Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia

sylwia_slomc... 17:40, 13 sty 2022

U nas w beczce, która się rok temu rozszczelniła w tym sezonie rosły dynie ozdobne
w baliach spokojnie dadzą radę sałaty, rukiew wodna, ziemniaki, pomidorki koktajloweMożna też wykorzystać na wysiewy balie, a potem sobie przepikować na grządki np selery lub pora. Możesz posiać postawić w szklarenkach, oranżeriach gdzie masz miejsce i sobie powschodzą
Co do dali zgadzam się i potwierdzam, że te z ogromnymi kwiatami trudno zimują, łatwo butwieją lub wysychają na wiór.
Rumianka 18:15, 13 sty 2022

Ja z warzywnikiem czekam na książkę...a tak naprawdę, to najbardziej czeka eMuś... Pozdrawiam.
Gardenarium 19:32, 13 sty 2022

ElzbietaFranka napisał(a)

Danusiu a ja trzymam dla Ciebie te dalie różowe. Mają bardzo ładne kępy.
Dalie ładne, ale pracy z nimi dużo.

Też lubię ogród kolorowy czym bardziej ostre kolory tym lepiej dla mojego oka.

Pozdrawiam

Ja nareszcie Elu mogę realizować wszelkie marzenia i pomysły, aby tylko kasy i sił starczyło, bo z tym problem przy inflacji. Wszystie materiały budowlane drożeją
Dziękuję, że trzymasz dalie, chętnie przygarnę, a może coś na wymianę się znajdzie. Może będę miała rozsadę, siewki itp.
Zebrałam nasiona kosmosów czekoladowych, wernonie, tojady. Będę siać.

Instagram Ogrodowiska
Mgduska 21:58, 13 sty 2022

O, Danusiu, przy okazji siania kosmosów czekoladowych, daj znać jak i kiedy. Bo ja coś tam zebrałam i rzuciłam przy roślinie matecznej, którą przechowuję w szklarni, ale nie jestem pewna, czy były to dobrze wykształcone nasiona, czy śmieci. Się okaże
ElzbietaFranka 23:10, 14 sty 2022

Gardenarium napisał(a)

Ja nareszcie Elu mogę realizować wszelkie marzenia i pomysły, aby tylko kasy i sił starczyło, bo z tym problem przy inflacji. Wszystie materiały budowlane drożeją
Dziękuję, że trzymasz dalie, chętnie przygarnę, a może coś na wymianę się znajdzie. Może będę miała rozsadę, siewki itp.
Zebrałam nasiona kosmosów czekoladowych, wernonie, tojady. Będę siać.

Danusiu już kiedyś pisałam bardzo mi się podobają Twoje Gillenie masz ich dużo i są piękne, jak mi dasz chociaż jedną będę przeszczęśliwa nawet zapłacę.

Resztę jak będę a będziesz miała sadzonki to kupię. Ten kosmos czekoladowy jest ciekawy rób siewki. Czy on się rozsiewa czy trzeba go każdego roku siać.
Gardenarium 08:34, 15 sty 2022

Mnie się kosmosy nigdy same nie wysiały, albo siewki zostały wypielone (nie przeze mnie tylko przez pracownika) zaobserwuję w tym roku na wiosnę, tam gdzie rosły.

Instagram Ogrodowiska
Mgduska 10:02, 15 sty 2022

W takim razie, liczę na to, że chociaż część sadzonek przetrwa w szklarni. Raz próbowałam przezimować w domu, niestety nie udało się, w tym roku zadołowałam dwie sadzonki w szklarni, zobaczymy.
Gardenarium 11:16, 15 sty 2022

Ja do szklarni wykopałam do doniczki jedną szałwię taką niemiecką w mocnym różu, nie zimuje w gruncie. Ciekawam też czy będzie żywa. Może to być Salvia greggii 'Pink Preference'

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:19, 15 sty 2022

Uwielbiamy nasze kurki Wiosną ma być ich więcej

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:21, 15 sty 2022

Naszym marzeniem jest uniknięcie takich sytuacji W 2021 było ich dużo i szkody były spore.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies