Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

Kasiek 17:33, 22 kwi 2016

Zrobilas ? Bo ja caly czas czekam
Kasiek 22:06, 22 kwi 2016

Nie dosc ze sie leni i nie robi fot, to jeszcze udaje ze nas nie slyszy I nie widzi
ewa004 22:10, 22 kwi 2016

Widzę i słyszę
Zrobię wam czarownice jutro fotkę żeby wam udowodnić że nic wielkiego nie zrobiłam
Dzisiaj przymrozek, przykryłam hortki ogrodowe, boję się żeby bidulki mi nie zmarzły.

Kasiu a mówiłam Ci że jeden Rubens chyba a raczej na pewno padł
Kasiek 22:14, 22 kwi 2016

Na rubensy poskarzyla sie tez Bozenka z Rh...Szkoda roslin i szkoda ogrodniczek ktore czekaly na jego kwiaty..
Ale mysle ze to nie wina miejsca gdzie zostal posadzony, tylko wina slabej rosliny i jej transportu przez sprzedawcow...Tak sobie mysle...
Agania 22:17, 22 kwi 2016

ewa004 napisał(a)

Do tej pory dawałam pod korzeń, ale teraz nastawiam gnojowke do podlewania.
Ponoć też bardzo dobre skórki na pomidory nie praktykowalam jeszcze, ale zamierzam

Muszę też po eksperymentować, bo pomidory posiałam i brakuje mi cudów w ogrodzie
Rubensowe chodzą mi po głowie od dawna, ale u mnie nie chcą rosnąć, przyczyną mogą też być warunki glebowe, jej skład i ciężkość, jak ciężka glina, to nie będą rosły...u Bogdzi rosną rh jak balony, to też nie jest środowisko dla clematisów, ale doświadczalni nigdy dosyć jak jest pragnienie posiadania
Marta 22:57, 22 kwi 2016

ewa004 napisał(a)
Marta wiesz że ja juz tez wole jeździć sama ,czasami go zabieram jak chcę perfidnie go na cos naciągnąć .
Teraz jak cos mam wybrać to zabieram moje dziewczyny i jedziemy same
A jak on pyskuje to w zasadzie króciutko ,jakoś jego siła przebicia na nas cztery maleje i to bardzo

No to bardzo dobrze. Jednak babki rządzą
babka 23:25, 22 kwi 2016

ewa004 napisał(a)

Dzisiaj przymrozek, przykryłam hortki ogrodowe, boję się żeby bidulki mi nie zmarzły.

Moja ogrodowa całą zimę miała czapę, dziś w nocy przyroziło do tego silny wiatr był i zerwał kapturek. Jak jej pąki zmarzły to będe zła...
ewa004 14:50, 23 kwi 2016

Kasiek napisał(a)
Na rubensy poskarzyla sie tez Bozenka z Rh...Szkoda roslin i szkoda ogrodniczek ktore czekaly na jego kwiaty..
Ale mysle ze to nie wina miejsca gdzie zostal posadzony, tylko wina slabej rosliny i jej transportu przez sprzedawcow...Tak sobie mysle...

Kasiu na pewno masz racje
Na tej ścianie rosną trzy a tylko jeden padł
Buziaczki

Agania napisał(a)

Rubensowe chodzą mi po głowie od dawna, ale u mnie nie chcą rosnąć, przyczyną mogą też być warunki glebowe, jej skład i ciężkość, jak ciężka glina, to nie będą rosły:

Dlatego tak ważne jest prawidłowe posadzenie clematisów
Ja robię dużą dziurę i daję im dobrej ziemi
ewa004 14:56, 23 kwi 2016

Marta no ale jak juz przegniemy i się wkurzy to szał ciał jest
Chociaż groźny nie jest

Ola u mnie było -2 dobrze że nakryłam bo one troszkę w przeciagu też rosna ,więc odczuwalna była pewnie jeszcze mniejsza .
Jak wracam z pracy to mijam ogródek gdzie rośnie piękna magnolia gwieździsta ,wczoraj jeszcze pięknie biała była dzisiaj cała brązowa ...przymarzła ?
ewa004 17:34, 23 kwi 2016

Na początek ktoś mi zapierdzielił cebulkę

Przesądzony Rh, dołączył do pozostałych dwóch

Teraz są w kupie

Hosty w donicach już coraz piękniejsze, uwielbiam je takie młodziutkie