Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:54, 12 sie 2021

Do góry
choruje amanogawa

jarzębinka

jedna z piwonii

lilak
Przedziwny Ogród 10:52, 12 sie 2021

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Ależ pięknie u Ciebie. Ten mostek, dekoracje ogrodowe, mnóstwo kwitnących roślin i kolorowo. Super to mało powiedziane. Pokazuj więcej .

Dziękuję bardzo Cieszę się, że podoba Ci się mój ogród. Cały czas dąże do wymarzonego celu,
Pozdrawiam

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 10:49, 12 sie 2021

Do góry
Z żalem w sercu żegnam rośliny, które mimo prób usilnych ratowania z zamulenia roundapem nie przetrwały Pogoda nie ułatwiała, dwa miesiące prawie codziennie z nieba dolewało
padła kalina

lilak

rabarbar

rodki

klon palmowy( na dzień dzisiejszy nie ma żywych liści
Zieleń, drewno i antracyt 10:48, 12 sie 2021

Do góry
Kombinując nad miejscówką wiązu zrobiłam jeszcze kilka zdjęć. Kadry wciąż te same, ale mnie cieszą to sobie wstawię

Wracam do pracy, bo do rana się nie wyrobię
Przyjemnego dnia
Ogród długi 10:45, 12 sie 2021

Do góry
Joann napisał(a)

Oj, betonowe Juziu. Zobacz. Betonowe z miejscami na rabatki.

Tu ma być przestrzeń funkcjonalna, przeznaczona na parking (też ewentualnych gości) i tu planuję umieścić trampolinę dla dzieci (co im zresztą obiecałam po ułożeniu kostki).
Płot jest w trakcie modernizacji, a dokładnie brama i furtka. Od śmietnika do furtki powstanie murowana ściana i ona, śmietnik i słupki będą potraktowane czarnym tynkiem.
Także tu nie ma ogrodu. Tu jest betonowo i nieogrodowo. Zejście na schodek przy kolumnie będzie zejściem do ogrodu.

U mnie też będzie betonowo od strony wjazdu w sumie. Takie miejsce do parkowania dla gości tez jest bardzo przydatne. A co do trampoliny… to sie zastanówcie, czy faktycznie chcecie na betonie ją stawiać. U nas stała w trakcie robót na betonie stała. Młoda się zasunęła, ale nie zapięła. Oparła się w miejscu zamka, zamek się jakimś cudem rozsunął o grzmotnęła policzkiem o beton. Oj było nerwów, bo po chwili płaczu zaczęła zasypiać tak, że przez ręce leciała. Dali mi w dupę uspokajacza i na sygnale karetka nas do szpitala dziecięcego odwiozła. Na szczęście skończyło się bez hospitalizacji, ale ile się nerwów najedliśmy to nasze. Od tej pory stoi tylko na trawie. Dzieci jak starsze to może bardziej dopilnują, ale czasem lepiej dmucjać na zimne I druga sprawa - kotwienie trampoliny. Wiatr u nas potrafił trampolinę podnieść i przenieść na działkę obok, albo przerzucić do rowu.
Ambrowiec amerykański - Liquidambar 10:41, 12 sie 2021

Do góry
anbu napisał(a)
Chwaliłam się u siebie we wątku, chwalę się i tutaj
Nie mogę się na nie napatrzeć

Witam
piękne ambrowce, w jakiej odległości od siebie sadzone?
Ogród długi 10:27, 12 sie 2021

Do góry
Joann napisał(a)

Oj, betonowe Juziu. Zobacz. Betonowe z miejscami na rabatki.

Tu ma być przestrzeń funkcjonalna, przeznaczona na parking (też ewentualnych gości) i tu planuję umieścić trampolinę dla dzieci (co im zresztą obiecałam po ułożeniu kostki).
Płot jest w trakcie modernizacji, a dokładnie brama i furtka. Od śmietnika do furtki powstanie murowana ściana i ona, śmietnik i słupki będą potraktowane czarnym tynkiem.
Także tu nie ma ogrodu. Tu jest betonowo i nieogrodowo. Zejście na schodek przy kolumnie będzie zejściem do ogrodu.

Oczami wyobraźni widzę jak tam stawiasz wielkie donice kipiące kwieciem.
Genialnie Ci idzie! Gratulacje!
To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:25, 12 sie 2021

Do góry
Rudbekie w tym sezonie kwitną symbolicznie.

Rozrósł się klon ściętolistny.

