyzwyczajam. W sobotę akcja kopanie
Do raju daleko - u Ewy 16:50, 18 kwi 2016

Do góry
jazzy napisał(a)

Coś pięknego!

Magnolia Genie ma kilka pączków, ale nie wszystkie będą chyba kwiatowe. Szkoda.
Do raju daleko - u Ewy 16:48, 18 kwi 2016

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ewa, bardzo ale to bardzo chcę mieć German, 7026, i Sandrę. Czy mogę do Ciebie podjechać po listki i kiedy? A może masz na zbyciu już sadzonki?
Ja mam sporo sadzonek z tamtych które mi dałaś, może masz kogoś kto by chciał, chętnie się podzielę

Magnolia różowa gwieździsta prześliczna. Na temat hiacyntów i krokusów odpisałam u mnie.

Mirko, umówimy się na priv Listki dostaniesz ode mnie oczywiście Kilka sadzonek mogę przygarnąć jak masz za dużo Zawsze ktoś chętny się znajdzie
Beskidzkie marzenie 16:08, 18 kwi 2016

Do góry
Amanogawa startuje, a magnolia gwiezdzista powoli przekwita, startuja tez trawki

Coś jeszcze, coś więcej... 16:01, 18 kwi 2016

Do góry
abiko napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie zachwyciła mnie magnolia i .. bratki
Z meblami sobie poradzisz, przecież gabion zrobiłeś sam z drutu! Seba nie doceniasz się

I te żółte tulipany.. cudo. A u mnie miały być biało czarne, i Exotic emparor kwitną pięknie, a ciemne okazały się czerwone i mam patriotycznie

No tak - gabion nawet stoi do dziś Wypada go odkurzyc, bo same igły między kamieniami...

Tarda są świetne Jak będzie mnie kusić zakup tulipanów jesienią to na tych się skupię
Patriotyczny duet nie jest zły - gorzej jakbyś do tych czerwonych miała fioletowe
Co i jak? Nowicjuszka 15:38, 18 kwi 2016

Do góry
pigwowiec i magnolia
Coś jeszcze, coś więcej... 13:42, 18 kwi 2016

Do góry
Piękna wiosna u Ciebie zachwyciła mnie magnolia i .. bratki
Z meblami sobie poradzisz, przecież gabion zrobiłeś sam z drutu! Seba nie doceniasz się

I te żółte tulipany.. cudo. A u mnie miały być biało czarne, i Exotic emparor kwitną pięknie, a ciemne okazały się czerwone i mam patriotycznie
Zielonym do góry... 13:41, 18 kwi 2016

Do góry
Moja magnolia do znudzenia...niestety po południu przeszła burza i już tak nie wygląda kilka kwiotków obleciało ;/

dla zobrazowania jej ogromności

pissardi już z listkami ..chyba wczesniej ruszają jak Nigry...lubię też te trzmielinowe przyrosty

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies