Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rododendronowy ogród II. 17:10, 05 sie 2021

Do góry
daredevil napisał(a)
Jakie lilie!!! Prześlicznie, jak zawsze Całuję, Bożenko!

Karola miło Cię widziec, zaglądam do Ciebie często ale jak juz sie naczytam to bolą mnie oczy i nic nie piszę ale wszystko wiem co u Ciebie . Moje- Twoje pomidorki

te duże w większosci juz zjedzone .
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 17:08, 05 sie 2021

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
Sylwia, masz u siebie, albo miałaś rdest Auberta. Zastanawiam się, czy to by nie nadawało na skarpę?

Mam Ja mam puszczony po belkach w bramie do ogniska i biorąc pod uwagę tempo jego wzrostu to jest to idealna metoda na utrzymanie go w ryzach, tnę trzy razy w sezonie, uciec nie ma gdzie. Nie wysiewa mi się, rozłogów nie puszcza. Nie wiem jak się zachowa gdy gałęzie będą ziemi dotykały czy nie zaczną się ukorzeniać bo u siebie do tego nie dopuszczam. Czy by się po skarpie piął nie wiem, ma tendencję do wspinania się po każdej konstrukcji która prowadzi w górę, jak glicynia i taki sam sposób oplatania wokół konstrukcji, nie ma korzonków czepnych tylko się owija gałązkami. Nawet gałązki wokół siebie wzajemnie też się oplatają. W zimie są łyse gałązki bo listki zrzuca całkowicie z pierwszym mrozem. Poza tym nie wymagająca roślina, nie podlewany nigdy, nawet jak susza.
tu akurat krótko po mocnym cięciu
Rododendronowy ogród II. 17:04, 05 sie 2021

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Nacieszyłam u Ciebie oczy liliami. bo moje to niedobitki po jeleniu. Piękne są Twoje, szczególnie białe. Akurat biała mi sie zachowała, i kwitnąć ma za tydzień.
Zdrowia Wam życze.

Białych mam cztery gatunki:

Te lubię najbardziej bo są śnieżno białe bez skazy co rok niezawodne

drugie dosc podobne ale pręciki brązowe i juz nie robia takiego wrażenia i jak widac nie takie cudne jak tamte.

te mają kwiat skierowany ku górze, średnio ładne

i ostatnie najstarsze piegowate, nie dbam o nie bo nie mam gdzie przesadzic by dac im więcej miejsca ale one same o siebie dbają i co rok kwitną

April podbija las... 17:03, 05 sie 2021

Do góry
Wydawałoby się że u urlop człowiek będzie miał więcej czasu... no nic bardziej mylnego
Najpierw zapraszam na trochę fotek.
Byli tacy co faktycznie odpoczywali

Były też spontaniczne zakupy

Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 16:57, 05 sie 2021

Do góry
Wróciłam po kilku dniach do domu a tu biało - bardzo lubię ten moment ale najbardziej jak Vanilla Fraise stają sie różowe ( o ile ich słońce nie przypali)
Szpaler hortensji vanilla fraise i jedna polar Bear

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:51, 05 sie 2021

Do góry
przy chodniku do gospody

na rabacie pod okienkiem gospody
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:50, 05 sie 2021

Do góry
i jeszcze Anioły
na wprost wejścia do altanki

nad oczkiem z balii
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:44, 05 sie 2021

Do góry
6, przy ścieżce w łące

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:42, 05 sie 2021

Do góry
5, nad suchym strumieniem przy kładce

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:38, 05 sie 2021

Do góry
4, Na zalewanej liliowcowo irysowej pod płotem

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:35, 05 sie 2021

Do góry
3, Na wiśni nad rowem

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:32, 05 sie 2021

Do góry
2, W przejściu z podwórka na ogród w bramie na mostek z linami
Zszywkowy ogród marzeń :) 16:30, 05 sie 2021

Do góry
Cześć dziewczyny, dziękuje ze wpadłyście i o mnie nie zapomniałyście

Sylwio dziękuje, fakt dużo się zmieniło. Trzeba przetrwać ten gorszy okres żeby później już się cieszyć lepszym i spokojniejszym…

Aga bylo trochę przebojów, ale już wszystko jest okej Teraz ze zdjęciami problem bo ja daleko a mama zajęta innymi sprawami. Ale coś tam mam

Basiu dziękuje , chciałabym żeby to było jak najszybciej… Ale życie zweryfikuje

Hortensja pnąca i w tym roku zaszczyciła mnie kwiatami
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:29, 05 sie 2021

Do góry
Obiecana zaległa sesja kapliczkowa
1, Na wejściu do ogrodu w podwórku

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:24, 05 sie 2021

Do góry
W wolierze też gniazdko powstało

Obiecane Juzi zdjęcia ślimaków wyłażących przez granice na asfalt z kukurydzy i wędrujące w stronę mojego ogrodu

Do raju daleko - u Ewy 16:08, 05 sie 2021

Do góry
Wczoraj znalazłam gąsienice ćmy bukszpanowej. Zaatakowały 6 bukszpanów w ogrodzie i 4 przy wejściu do domu. Na szczęście to dopiero początek wylęgu, więc nie ma dużo szkód. Od razu późnym wieczorem spryskaliśmy Mospilanem. W sklepie pani powiedziała, że bardzo dużo klientów kupuje teraz środki na ćmę. Mamy wysyp.

Jak feniks z popiołów 16:05, 05 sie 2021

Do góry
Kurtka, zamiast do ogrodniczego, to na łąkę trza mi iść.

Cała łąka tym obsadzona. Szkoda, że w pełni kwitnienia i nasion jeszcze nie ma. Po co ja mam na patrinię ( czy jak ona się tam zwie) polowanie urządzać w zieleniaku jak tu pobocza nią zaścielone. Szkoda, że to park narodowy. A i inne kwiatki też są.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 16:04, 05 sie 2021

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Prawie na tą kurę wlazłam do końca siedziała na nich, a ja nieświadoma wycinałam sobie w rabatce. Potem te maleństwa zwoływała i tego malucha cyknąć się udało, szkoda, że bateria w aparacie wcześniej padła i już tylko z telefonu fotka jest.

Ale również wczoraj po tym jak zdechła po powodzi actninidia odsłoniła w winorośli gniazdko z jajkami

tak więc ptaki jeszcze kolejne lęgi wyprowadzają z gniazd i mimo powodzi raczej im u nas dobrze

Ptaszki garną się do dobrych ludzi. Wyjątkowych to nawet gronostaj odwiedza.
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:52, 05 sie 2021

Do góry
Prawie na tą kurę wlazłam do końca siedziała na nich, a ja nieświadoma wycinałam sobie w rabatce. Potem te maleństwa zwoływała i tego malucha cyknąć się udało, szkoda, że bateria w aparacie wcześniej padła i już tylko z telefonu fotka jest.

Ale również wczoraj po tym jak zdechła po powodzi actninidia odsłoniła w winorośli gniazdko z jajkami

tak więc ptaki jeszcze kolejne lęgi wyprowadzają z gniazd i mimo powodzi raczej im u nas dobrze
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 15:41, 05 sie 2021

Do góry
Wczoraj pogoda pozwalała działać dzisiaj leje od rana.
Udało się wczoraj skosić większą część ogrodu, ja usunęłam z żyrafowej suche naparstnice i z dmuchawcowej przekwitłe firletki, pasowało by już plewić znowu, ale boję się bo okazało się, że bażanciki młode dopiero co się w niej wykluły i nie chcę straszyć. W łące też są trzy kury z pisklętami.
Zdjecia zaraz dodam bo musze z telefonu, jakość kiepska bo ciemno było.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies