Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Mój kawałek raju II 23:20, 07 cze 2013

Do góry
Szałwia
kosmosy, heliotrop i rozchodnik
gożdziki nie wymarzły Horti pnąca
White Prim
druga kupiona w St.P. Annabelle
wszystkie kwiaty prześcigają się aby jak najszybciej zakwitnąć, jakby bały się, że nie zdążą przed zimą
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 22:42, 07 cze 2013

Do góry
kwitnie szałwia lekarska

Ogród w Holandii 22:09, 07 cze 2013

Do góry
i niezwykła szałwia - pierwszy raz taką widziałam, nazywa się Purple Rain

roslinka w tej donicy jest w tym roku bardzo modna, ale nazwy nie pomnę

bukszpany w giga donicach

i biała wisteria z kaliną
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 21:42, 07 cze 2013

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
[img

A co to jest Małgosiu ? I tam dalej ciemno niebieskie to... ? Szałwia ?

Jej, ileż Ty masz roślin ! I jak kwitnie ! Pieścisz je Przepięknie !
Ja mam 4 rodzaje krzewuszek, u siebie zapomniałam pokazać jeszcze żółtej, która na różowo kwitnie, jednak mszyc nigdy na nich nie było, a mam je parę lat. Na jaśminowcu już miałam, Decisem popryskałam i jak dotąd cisza.

Piwownie i u Ciebie widzę Aj, pewnie i ja muszę kupić sobie. Pozdrawiam Małgosiu
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 20:20, 07 cze 2013

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ale suuuuuper zakupy!!! Szałwia dokładnie taka jak potrzebuję i ostróżki już są A cisy!!! Bomba!!! No mus jechać wszędzie - i na giełdę i do szkółki
Do jutra!

Wielosiu - mus!!!
Szałwie, o dziwo, były w środku hali.
Żywopłotki cisowe. 15:33, 07 cze 2013

Do góry
Tu szałwia błyszcząca śliwkowy kolor. wpływ Ogr. na siane nasionka.

Akacja Frisia trzymam ja w ryzach.

Peonia sadzona jesienią jedna z pięciu szt.

Iryski przesadzone stare które nie kwitły wcześniej.
Żywopłotki cisowe. 15:03, 07 cze 2013

Do góry
Komunikuję skończyłam dziś ciąć liguster. Pomocnik nie przyszedł dziś. Sama poleciałam 100 m. przyszłam nabrać siły. i jak nie będzie padało to skończyć spireę i berberysy ciąć.

Janino- pęcherznicę po kwitnieniu można formować.

Kasiu- Bawaria hosty w tym roku rozrosły się jak szalone. mam jedną zwykłą co samotnie rośnie to musi mieć 1,5m średnicy przykładałam szpadel na całą dł trzonka to jest większa.
Perukowce trzeba ciąć, ja usiłuje co drugi rok by coś zakwitło, wiechy kwiatów wychodzą na dwuletnich tak mi się wydaje.
Ewo- drzewa to jabłonki ozdobne kwitnące na biało a owoce czerwone i wiśnie ozdobne kwitnące czerwono liście ciemne błyszczące.
w tej rabacie są jeszcze dwa dęby.

Danusiu- dziękuję a dla mnie Twój, Ewy i wiele innych są piękne.
Ja starałam się zrobić by było mało pracy w takiej rabacie, jak zarosną hosty to nie ma zielska. sprzątam,jesienią i okrywam, a wiosną sprzątam i w czasie lata spokój.
Naparstnice najładniejsze są pod drzewami, w słońcu niskie i małe kwiaty.
Szałwia ta jest prawie granatowa, drugą mam ładną ale jaśniejsza.

Włączę d. ciąg zrobionych zdjęć.
Ogród dla roślin o mocnych nerwach 13:56, 07 cze 2013

Do góry
Ale suuuuuper zakupy!!! Szałwia dokładnie taka jak potrzebuję i ostróżki już są A cisy!!! Bomba!!! No mus jechać wszędzie - i na giełdę i do szkółki
Do jutra!
Żywopłotki cisowe. 10:07, 07 cze 2013

Do góry
Haniu ale piękny ten Twoj ogrod Scieżka z rh i hostami imponująca a ta ilośc piwonii jak zakwitnie ale zapach będzie cudny Pięknie u Ciebie i można u Ciebie spacerowac jak w pięknym parku. Roboty nie zazdoszcze przy takiej ilości mam 1/3 a wiem ile to pracy. Jak przszkodzi choroba czy pogoda to tyłów potem trudno nadrobić. Deszcze w tym roku uniemożliwiają nam naszą radosc z ogrodu.Naparstnice masz piękne no i szałwia w niebieskim kolorze, Bardzo lubie niebieski kolor w ogrodzie U nas dalej pochmurno, wilgotno i mglisto i chmury tak wiszą w powietrzu jakby znowu miało lać i bardzo obawiam się burz i gradu bo tak to "wisi" w powietrzu a cieplej już jest. No nic nie zrobimy bo jesteśmy wobec natury bezsilni. Pozdrawiam i słonka życze
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 00:00, 07 cze 2013

Do góry
Ładne widoki, lawenda, szałwia, zakupki (opis poproszę!), miskanty i oświetlenie (wow!)... No wszystko ładne!!!
Ogród przy lesie początek 2012/2013 21:47, 06 cze 2013

Do góry
martaibartek napisał(a)
Renatko znowu super zakupy!
a tak z ciekawości podasz ceny tych roślinek w waszych szkółkach? np hosty, szałwie, bez to po ile?

Martuś ,szałwia omszona 2,60 zł ,hosty 7 zł,10 zł ,bez płaciłam 9 zł ,goździki 2,60 ,macierzanka 2,60 ,bodziszki zależy w jakiej doniczce max 5 zł .
Ogródek Anity 14:22, 06 cze 2013

Do góry
Margarete napisał(a)
Anita - Szałwia u mnie choć tegoroczna - świeżo wsadzona to też juz ruszyła z kwitnieniem, na razie ta odmina fioletowa jak u ciebie, czekam jeszcze żeby ruszyła ta ciemno-niebieska, tej mam więcej. Chciałabym żeby sie rozrosła w takie piekne "kupki" okragłe jak w wątku u Ani z zielonego wzgórza, tyle że jej była kilkuletnia i ona cieła ją latem po przekwitnieciu dośc nisko to wtedy powtarzała kwitnienie we wrześniu czy w październiku i ładnie sie zagęszczała a nie była wysoka.. Tez bym tak chciała. A ty swoja tniesz ? Jak ? Kiedy ?

Tak, tnę szałwię po kwitnieniu, jak kwiaty zasychają, wtedy powtarza kwitnienie. Tnę tak więcej niż o połowę, nawt 2/3. Tak samo lawendę i kocimiętkę . Tak więc ciachaj śmiało
Ogródek Anity 14:14, 06 cze 2013

Do góry
Anita - Szałwia u mnie choć tegoroczna - świeżo wsadzona to też juz ruszyła z kwitnieniem, na razie ta odmina fioletowa jak u ciebie, czekam jeszcze żeby ruszyła ta ciemno-niebieska, tej mam więcej. Chciałabym żeby sie rozrosła w takie piekne "kupki" okragłe jak w wątku u Ani z zielonego wzgórza, tyle że jej była kilkuletnia i ona cieła ją latem po przekwitnieciu dośc nisko to wtedy powtarzała kwitnienie we wrześniu czy w październiku i ładnie sie zagęszczała a nie była wysoka.. Tez bym tak chciała. A ty swoja tniesz ? Jak ? Kiedy ?
Na Francuskiej 11:45, 06 cze 2013

Do góry
Szałwia omszona różowa, mój tegoroczny nabytek

i fioletowa

Kamasja ze swoimi pięknymi gwiazdkami

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:09, 06 cze 2013

Do góry
Szałwia może zakwitnie niedługo

I lawenda też

Ogródek Anity 09:08, 06 cze 2013

Do góry
Bodziszki

Szałwia zaraz się "zafioleci"

Rozchodniki " puchną" coraz bardziej

Ogrodnik Mimo Woli cd 08:25, 06 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Wg mnie piwonie. Muszę znaleźć spis roślin z tego ogrodu bo mnie zachwyca ta łaką

Sprawdziłam - piwonia buckeye belle
Oraz
Salvia caradonna - szałwia królewska
Astrantia ‘Hadspen Blood’ and ‘Claret’ - jerzmanka bardzo mi się podoba!
Iris germanica ‘Deep black’

Magnolia mi też zaprojektowała Astrantia major Przy tarasie z trzcinnikiem piaskowym i czosnkami i jeżówką Jezu zwariuję przez to oczekiwanie, buuuu
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:51, 05 cze 2013

Do góry
Syla napisał(a)
kwitnąca szałwia omszona dla zaglądających

To raczej Sylwuś Salvia pratensis, zmyłka .
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:31, 05 cze 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Wg mnie piwonie. Muszę znaleźć spis roślin z tego ogrodu bo mnie zachwyca ta łaką

Sprawdziłam - piwonia buckeye belle
Oraz
Salvia caradonna - szałwia królewska
Astrantia ‘Hadspen Blood’ and ‘Claret’ - jerzmanka bardzo mi się podoba!
Iris germanica ‘Deep black’

Impresario moje ulubione czuwa Oj przydałby mi sie ktoś w realu do moich poczynań.. takie impresario.... kurcze, że ten Wrocław tak daleko ..
Ogród w Holandii 23:22, 05 cze 2013

Do góry
No to ogród zaszalał, a tak naprawdę dzięki Tobie. Szałwia jest niesamowicie śliczna i to coś co nie masz pojęcia - ja też - też

U mnie róże w podobnym 'brzemiennym' stanie, tylko słońca nadal brak, co gorsza nie mamy go mieć, wg prognoz.

Nic to, ta wilgoć służy nie tylko komarom, także rośliny to lubią. Takie tropiki sie robią
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies