jak mocno nie dzieliłaś to może będą kwitły. Ja swoje w tym roku tylko na pół, liczę że coś się pojawi, zostało mi jeszcze trochę bez podziału, okaże się jaką mam
właśnie nie zawsze łapie,ja stosuję co tydzień opryski eko. liczę ze dadzą radę sesleria tez ma być ale raczej każda kępa i trzcinnika i seslerii ma być w takiej odległości żeby żwir byl widoczny
A ta sesleria to jak gęsto posadzona?
Porządne te sadzo nki Ci wyszły!!!
Ja tam lubię tak spokojnie będzie extra a jak wyda Ci sie zbyt monotonnie to ozywisz jakimś kolorem ... na razie poczekaj
ren133 zgadzam się, że porządnie nawet wskazane , bo w tej chwili wygląda fatalnie
obecna rabata ma głębokość 1,30m i jeśli wprowadzę tuje (co ma sens) to miskanty już się nie zmieszczą.
ale bardzo dziękuję za koncepcję
Najlepiej byłoby zrobić to porządnie
1/ żywopłot z tuj nie z jednej lecz co 70cm cały pas
2/ przed żywopłotem miscanty będa ok
3/ przed miscanty pas liliowców
4/ pomiędzy trawami a miscantami rozrzucić ze trzy kulki zimozielone
Renia, u mnie trzcinnik KF, dwa rzędy od siatki, później śmiałek darniowy goldtau z szałwią caradonna. Docelowo ma być cztery rzedy śmiałka. Sadziłam na oko, pewnie co ok 50 cm
Wydaje mi sie, że rozplenica mogłaby być z tyłu za blokiem z cisa ... od frontu i tak widoczny jest cis ... tylko ta rozplenica raczej z wyższych musi być ... i zawilce do niej też fajne będą
Że ziemne?NIe ukrywam bez tego to nie byłoby co brać się za tył. Liczę na to,że po wytyczeniu rabat-pomimo starej jeszcze altany i smutnego blaszaka-jakiegoś ładu mi to wszystko nabierze.