To pigwowiec japoński sargentii.
Pokrój ma taki krzaczasty. U nas jest głównie z względu na owoce.
Pogoda w sobotę była cudowna to polatałam a aparatem.
Jeśli mogę się wtracic
moja magnolia tak samo wystawiona jest na przeciągi, a uwierz mi u nas w górach potrafi wiać i ładnie kwitnie. Może sprawdź czy czasem korzenie nie ma za płytko przykryte ziemia? Mojej tak w tamtym roku zrobiłam i zakwitla tylko jednym kwiatem, dosypalam ziemi, przykrylam kora i się odwdzięczyla
Ja dzisiaj pod swoimi trzmielinami znalazłam koryta nornic
Wydaje mi sie że lbia trzmieliny ,i ta moja co mi padła to właśnie przez nornice .
Moja Magnolia tez w drugim roku strajkowała ,miała pełno pąków myślałam że to kwiaty a okazało się że same Liście miała .
Moja ma chyba cztery lata .Pierwszy rok kwitła ,jak ja kupiłam ,drugi nie kwitła ,trzeci kilka kwiatów i czwarty teraz przecudownie kwitnie a więc wytrwałości życzę
Jestem nią zaskoczona...ta na balkonie prezentowa jest jaśniejsza, ta od tygodnia w gruncie zróżowiała. Jest na prawdę śliczna. Aż dziwne, że już u Kapiasa ich nie było...nawet tych małych? Dużo ich było.
Podoba, podoba zwłaszcza jeśli chodzi o bratki to jestem porządnie nimi zafiksowana Magnolia zakwitnie pewnie w przyszłym roku. Ja dzisiaj kupiłam liatrę, jednak. Posadziłam na folkowej rabacie.
No tak - gabion nawet stoi do dziś Wypada go odkurzyc, bo same igły między kamieniami...
Tarda są świetne Jak będzie mnie kusić zakup tulipanów jesienią to na tych się skupię
Patriotyczny duet nie jest zły - gorzej jakbyś do tych czerwonych miała fioletowe