Klon strzępiastokory na rondzie też nabiera masy.

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 10:19, 12 sie 2021

Do góry

Pięknie
Jeżówki masz piękne, ciągle podziwiam Twoje tawuły, ostróżki też ładne
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:19, 12 sie 2021

Do góry
I jeszcze jedno. Mam takie hakone:
Dwie z nich (te bez paska były opisane jako hakonechloa macra bez dopisanej odmiany. Ale czy ta bezodmianowa nie ma szerszego liscia? Widzieiscoe gdzies moze jakies porownanie wygladu odmian? Bo szukam czegps takiego ale nie widzę
To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:54, 12 sie 2021

Do góry
Wciąż czekam na kolory w ogrodzie. Astry, drugie kwitnienie róż. Coś tam się zaczyna, ale jeszcze skromnie.

Zadziwiająco dobrze krwawnica radzi sobie w półcieniu pod rajską jabłonką.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:45, 12 sie 2021

Do góry
Zamykam lato w słoikach. Kolejne słoiczki lądują w spiżarni.
Udało się zrobić trochę kiszonych ogórków zanim jakaś mozaikowa choroba grzybowa zaatakowała rośliny. Wreszcie zaczynają dojrzewać gruntowe pomidory. Szału nie ma, ale do bieżącej konsumpcji starcza. Nie wiem, czy odmianie San Marino (do suszenia)uda sie dojrzeć przed atakiem kolejnych grzybowych chorób. Noce są zimne i wilgotne, a to pomidorom nie służy.
Pięknie urosły buraczki, fasolka, cukinie, selery.

Ale rośliną tego sezonu w warzywniku są dynie. Pozwalam im na panoszenie. Rosną 3 odmiany: makaronowa, piżmowa i Hokkaido.

Sporo owoców jest w sadzie.

Uwielbiam zaglądać z koszykiem do warzywnika oraz sadu i dumać, co by tu przyrządzić z tych darów natury.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:36, 12 sie 2021

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
To zdjęcie nadaje się do skomentowania aktualnej sytuacji w Polsce. Szok. Wciąż nie mogę uwierzyć.

Lubimy widać autokratów. Ehhhh.....

niestety zdjęcie pasuje idealnie...
To tu- to tam- łopatkę mam ! 09:32, 12 sie 2021

Do góry
To zdjęcie nadaje się do skomentowania aktualnej sytuacji w Polsce. Szok. Wciąż nie mogę uwierzyć.

A miało być tak pięknie.

Lubimy widać autokratów. Ehhhh.....
Ogrodowe wariacje 09:31, 12 sie 2021

Do góry
Zrobiłam fotkę rabaty miejskiej z rozplenicami rubrum i zastanawiam się czy obe tam zimują, nie bardzo chce mi się wierzyć,że są sadzone co sezon

Jak więcej błędów nie popełnić...... 09:09, 12 sie 2021

Do góry
Aneta1309 napisał(a)

Basiu, będą spore zmiany przed domem chciałbym pod koniec tygodnia znaleźć trochę czasu na przesadzanie. W tej chwili nowe wyzwania zawodowe muszę ogarnąć.

Fotki będą, udało mi y kupić ładne sadzonki haconechloa macra już się nie mogę doczekać na sadzenie.

Piękne sadzonki! Jeżeli to wysyłkowo, to mogę prosić o namiar na priv?

I zapisuję się na oglądanie, bo taki tu porządeczek, że się napatrzeć nie mogę. Lecę do tyłu pismo obrazkowe przeglądnąć.
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 08:38, 12 sie 2021

Do góry
U Roociki już pisałam, to tu też zostawię, może ktoś będzie umiał pomóc, a ja tymczasem zabieram się za czytanie wątku o chorobach grabów.
Jeden z czterech jest bardziej żółty, rzadszy.

Nie wszystkie gałązki są jednakowo żółte:
Przerabianie ogródka pod swój gust 08:26, 12 sie 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Sadziec plus bukietowe i ogrodówki plus hakonka do zapamiętaniaŚwietnie razem wyglądają

Ogród zacząć czas. 08:10, 12 sie 2021

Do góry
Hejka!
Pierwszym kwiatkiem hibiskusa z frontowych donic życzę wszystkim wspaniałego czwartku wbrew wszystkiemu...

Migawki z ogródka 23:52, 11 sie 2021

Do góry
Udało się
Z fotela w lewo

I w prawo

Oczywiście widać,że doniczki czekają na zmiłowanie...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies