Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Makusia 14:26, 24 kwi 2018

W tym sześciopaku, to masz stipę? Nie pikowałaś jej? Czy to nie stipa jest?
Czy te łany to trzcinnik jest?

PS. Ruszyło 2,5 brzozy
blyxa 22:43, 24 kwi 2018

Przyszłam popatrzeć co w trawie piszczy i wspólnie poleżeć
Macham Iwka z pozdrowieniami
iwka 11:03, 26 kwi 2018

dominika_ napisał(a)
Zielono Ci Przypływ energii nasstąpił chyba wraz ze zmianą pogody, przynajmniej u mnie tak było. Kurcze u mnie tak sucho, że nawet plewić nie ma jak bo urywją się korzenie, dosłownie skała, wzywam deszcz na jeden dzień.
poniedziałek i wtorek miałam jakiś spadek formy, nawet do ogrodu nie wyszłam spałam całe popołudnia, ale wczoraj już się dorwałam do szpadla
deszczyk wczoraj popadał ładny, był bardzo potrzebny, też miałam suszę, codziennie trzeba było podlewać przesadzone rośliny.
iwka 11:04, 26 kwi 2018

Kawa napisał(a)
no Iwonka cudnie zielono
kawał rooty odwaliłaś
super że tyle sił masz
a no właśnie z tym różnie bywa, dzisiaj mam, jutro nie mam, zależy od nastroju i wielu innych czynników
iwka 11:08, 26 kwi 2018

Makusia napisał(a)
W tym sześciopaku, to masz stipę? Nie pikowałaś jej? Czy to nie stipa jest?
Czy te łany to trzcinnik jest?

PS. Ruszyło 2,5 brzozy
moje ruszyły wszystkie, ale te dolne gałązki uschły, trochę szkoda bo one i tak wysokie nogi miały.

to stipa, ja nie pikuję, ze dwa lata to robiłam i później jakoś słabo mi rosła, teraz jak sieję to staram się w jednej kupce nasiona rozłożyć, żeby w kępkę od razu rosły. Jeszcze ze dwa tygodnie i do gruntu idzie

łany trzcinnikowe
iwka 11:09, 26 kwi 2018

kasja83 napisał(a)

Hehehe...narazie to deszczyk mógłby nas wyręczyć,bo jest masakra...sucho jak nie wiem.
wczotaj u mnie popadało, dzisiaj akcja pielenia
iwka 11:10, 26 kwi 2018

blyxa napisał(a)
Przyszłam popatrzeć co w trawie piszczy i wspólnie poleżeć
Macham Iwka z pozdrowieniami
hihi no coś tam piszczy sama jeszcze nie leżałam, zimno pewnie w dupsko by było
ren133 11:21, 26 kwi 2018

iwka napisał(a)
teraz muszę czekać aż kamienie zabiorą i planuję jeszcze 2-3 rzędy śmiałka. Po lewej stronie jeszcze cisy posadzę

Przerabiam ten sam zestaw u siebie śmiałka i seslerię ... tylko u mnie inny areał
Ale u Ciebie heufleriana jest ... a jaki śmiałek? Co ile sadziłaś?

Aaa i teraz widzę, że Ty tu masz trzcinnika jeszcze
Anda 11:24, 26 kwi 2018

Zielono i biało u Ciebie Baaaardzo ładnie
Trawy jak się rozrosną to będą super wyglądać.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rojodziejowa 11:51, 26 kwi 2018

iwka napisał(a)

i brzozowa w połowie skończona, 10 metrów długości, już niemogę się doczekać kiedy się rozrośnie teraz muszę czekać aż kamienie zabiorą i planuję jeszcze 2-3 rzędy śmiałka. Po lewej stronie jeszcze cisy posadzę

Iwka a przy brzózkach jakimi linami masz to podociągane? Opalikowałam moje graby, ale takie krzywe, że muszę je chyba właśnie jeszcze linami wyżej złapać i podosiągać :/