Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Kasiek 14:31, 30 sty 2016

Aaaaaa
Cos sobie przypomnialam...Czytalam ostatnio o szpecielach i wyczytalam ze fajna metoda na pozbycie sie ich z ogrodow jest chitozan srebra. Uzywalas? Wiesz cos na ten temat?
Sebek 14:34, 30 sty 2016

Ja dziś polecialem miedzianem cały ogród Nie wiem czy dobrze, ale trudno Fajne masz to przedwiośnie Ciemierniki wyglądają świetnie
14:38, 30 sty 2016
Madzenka napisał(a)

Ja będę cięła. Rok temu dobrze im to zrobiło, zrobię tak i w tym roku. Niech no tylko się przyroda obudzi

już miałam chęć dziś ciąć ...werbenę też !...ale nie da się wejść na rabaty bo mokro i ziemia do butów się klei masakrycznie

no i słowo"styczeń" trochę jednak mnie powstrzymuje ...ale już mnie tak kusi!
Madzenka 15:19, 30 sty 2016

Kasiek napisał(a)
Aaaaaa
Cos sobie przypomnialam...Czytalam ostatnio o szpecielach i wyczytalam ze fajna metoda na pozbycie sie ich z ogrodow jest chitozan srebra. Uzywalas? Wiesz cos na ten temat?

Nie spotkałam sie z tym, zaraz pogooglam
Madzenka 15:23, 30 sty 2016

eee_taam napisał(a)

już miałam chęć dziś ciąć ...werbenę też !...ale nie da się wejść na rabaty bo mokro i ziemia do butów się klei masakrycznie

no i słowo"styczeń" trochę jednak mnie powstrzymuje ...ale już mnie tak kusi!

Werbene ciachnelam jesienią. Też mnie ręce swędziły do ciecia traw....zwłaszcza miskantów... Ale dałam sobie spokój, bo to jednak styczen.... Jeszcze za tydzień poprzycinam wiotkie gałazki brzóz i będę czekac na prawdziwa wiosne.

Chyba teraz skoncentruje sie na odchwaszczaniu bo te cholery włażą na potęgę. Mam tez sporo lisci na rabatach do wybrania i oskubania róz. Jest co robic.
Madzenka 15:24, 30 sty 2016

Sebek napisał(a)
Ja dziś polecialem miedzianem cały ogród Nie wiem czy dobrze, ale trudno Fajne masz to przedwiośnie Ciemierniki wyglądają świetnie

Uwielbiam ciemierniki ale czekam na stokrotki.
A te carexy frosted curls w dnicach maja tylko suche końce a srodek cały zielony. Czyżby przezyły bez okrywania?
kasia_w 16:32, 30 sty 2016

Marzenko Twojemu ogrodowi nic zimą nie brakuje, to niesamowite jak 'żywo" wygląda w tą pluche błotnistą Ciekawe czy frosted curls w donicach przeżyły- tez mam, byłoby super,
Mówisz, że czas zmieniać dekoracje...
Dorotka 16:44, 30 sty 2016

Madzenka napisał(a)

Werbene ciachnelam jesienią. Też mnie ręce swędziły do ciecia traw....zwłaszcza miskantów... Ale dałam sobie spokój, bo to jednak styczen.... Jeszcze za tydzień poprzycinam wiotkie gałazki brzóz i będę czekac na prawdziwa wiosne.

Chyba teraz skoncentruje sie na odchwaszczaniu bo te cholery włażą na potęgę. Mam tez sporo lisci na rabatach do wybrania i oskubania róz. Jest co robic.

Marzenka, piszesz o skubaniu róż. Na mojej róży mam ogrom liści, wcale nie opadły i chyba już nie opadna, jak dobrze rozumiem będziesz obrywać te liście tak???
Ewa777 17:27, 30 sty 2016

U mnie w Janinie nie ma takich ładnych ciemierników. Muszę poczekać, aż będą w ogrodniczych. Ładne przedwiośnie w Twoim ogrodzie
polinka 18:21, 30 sty 2016

Madzenka napisał(a)

Uwielbiam ciemierniki ale czekam na stokrotki.
A te carexy frosted curls w dnicach maja tylko suche końce a srodek cały zielony. Czyżby przezyły bez okrywania?

Ciemierników nie lubię ale na stokrotki też czekam
Tak szczerze to mogłyby się już pojawić. Prognozy sprzyjają