Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4"

Ogródek Iwony II 22:48, 27 kwi 2016

Do góry
beata_m napisał(a)

i do mnie słoneczko o 5.00 zaglądało ale po 7.00 już sie schowało
Iwonka mine trawska strasznie wymarzły, trochu strat jest, choc nie wyrzucam jeszcze nic łudzę się, że jeszcze może ruszą, szczególnie miskanty ML miałam takie małe i ni hu hu więc tak jak Ty chodzę i zaglądam buziaki zostawiam

Beatko, zaglądaj dalej...Niech się tylko ociepli ...
Ogródek Iwony II 22:47, 27 kwi 2016

Do góry
ewa004 napisał(a)
Dwa tygodnie temu byłam w O i Viva była ,pewnie świeża dostawa bo całe wózki powystawiane.
Cenowo też bez zmian czyli 17 zł

Dzięki za wieści. Nie mogę się doczekać Do soboty
Ogródek Iwony II 22:46, 27 kwi 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
U Was słoneczko? U nas szaro, buro i ponuro. I z deszczem od czasu do czasu. Dla mnie dobrze, że pada. Rośliny po posadzeniu wodę mają

Moje psisko rok się uczyło, że na rabaty nie wolno...

Kasiu, zaczarowana ta pogoda. Co chwilę zmienna, jak kobieta ... raz słońce, raz pochmurno, ale niezmiennie zimno
Dobre wieści, ze można psa nauczyć To już połowa sukcesu, bo druga połowa - to nauczyć kota
Wczoraj wykopałam dołek pod roślinkę, a on najzwyczajniej usiadł do dołka i ... zrobił sobie kibelek
A na koniec zasypał mi dołek
Ogródek Iwony II 22:41, 27 kwi 2016

Do góry
Zana napisał(a)

Ona z pewnością u Ciebie da radę (mam na myśli seslerię). Ponoć im ma gorzej, tym lepiej wygląda. Z tego względu też mnie interesuje.

Mam dwa typy:
sesleria jesienna
sesleria heufleriana

Chyba obie zamówię sobie
Ogródek Iwony II 22:39, 27 kwi 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Iwona hortensja mi zmarzła co mam z nią zrobić?

Byłam zobaczyć i napisałam ... Musiała przejść jakaś dziwna fala mrozu ...
Ogród z pergolą 22:38, 27 kwi 2016

Do góry
Koniecznie podlewaj ją systematycznie. jak listki zaczną zasychać, oberwijte zasychające listki. Z uśpionych pąków powinna odbić ponownie. Daj jej czas.
Dziewczyny dobrze piszą, ze musiały być podpędzone w szklarni, bo normalnie takich listków nie mają jeszcze. Będzie miała opóźnienie, ale poradzi sobie. Tylko ją często podlewaj.
Ogródek Iwony II 22:31, 27 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Piękna jest twoja trawka, ale u mnie jej będzie za sucho ...
Chyba się skuszę na seslerie

Ona z pewnością u Ciebie da radę (mam na myśli seslerię). Ponoć im ma gorzej, tym lepiej wygląda. Z tego względu też mnie interesuje.
Iwonka edytowałam, bo taka mnie refleksja naszła: z tym "im gorzej.." nie mam na myśli Towjego ogrodu, tylko Twoje piaski
Ogródek Iwony II 22:28, 27 kwi 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Iwonka trawka o którą u mnie pytałaś to Carex Elata Aurea, lubi dużo wilgoci i raczej nie nadaje się na pełne słońce. Grusza i inne owocowe to niestety nie moja bajka, nic nie pomogę.

Piękna jest twoja trawka, ale u mnie jej będzie za sucho ...
Chyba się skuszę na seslerie
Ogródek Iwony II 22:18, 27 kwi 2016

Do góry
Tereniu, już orzekłaś, że nie ruszą? Ja poczekam ...
Dziś wypatrzyłam, że jeden Red Baron wystartował. Wolałabym zaobserwować, że więcej ma ochotę na start... Tylko niech ciepło się zrobi.
Mój jedyny

Do raju daleko - u Ewy 21:55, 27 kwi 2016

Do góry
Wow
Jeszcze mam wolne w kalendarzu
Ogródek Iwony II 21:33, 27 kwi 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka nie wiem czy moja Perovska żyje. Żadnego listka nie widzę, mam takie maleńkie trzy krzaczki, nie wiem czy ona od dołu też wypuszcza? Twoja fajnie wygląda

Tulipany Exotic chyba są bardzo popularne, dużo osób je ma i wszyscy chwalą. Koniecznie muszę jesienią je dokupić

Mirelko, też planuję dokupić białe tulipany jesienią. I te obecne będę wykopywać, żeby posegregować cebulki. W tym roku części tulipanów nie wykopywałam, zrobiły się drobne i mało kwitnie. Sporo cebulek drobnych z jednym liściem.
Gór_Anna takie drobne cebulki sadzi w "przedszkolu", gdzie nabierają masy. Jest wtedy szansa, ze w następnym sezonie zakwitną. Jednak takie liście na rabacie są denerwujące. Zabierają miejsce tulipanom ...

