Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Pogubiłam się po drodze... 12:29, 04 sty 2016

Do góry
waldek727 napisał(a)
Wstaw fotkę to Ci powiem.
Nie. Nie swoją, tylko brzozy.

Walduś nie podlinkuje ci bo nie umiem mam na stronie 172 taka samotną brzozę
Pogubiłam się po drodze... 12:14, 04 sty 2016

Do góry
Wstaw fotkę to Ci powiem.
Nie. Nie swoją, tylko brzozy.
Pogubiłam się po drodze... 11:48, 04 sty 2016

Do góry
waldek727 napisał(a)
Ameli.
Jak chcesz, to zajrzyj tutaj.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5935-w-samym-sloncu?page=52
byłam ślad zostawiłam Walduś a może ty wiesz czy da się brzozy youngii poprowadzić wyżej, bo się obawiam że będą za niskie i za bardzo będą mi na drogę spływać? wymyśl coś, bo mi oprócz drutu nie przychodzi nic do głowy
Tu ma być ogród :) 23:56, 03 sty 2016

Do góry
iwka napisał(a)
Oj udany i pracowity ten rok miałaś. Wszystko tak ładnie się komponuje ze sobą, ślicznie

Co ile masz posadzone brzozy?

Pracowity na pewno i ogólnie można powiedzieć, że udany, ale bez kłód pod nogi się też nie obyło: spalony trawnik, wyrwane przez wichurę 15 serbów, fundament w miejscu sadzenia drzew i jeszcze kilka drobniejszych rzeczy

Brzozy są posadzone w dwóch rzędach: pierwszy rząd przy narożniku 2 drzewa w odległości od siebie 2,2 m i drugi rząd, w kształcie łuku, 3 brzozy w odległościach od siebie od 2,5 do 3,5 m.
Pogubiłam się po drodze... 16:24, 03 sty 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
czytałam że ta co piszesz ma przewodnik,i jej wysokość jest uzależniona od tego jak się go poprowadzi, rośnie do 4m,moją od 3-5m,spróbuję wczesną wiosną je trochę drutem podnieść i zobaczę po roku czy to coś dało

U mojej sąsiadki są takie brzozy, tylko nie wiem które
ale one za nic w swiecie do góry nie pójdą
Tu ma być ogród :) 16:08, 03 sty 2016

Do góry
Oj udany i pracowity ten rok miałaś. Wszystko tak ładnie się komponuje ze sobą, ślicznie

Co ile masz posadzone brzozy?
Pogubiłam się po drodze... 15:46, 03 sty 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Jakie to brzozy ?
Kasiu youngii, zastanawiam się czy da się jakoś puścić kilka gałęzi na pion,żeby wyżej poszły
Pogubiłam się po drodze... 15:40, 03 sty 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
Chciałbym w tym roku chociaż jakiś zrobić ten tył,ale coś czuję że ciężko będzie. Jeszcze się zastanawiam czy da radę te moje brzozy puścić z metr wyżej,tylko że one na ok dwóch metrach szczepione i nie wiem czy da się je wyżej poprowadzić?

Jakie to brzozy ?
Pogubiłam się po drodze... 15:36, 03 sty 2016

Do góry
Chciałbym w tym roku chociaż jakiś zrobić ten tył,ale coś czuję że ciężko będzie. Jeszcze się zastanawiam czy da radę te moje brzozy puścić z metr wyżej,tylko że one na ok dwóch metrach szczepione i nie wiem czy da się je wyżej poprowadzić?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 13:14, 03 sty 2016

Do góry
siakowa napisał(a)
Plany :

-dosadzić we wglebniku traffki
-zasadzić brakujące drzewa czyli brzozy i grusze na tyłach i brzozy w przedogrodku
- pod sadzonymi drzewami rabaty wg możliwości
-dokończenie rabaty przy tarasie
-dokończenie płyt na ścieżce
-miejsce na warzywnik
-oswietlenie
-i najważniejsze ZADASZENIE TARASU

Plus kilka zmian nasadzen

Uffff az się zmeczylam tyle tego

Wypisałaś działania noworoczne, ja się nie wypisusję, tylko podtrzymuję i nakłaniam i przygniatam eM
nie zobaczył jeszcze jak mu sosna oścista fytoftorozą umiera, eM już mi do bloków chce uciekać, choroba jakaś mi się szwęda i do głupot napędza....trzymaj się postanowień
w Nowym Roku
Tu ma być ogród :) 07:18, 03 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jak sadziliśmy te brzozy, eM walczył o każdy m2 trawnika, dziś pewnie byłoby mi łatwiej zrobić większe rabaty, bo już trochę mu przeszła ta miłość do trawnika
Nie wiem co oni mają z tymi trawnikami, ja z tyłu wywalczylam rabaty na 140 i dla mnie za wąsko,posadziłam hortensje od siatki tak z 60 cm,ale chcę dosadzić im z tyłu na wiosnę tuje,wydaje mi się trochę za mało dla tui,hortensji i czegoś z przodu
Tu ma być ogród :) 00:13, 03 sty 2016

Do góry
waldek727 napisał(a)
Skoro tak, to możesz być spokojna.
Już niebawem będziesz miała w tym miejscu śliczny kącik do odpoczynku w cieniu brzóz.

Jak sadziliśmy te brzozy, eM walczył o każdy m2 trawnika, dziś pewnie byłoby mi łatwiej zrobić większe rabaty, bo już trochę mu przeszła ta miłość do trawnika
Tu ma być ogród :) 23:21, 02 sty 2016

Do góry
waldek727 napisał(a)

Wiesz Edytko, ja już kiedyś te brzózki u Ciebie widziałem, ale zastanawiam się teraz czy one nie są za gęsto posadzone. Starsze brzozy na ogół ciężko się przekorzeniają. Może pomyśl nad tym teraz jak nie jest jeszcze za późno i rozsadź je wiosną przynajmniej w 2 metrowych odstępach, lecz niekoniecznie w kółeczku.

to tak moze na zdjęciu wygląda, najmniejsza odległość między nimi to o ile dobrze pamiętam 2,2 m, a największa chyba 3,5 m.
Fajnie, że się pojawiasz i czuwasz
Tu ma być ogród :) 23:15, 02 sty 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
A potem było obsadzanie rabat

Wiesz Edytko, ja już kiedyś te brzózki u Ciebie widziałem, ale zastanawiam się teraz czy one nie są za gęsto posadzone. Starsze brzozy na ogół ciężko się przekorzeniają. Może pomyśl nad tym teraz jak nie jest jeszcze za późno i rozsadź je wiosną przynajmniej w 2 metrowych odstępach, lecz niekoniecznie w kółeczku.
Ogród tworzony z pasją 23:23, 01 sty 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Dziękuję.
Pewnie, że u Ciebie tez będzie i to w niedługim czasie.

Z drzew najbardziej lubie klony i brzozy, choć brzozy wysuszaja okolice wokół siebie i to mnie trochę denerwuje.

Z krzewów pecherznice, derenie, ale najbardziej lubię berberysy.

Z bylin to oczywiście hosty, liliowce i rozchodniki.
Uwielbiam wszystkie trawy ozdobne, ostatnio zakochałem się w stipie. Bliżej wiosny będę wysiewać.

I to mi się podoba - konkret. Ja niestety lubię wszystko i to jest problem .
Ogród tworzony z pasją 22:48, 01 sty 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Dziękuję.

Z drzew najbardziej lubie klony i brzozy, choć brzozy wysuszaja okolice wokół siebie i to mnie trochę denerwuje.

Uwielbiam wszystkie trawy ozdobne, ostatnio zakochałem się w stipie. Bliżej wiosny będę wysiewać.
klony odkryłam w zeszłym roku i zamierzam nabyć, ale by chyba u mnie dziś nie przeżył, u mnie ma być -20
Ogród tworzony z pasją 22:43, 01 sty 2016

Do góry
Dziękuję.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:27, 01 sty 2016

Do góry
Plany :

-dosadzić we wglebniku traffki
-zasadzić brakujące drzewa czyli brzozy i grusze na tyłach i brzozy w przedogrodku
- pod sadzonymi drzewami rabaty wg możliwości
-dokończenie rabaty przy tarasie
-dokończenie płyt na ścieżce
-miejsce na warzywnik
-oswietlenie
-i najważniejsze ZADASZENIE TARASU

Plus kilka zmian nasadzen

Uffff az się zmeczylam tyle tego
Rośliny na suche i słoneczne stanowiska 20:33, 01 sty 2016

Do góry
No bo jesli potrzebujesz pod brzozy, to nie musisz sadzić całej kolekcji roślin
To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:58, 29 gru 2015

Do góry
Drzewa
posiadanie drzew to moje największe ogrodowe marzenie. Najdłużej trzeba czekać na jego spełnienie.
Najszybciej oczywiście urosły brzózki

Na zewnątrz ładnie rosną oliwniki i klony tatarskie. posadziłam tam też dwa indygowce, są miododajne i przyciągają pszczoły (obok jest sad)

Na rosnące w narożniku daglezje trzeba jeszcze trochę poczekać, choć w tym roku znacznie urosły.

Jesienią tego roku zrealizowałam swoje marzenie o rajskiej jabłoni Ola. Posadziłam ja na wprost zachodniego okna

Na rabacie frontowej znalazł swoje miejsce klon grossera (ma ładną pasiastą korę).

Uznałam, że nie mam ochoty pieścic sie z klonami palmowymi i japońskimi , więc posadziłam w ich zastępstwie (dla kolorów jesienią) klon ussyryjski i ściętolistny na rabatach w centru oraz klon Henriego na obrzeżu. Na zachodniej granicy działki czekam na parawan w postaci choiny kanadyjskiej, grujecznika, brzozy pożytecznej doorenbos, ambrowca, mydleńca i świerków serbskich. Może doczekam)))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies