Białych mam trzy odmiany.Śmiało mogę polecić Exotic Emperor. Mam je czwarty albo piaty sezon - w zeszłym roku wykopałam koszyki z tulipanami i je dzieliłam bo mi się bardzo rozmnożyły Druga niezawodna odmiana to White Parrot też bez problemu co roku zakwita. Alle dwa lata temu kupowałam jeszcze jedne białe ale nie pamiętam ich nazwy. Te ostatnie zakwitły tylko raz-w tym sezonie miałam tylko liście.
Tu exotic emperor z Biedry
Te posadzone w zeszłej jesieni - nie pamiętam nazwy. jak gdzies znajde foto-bo co kupię to utrwalam to dam znać
Z zakupów jestem bardzo zadowolona, kupuję w tej szkółce 7 raz i nigdy się nie zawiodłam
I na dodatek mają niskie ceny, to co kupiłam było od 8,5 zł w dół
Dzisiaj na Porębie miałam spektakl.
Mój aparat robi zumem kiepskie zdjęcia, ale widać wędrujące plamy słońca
Jak pewnie i u Was - dziś lało i wiało na przemian, a przy tym ładnie świeciło.
Zdjęcia wychodziły fenomenalnie.
Przerwy w prądzie już nie koniecznie.
No i pełno drzew połamanych na drodze do Torunia jak i w samym mieście.
Pod jedną ze szkół olbrzymie drzewo spadło na samochody…
Miałam niezłego pietra, jak jechałam po Córkę do szkoły.
Agatko! Dla mnie to niesamowite, lilie o tej porze w ogrodzie, nigdy nie widziałam (tylko w kwiaciarni). W ogóle Twój jesienny ogród przepiękny.
Róże też kwitną jakby to była pełnia sezonu, a nie koniec października, u mnie tylko pojedyncze pączki. Podziwiam.
Ja jeszcze dokupuje
Musiałabym wyciąć pół ogrodu, żeby posadzić cebulowe
Poczekam aż byliny będą się nadawały do wycięcia a dalie do wykopania bo stopy nie jestem w stanie postawic
U mnie koniec listopada/połowa grudnia z reguły sadzenie
Też miałam taki problem, ale przez lata obserwowałam inne rośliny jak wyglądają do jesieni. Dlatego obok marcinków sadzę lawendę, niskie trawy A z jednorocznych begonie i surfinie. Przy wyższych marcinkach sieję dalie jednoroczne.
Lilie cały czas kwitną i niesamowicie pachną. Trochę dziwnie to wygląda razem z przekwitającymi hortensjami. Tłumacząc pocieszająco....powiew świeżości