U mnie jedna perovska w innym miejscu też nie ruszyła, ale poczekam, zanim orzeknę zgon ...Może za zimno jest ...
Zgodnie z radą obcięłam gałązki do wysokości młodych odrostów ...

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:23, 27 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Renia, wow
Kiedy można się wprowadzić do ogrodu?
Wgłębnik też super wyszedł
Brawo za efekty.

dziękuję Iwonko
Chociaż do pełnego efektu duzo jeszcze brakuje ...
Ogródek Iwony II 21:20, 27 kwi 2016

Do góry
Mam problem z gruszą. Jakaś choroba chyba, która objawiłą się na młodych liściach.
Zapytanie umieściłam tutaj:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3826-choroby-grusz?page=3#post_2

Może ktoś wie, co to jest i jak zwalczyć problem? Co mam zrobić z tą gruszą? Nie znam się, drzewka sadziłam rok temu. Zauważyłam takie coś na jednym drzewku, drugie - inny gatunek, zdrowe.
Kiedyś będzie tu ogród 21:13, 27 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Łączę się w smutku, u mnie też zawsze wiosna później, zima wcześniej.
No... ale gdyby nie forum - tego bym nie wiedziała ...
Gdyby nie forum - nie miałabym ogrodu...
Gdyby nie forum - życie byłoby nudniejsze ...
Aniu, cieszmy się z tej odrobiny radości, co nam ogród daje, nawet, jeśli trwa krócej, niż u innych
Iwonko cieszę się, bardzo... tylko się nie wyrabiam. A dzisiaj taka zimnica, że do tunelu uciekłam robić.

Agatek napisał(a)

Naleweczka super jest a do herbatki robię tak samao jak Ty
Powiem szczerze, że od naleweczki zaczęła się moja ogrodowa przygoda....

LyraBea napisał(a)
Ja myślałam, że Ty jakąś przenośnię zastosowałaś wspominając o kaczorze a tu proszę jaki przystojniak! I to tego smakosz i znawca. Byle czego nie ruszy

Ale cudo. Popędziłam do wujka google i mi oczy zbielały. Kosztowny egzemplarz. Chroń go Boziu przed smakoszem
Z doświadczenia powiem, że największymi smakoszami iglaków są zające. Pamiętam jak wyć mi się chciało jak przy 30. stopniowych mrozach obgryzły do gołego pnia mojego Brunsa.

BKosimkArt napisał(a)
Nalewki z pigwowca najlepsze na świecie ale syrop też świetny
Mój też obsypany kwiatami mam nadzieję że dużo owocu w tym roku będzie...
Też Basiu uważam że ona jest najlepsza. A syrop rozchodzi się u mnie 'jak świeże bułeczki'. W pigwowcu fajne jest to, że niestraszne mu przymrozki. Bo na swoją dereniówkę chyba znowu w tym roku się nie doczekam.
Ogród z rzeźbą 20:40, 27 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ta żarówka, to hakone? Jakie? Cudne. Kcem takie

Iwonka, tak jak Tesia napisała to Carex Elata Aurea. Też ją uwielbiam. Nie powinna być w pełnym słońcu i ma spore zapotrzebowanie na wilgoć.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 19:50, 27 kwi 2016

Do góry
U mnie żonkile z B nie wylazły. Kupiłam białe i nic.
Z lupą ich szukałam... Nie ma...
Ogródek Iwony II 17:01, 27 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Dziś o 6.00 obudzipo mnie słoneczko... Jest zero stopni.

i do mnie słoneczko o 5.00 zaglądało ale po 7.00 już sie schowało
Iwonka mine trawska strasznie wymarzły, trochu strat jest, choc nie wyrzucam jeszcze nic łudzę się, że jeszcze może ruszą, szczególnie miskanty ML miałam takie małe i ni hu hu więc tak jak Ty chodzę i zaglądam buziaki zostawiam
Ogród z rzeźbą 16:49, 27 kwi 2016

Do góry
Zana napisał(a)

Ta żarówka, to hakone? Jakie? Cudne. Kcem takie
Moje małe królestwo 16:18, 27 kwi 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Tereniu, taras wyszedł świetnie. Będziesz przy nim robiła rabatkę, czy trawka zostanie tylko?

Iwonka pewnie,że będzie rabatka
Plan jest taki stożki, hortki i trawy i funkje

Tylko nie chce stożków buksikowych muszę wymyślić im zastępstwo.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies