Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Moja codzienność - ogród Oli 15:35, 30 sty 2016

Do góry
Butelkowa zieleń jest superowa!
Co z tym ogródeczkiem począć 15:34, 30 sty 2016

Do góry
Ewo wisnie po wielu latch maja korony ok 4 M ale je mozna strzyc. Wiec jesli masz taką potrzebę to posadz w odległosci 3 M i tak będą wiele llat potrzebować aby sie tak rozrosnąć. Moje po niemal 6 latach maja moze 1,3 m
Typografia ogrodu 15:31, 30 sty 2016

Do góry
Jeju tyle trawy to ciężarówką musiałabyś dowieźć.....

Kiedy będziesz przesadzać w czarny kwadrat?
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 15:26, 30 sty 2016

Do góry
Ale się dzieje
Rododendronowy ogród II. 15:25, 30 sty 2016

Do góry
oliwka napisał(a)
Marzenko czyżbyś byla pod wplywem ostatniego odcinka Mai w ogrodzie ??? ja oglądałam wczoraj na necie i strasznie mi sie spodobał ten kwiatek

Nie to wpływ Gardenersa jednego z odcinków. Całe poletko Mothy miał. Mai nie oglądam....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:24, 30 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Ja dziś polecialem miedzianem cały ogród Nie wiem czy dobrze, ale trudno Fajne masz to przedwiośnie Ciemierniki wyglądają świetnie

Uwielbiam ciemierniki ale czekam na stokrotki.
A te carexy frosted curls w dnicach maja tylko suche końce a srodek cały zielony. Czyżby przezyły bez okrywania?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:23, 30 sty 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

już miałam chęć dziś ciąć ...werbenę też !...ale nie da się wejść na rabaty bo mokro i ziemia do butów się klei masakrycznie

no i słowo"styczeń" trochę jednak mnie powstrzymuje ...ale już mnie tak kusi!

Werbene ciachnelam jesienią. Też mnie ręce swędziły do ciecia traw....zwłaszcza miskantów... Ale dałam sobie spokój, bo to jednak styczen.... Jeszcze za tydzień poprzycinam wiotkie gałazki brzóz i będę czekac na prawdziwa wiosne.

Chyba teraz skoncentruje sie na odchwaszczaniu bo te cholery włażą na potęgę. Mam tez sporo lisci na rabatach do wybrania i oskubania róz. Jest co robic.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:19, 30 sty 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
Aaaaaa
Cos sobie przypomnialam...Czytalam ostatnio o szpecielach i wyczytalam ze fajna metoda na pozbycie sie ich z ogrodow jest chitozan srebra. Uzywalas? Wiesz cos na ten temat?

Nie spotkałam sie z tym, zaraz pogooglam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:30, 30 sty 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
przyglądałam się jej właśnie ...... jakieś mrozy i śnieg ma padać po 10 lutego poczekam jeszcze ...ale będę ja ciąć najniżej jak się da ! w necie nie ma żadnej sensownej informacji na temat cięcia seslerii

ale taka podsuszana zostać nie może bo robiłaby za straszydło

Ja będę cięła. Rok temu dobrze im to zrobiło, zrobię tak i w tym roku. Niech no tylko się przyroda obudzi
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:29, 30 sty 2016

Do góry
I lekko jestem zdegusotowana. Laur oraz bukszpan poustawiane na styropianie, osłonięty agrowłokniną i matą z trawy przemarzły.. a dwa bukszpany na tarsie maja sie dobrze. Nic nie kumam???? Musiałam cała dekorację przed drzwiami wymieniać....

I dla wszystkich ciemierniki z Janiny

Za tydzień może pojadę na giełdę to pokombinuje z dekoracjami.
Dzisiaj zdjęłam wszystkie dekoracje bożonarodzeniowe w ogrodzie i domu... a w wazonie postawiłam gałęzie wiśni kiku shidare. Ciekawe czy i kiedy zakwitną?

Musze jednak zamówić lampy bo mam ochotę na blady róż w domu i szarości
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:26, 30 sty 2016

Do góry
Przedwiośnie?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:23, 30 sty 2016

Do góry
Kasiek napisał(a)
U mnie juz na poczatku stycznia znalazlam i krokusy i przebisniegi Kwitnace
Nie podoba mi sie to wcale a wcale. Wrocilam do domu a tu ...wiosna na calego. Kto mi gwizdnal snieg siem grzecznie pytam ?

Kasiu mi się juz chce wiosny. Dzisiaj upiłowałam gałęzie starych brzóz, aby miały wyżej przewodnik - zrównuję je z tymi młodymi, które są wyżej szczepione. Obcięłam również przewodniki dwóm wiśniom ozdobnym (potraktowałam je jak drzewa owocowe....). Wg mnie to już koniec zimy ale pewnie jeszcze epizody mrozu bedą

Ale chyba strat w brzozach nie widać? Robiłam to teraz z głową bo dawniej oszpeciłam brzozy...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:20, 30 sty 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

Sesleria sadlerana też taka mam i co? mam ja ciąć ...u mnie końce suche (ale we wrześniu przesadzana) .....ma kwitnąć w marcu ...to chyba szybko trzeba ja ciachnąć ....napiszcie wielkimi literami ...kiedy? .... bo nie wyobrażam sobie zabawy w wycinanie pojedynczych gałązek

Wg mnie sesleria nie wymaga ceregieli, rośnie szybko i bezproblemowo. Zatem ja cięłam intuicyjnie wiosna ubiegłego roku jak tylko zaczęła wypuszczać młode kłosy. ALe być może nie trzeba ciąć? Mi jednak ten miesiąc po cięciu traw absolutnie nie przeszkadza. tylko rozplenice przytnę później bo one startują dopiero w maju

Rozplenice
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:18, 30 sty 2016

Do góry
malkul napisał(a)

ale że co juz ciąć te seslerię?

Jeszcze nie, za miesiac
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:18, 30 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Magnoli tez pisala by ciac ale jesienną.moja Sadleriana tez dobrze wyglada.

Rok temu cięłam obie (heuflerianę i jesienna) i potem bardzo ładnie przyrosły
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:17, 30 sty 2016

Do góry
bleebla napisał(a)
Moja sesleria wygląda jakby zimy nie widziała. Mam tylko kilka listków do wyskubania. No chyba, że jest inny powód przycinania niż brzydki wygląd?

edit.
Ups Powieliłam pytanie. Wyjątkowo nie czytałam dziś od końca

Ja wycinam bo są za duze, nie cięłam ich drugi raz w sezonie. Moje wyrosły za duze i chcę młode świeże przyrosty. Wg mnie seslerię należy calutkie ścinać wiosna ale trzeba się Magnolii podpytać

Miedzy dwiema szarymi donicami widać niebieskawe seslerie heufleriana a po lewej stronie jesienne. Pójda pod nóz za miesiąc Chyba, ze bedzie nadal tak ciepło i szybko się obudzą
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:15, 30 sty 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Czyli seslerie ściąć wiosną??? U mnie wygląda ładnie.... pomimo to ją ściąć????

JA ścinam bo lubię te świeże zieloniutkie przyrosty. Będę ciała pod koniec lutego
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:14, 30 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Rozwiązaliśmy z Asią Twoje dylematy u mnie

Czytałam
Ciemierniki z Janiny dla Ciebie

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:13, 30 sty 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Właśnie jakoś mi się z liliami nigdy nie kojarzysz...

Ślimaki mi wszystkie lilie zżarły w pąku wiosną 2015 , w jedną noc...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:12, 30 sty 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Ja lampy jak buty...mogę zmieniać co miesiąc
Tylko skąd na to mamone brać?

Madżen jak kupisz to się pochwal co???

Juzia te same lampy w rożnych sklepach internetowych różnica 50% ceny!!!
M już przekonany, bo siedział przy tkim samym stole w knajpie i białych krzesłach jak w domu. Białe lakierowane lampy idealnie pasowały Pochwale się na Wielkanoc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies