Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Od nowa ... na przekór wszystkim

Od nowa ... na przekór wszystkim

Makusia 21:53, 26 kwi 2018

Nie wiem, czy Cię to podniesie na duchu, ale moje-nie przesadzanie, zdrowe i fajnie rosnące mają identyczne przyrosty. Zwróciłam wczoraj uwagę, bo wyglądają jak przymrozone. Więc jest szansa, że to nic złego i taka ich kwietnia uroda. Może wspominają kwiecień rok temu i są w klimatycznym szoku?
siakowa 08:04, 27 kwi 2018

iwka napisał(a)
śmiałek miał być goldtau, ale powiem szczerze że teraz sama jestem w kropce. Nasadziłam się jak głupia, cały rok go dzieliłam z 10 sztuk pewnie blisko 80 namnożyłam i właśnie dopadła mnie niepewność. W ubiegłym roku nie kwitł, ale usprawiedliwiam to tym, że był silnie dzielony, w tym też już podzieliłam po raz ostatni. Brałam na allegro, tam gdzie moorhexe, która okazało się była pomylona. Co będzie jak i śmiałek pomylony ?
Moje dzielone też nie kwitły pocieszylam?
polinka 08:27, 27 kwi 2018

Iwonko, jeszcze raz bardzo dziękuję za paczuszkę!
Doradz proszę, czy po dzieleniu mogę przyciąć?
ren133 09:12, 27 kwi 2018

siakowa napisał(a)
Moje dzielone też nie kwitły pocieszylam?

Łooo matko to moje w tym roku nie zakwitną?
Magleska 09:38, 27 kwi 2018

Powiem Ci , że dobrze , że nie mam już miejsca , bo bezczelnie bym sklonowała grabową
Jest świetna

Ps.Na przyrostach ciosowych się nie znam - moje mają jasnozielone
iwka 09:49, 27 kwi 2018

Kawa napisał(a)
ufff bo u mnie kulki też takie brązowe mają i już się przestraszyłam
ale jak to tak ma być to dopszzzz
podoba mi się twoja grabowa ale brakuje mi jakiegoś akcentu
Wczoraj wertowałam wątek i szukałam tych cisów z wiosny i kurcze, ja je dopiero w kwietniu sadziłam matko, myślałam że one już u mnie dwa lata temu rosły, coś mi się pomieszało w głowie tak czy siak też takie przyrosty miały i później zrobiły się zielone

no właśnie coś też mi brakuje, ale wolę na razie nic nie ruszać, zobaczę jak hortensje się rozrosną

nawigatorka napisał(a)
Yjanbym poczekała z ta Grabowa- cis da ciemne tło, młode przyrosty bukszpanow zrobia się ciemniejsze będzie dobrze. A jaka to sesleria?
poczekam aż trochę wszystko podrośnie, nie ma co latać i dosadzać, znowu wyjdzie misz-masz

sesleria to sadleriana

ewelaa74 napisał(a)
Zaglądam i tak tu zielono
Widzę, że nie tylko ja tyle siana wywaliłam z trawnika... Sporo tego.
oj było tego, było fajnie zielono, fajna pora roku
iwka 09:50, 27 kwi 2018

ren133 napisał(a)

Z tym złotem to przesadzilaś

A ta sesleria to jak gęsto posadzona?
Porządne te sadzo nki Ci wyszły!!!
Ja tam lubię tak spokojnie będzie extra a jak wyda Ci sie zbyt monotonnie to ozywisz jakimś kolorem ... na razie poczekaj
sesleria sadzona ok 30 cm, teraz tak patrzę, ze chyba za gęsto ona rośnie jak wariatka.

tam jeszcze są hortensje białe, może trochę ożywią
iwka 09:50, 27 kwi 2018

leon60 napisał(a)
Dla mnie też grabowa ekstra
dzięki Olu, poczekamy zobaczymy jak to podrośnie wszystko. Martwią mnie tylko bukszpany, coś podsychają